Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар избухна снощи в лагера за мигранти на гръцкия остров Самос

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Голям пожар избухна снощи в лагера за мигранти в местността Вати на гръцкия остров Самос, предаде Франс прес. Местните власти съобщиха, че огънят е под контрол и няма опасност за обитателите, защото пожарът е тръгнал от опразнени помещения.

Службите, участвали в борбата с огъня, заявиха, че няма данни за пострадали хора.

В лагера, който е предвидено да бъде закрит в края на септември, са се намирали около 300 души. Те е трябвало да бъдат прехвърлени тази сутрин в нов приемен център от затворен тип, който беше открит тези дни от гръцкия министър за миграцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на САЩ Джо Байдън пред ООН - 24 септември 2024

Байдън пред ООН: Войната на Путин не постигна основната си цел

В последната си реч пред Общото събрание на ООН като президент на Съединените щати Джо Байдън обяви, че руската агресия срещу Украйна се е провалила. "Добрата новина е, че войната на Путин не постигна основната си цел. Той имаше намерение да унищожи Украйна. Но УкраЙна е все още свободна. Имаше намерение да отслаби НАТО. Но НАТО е по-голяма, по-единна и..

публикувано на 24.09.24 в 21:11
Украинският президент Володомир Зеленски се среща с украински бойци във Вугледар - май 2023

Руски войски са нахлули в украинския град Вугледар

Руските войски са нахлули в украинския град Вугледар в Донецка област, твърдят московски блогъри. В репортаж на "Файненшъл Таймс" се твърди, че украинците в града са заплашени от обкръжение и не разполагат с никакви средства срещу авиацията на противника. Президентът Володимир Зеленски, който е на посещение в САЩ, за да мобилизира политическа и..

публикувано на 24.09.24 в 20:54
Президентът Румен Радев говори на брифинг за български медии в централата на ООН.

Радев: Най-голямата ни цел е укрепването на глобалната сигурност

Най-голямата цел е укрепването на глобалната сигурност, заяви президентът на България Румен Радев на брифинг за български медии в централата на ООН. "Виждаме обаче, че тази цел не само не е постигната, а наблюдаваме немалко взаимосвързани кризи по света", заяви държавният глава. Радев представлява България на сесията на Общото събрание на ООН..

публикувано на 24.09.24 в 20:16

Руският парламент прие закон за освобождаване от наказателна отговорност на подсъдими, съгласни да воюват срещу Украйна

Държавната дума на Русия прие закон, който предвижда освобождаване от наказателна отговорност на подсъдимите, които подпишат договори с министерството на отбраната за участие във войната срещу Украйна. Автор на законопроекта, който предполага промени в Наказателния и Наказателно-працесуалния кодекс, е Върховният съд. Вчера документът беше подкрепен и от..

публикувано на 24.09.24 в 20:08
Директорът на Народния театър Васил Василев.

До края на годината в Народния театър ще има 7 премиери

Народният театър води преговори с голямата френска актриса Изабел Юпер. Възможно е тя да играе у нас моноспектакъл, стана ясно при представянето на новия сезон на първата ни трупа. До края на годината в Народния театър ще има 7 премиери, една от които ще е "Оръжията и човекът", режисирана от Джон Малкович. Спектакълът ще има премиера на 7 и 8..

публикувано на 24.09.24 в 20:02
Президентът на САЩ Джо Байдън говори пред 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, 24 септември 2024 г.

Байдън смята, че въпреки ескалацията между Израел и "Хизбула" все още има шанс за дипломатическо решение

В последната си реч пред Общото събрание на ООН като президент на Съединените щати Джо Байдън обяви, че руската агресия срещу Украйна се е провалила.  Руският президент Владимир Путин се провали, заяви президентът на Съединените щати Джо Байдън пред Общото събрание на ООН: "Добрата новина е, че войната на Путин не постигна основната си цел. Той..

публикувано на 24.09.24 в 19:45

Андрей Цеков води листата на ПП-ДБ в Благоевград

С три часа закъснение от обявеното време от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“ регистрираха четвъртата за Благоевград пълна листа с кандидати за народни представители. Първите две места са поделени между коалиционните партньори. Водач отново е бившият регионален министър Андрей Цеков, а втори е областният лидер на ДСБ..

публикувано на 24.09.24 в 19:33