Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов лично е поискал оставката на Елен Герджиков

| обновено на 22.09.21 в 17:50
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той лично е поискал оставката на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. 

Вчера Герджиков, който заемаше поста почти 10 години, обяви, че се оттегля, като посочи лични причини. 

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка

Днес, на среща с активисти на ГЕРБ в Пловдив, Бойко Борисов заяви, че Елен Герджиков не се справя с работата и "оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ". 

Борисов е недоволен от това, че общинските съветници от ГЕРБ не са реагирали на заявеното от инициативата "Спаси София", че столичният градски транспорт е пред фалит заради лошо управление на кмета Йорданка Фандъкова. 

Критика към управлението на служебното правителство, съмнения за почтенността на предстоящите избори и заявка, че партията ще е върне в управлението - са акцентите от срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с кметове, депутати и общински съветници от област Пловдив. 

Пред актива на партията Борисов прогнозира 8% бюджетен дефицит до края на годината и трудни месеци за бизнеса заради цените на тока и газа, както и спирането на средствата за подпомагане на туроператори и преработватели на земеделска продукция: "Това е промяната - промяната на цените е промяната всъщност".

"Почтеността в политиката е да носиш отговорност" - каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ: 

"Ако бяхте почтени, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а щяхте да направите бюджет за следващата година. Почтенност в политиката е да носиш отговорност и ако не гласуваш за Румен Радев не си почтен?"

Борисов изрази недоверие към честността на предстоящите избори заради отказа да се броят квитанциите от машините и неясното според него, движение на флашките с данните от вота: "Кой ще ги наблюдава? Бойко Рашков? Аз не му вярвам. И на Радев не вярвам. Ами поне направете с Интернет 24 часа да наблюдаваме".

В следващия парламент ГЕРБ ще работи за съставяне на правителство, каза още лидерът на партията, а по отношение на все още неоповестената кандидатура за президент отговори:

"Най-вероятно Радев го вълнува, защото му е хубаво да е един състезател, един кон, сам да си тича. Мен ме вълнуват тези неща: след два месеца това вече ще е криза. Тогава няма никакво значение кой е президент. В парламентарна република имат значение политическите партии, парламентарното мнозинство и отговорността в парламента за взетите решение".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Елен Герджиков - председател на СОС

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е депозирал оставката си, потвърдиха за БНР от пресцентъра на Столичния общински съвет. Не става ясно какви са причините за взетото от Герджиков решение. Той е посочил, че напуска..

публикувано на 21.09.21 в 18:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кюстендил въвеждат правила за карането на тротинетки

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска на главата. Децата на възраст от 14 до 16 години могат да управляват превозните средства само по..

публикувано на 25.04.24 в 09:28

Има достатъчно ваксини за подлежащите на редовна имунизация за коклюш

За всички, които подлежат на редовна имунизация за коклюш, има достатъчно ваксини . В това увери пред БНР Димитър Маринов - председател на Българския фармацевтичен съюз.  "За тези, които се налага някакво допълнително бустериране, допълнителна..

публикувано на 25.04.24 в 08:50

СОС решава: Да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев?

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди освобождаването на общинския съветник от "Спаси София" Благовест Георгиев от всички заемани от него постове. На 5 април той предизвика тежка катастрофа, избяга от местопроизшествието, след като беше открит..

публикувано на 25.04.24 в 08:29
Недялко Калъчев

Д-р Недялко Калъчев: Омерта срещу диагностичните тестове, покривани от НЗОК. Диагностика - йок!

"Чак опашки не може да кажем, че има за тестване за коклюш, но има многократно повишен интерес към тестовете . Това е нормално предвид ситуацията в момента." Това каза пред БНР д-р Недялко Калъчев - собственик на голяма верига лаборатории...

публикувано на 25.04.24 в 08:29
Снимката е илюстративна

Двама министри откриват инвестиция за 800 млн.лв. в медодобивния завод край Златица

Медодобивният завод при Златица и Пирдоп прави нова инвестиция на стойност 800 млн. лв.  Парите ще бъдат вложени в разширяване на рафинерията за катодна мед и в изграждане на два нови фотоволтаични парка. На официална церемония по този повод ще..

публикувано на 25.04.24 в 08:22
Иван Таков

Иван Таков: БСП трябваше да е спойката за тези избори, но явно няма да се получи

" Винаги ще работя за БСП - БСП е моята партия. БСП трябваше да е обединителната сила, трябваше да е спойката за тези национални избори 2 в 1 . Явно няма да се получи. Разочарован съм, че лявото в момента е раздробено на тези парламентарни избори..

публикувано на 25.04.24 в 08:18

СЕМ избира нов председател – изтече мандатът на Соня Момчилова

Съветът за електронни медии ще избере на днешното си заседание председател на медийния регулатор за следващата една година.  Мандатът на досегашния председател Соня Момчилова изтича в края на този месец. Соня Момчилова беше избирана за..

публикувано на 25.04.24 в 08:15