Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ поведе с 3-1 на Райдър Къп

Англичанинът Тирел Хатън в действие.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на САЩ поведе с 3-1 на Европа след първата сесия на отборното първенство Райдър Къп, което започна днес в Уислинг Стрейтс, Уисконсин. Традиционният двубой, който на всеки две годни изправя един срещу друга най-добрите американски голфъри срещу европейските им колеги, започна с четири мача във формат форсъмс, в който двама голфъри от един отбор играят с една топка и редуват ударите си.

В първия мач опитният испанец Серхио Гарсия и неговият сънародник и номер 1 в света Джон Рам показаха изключително солидна игра, за да надвия Джъстин Томас и Джордан Спийт, водейки с три точки преди последната дупка (3 и 1). По този начин Гарсия изравни рекорда на легендарния Ник Фалдо за най-много спечелени мачове в Райдър Къп - 23. Испанецът държи еднолично рекорда за най-много спечелени точки в турнира. След тях Колин Морикава и Дъстин Джонсън показаха класа, за да победят Пол Кейси и Виктор Ховланд с 3 и 2. В третия мач Брукс Кепка и Даниъл Бъргър се справиха с ветерана Лий Уестууд и Мат Фицпатрик с 2 и 1, а за финал американците Патрик Кантлей и Зандер Шофеле разбиха считаната за много силна двойка на Европа Рори Макилрой и Иън Поултър с 5 и 3.

По този начин тимът на Стивън Стрикър си осигури комфортна преднина преди втората сесия днес, в която ще се изиграят четири мача във формат форболс, в който всеки от двамата голфъри в отбора играе със собствена топка и накрая се взима по-добрия резултат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карабах

Карабах чака Лудогорец или Динамо (Минск) в ШЛ

Азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 5:0 като домакин на гибралтарския Линкълн Ред Импс след 2:0 в първата среща. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо (Минск), които ще играят утре, сряда, в унгарския град..

публикувано на 30.07.24 в 21:26

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 преместен на друг стадион (обновено)

Реваншът от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лигата на конференциите между Будучност и ЦСКА 1948 няма да се играе на стадион "Под Горицом" в Подгорица. За това информира черногорският клуб, който допълни, че състоянието на терена не позволява провеждането на футболна среща там и мачът е преместен на стадион "ДГ Арена" в предградията на..

обновено на 30.07.24 в 18:40
Кевин Пенев

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и. „Чувствам се много добре. Бях близо до финал. Изиграх..

публикувано на 30.07.24 в 16:47
Йоана Илиева

Йоана Илиева: Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен

"Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз", това заяви фехтовачката ни Йоана Илиева след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж. Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите във френската столица. Преди това нашето момиче надигра японка на старта. В крайна сметка, Илиева..

публикувано на 30.07.24 в 16:42

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се опита да върне топката към вратаря Димитър Шейтанов и за малко не си отбеляза автогол. В 10-ата..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра успя да финишира първи с време 1:44.72 минута, две стотни пред втория Матю Ричардс.  Олимпийското..

публикувано на 29.07.24 в 23:18

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в 13-ата минута, когато Красимир Станоев направи отличен самостоятелен пробив, но останал очи в очи..

публикувано на 29.07.24 в 21:13