Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов срещу Музети на старта на Sofia Open

Димитър Кузманов
Снимка: БГНЕС

Тримата български представители в основната схема на Sofia Open 2021 научиха съперниците си на старта на турнира.

Димитър Кузманов, за когото това ще бъде шесто участие в надпреварата, ще премери сили в първия кръг с италианеца Лоренцо Музети. Спечелилият двубоя ще играе срещу 4-ия поставен Александър Бублик (Казахстан), който започва участието си в турнира директно от осминафиналите.

Лазаров и Андреев ще се изправят на старта срещу представители на Сърбия. Роденият в Маями Алекс Лазаров има за съперник Филип Краинович, като спечелилият двубоя ще играе във втория кръг срещу тенисист от квалификациите или Ласло Джере (Сърбия).

Адриан Андреев, който попадна в последната четвъртина на жребия, ще играе в първия кръг с Миомир Кецманович. Победителят от двубоя ще срещне във втория кръг Адриан Манарино (Франция) или Джанлука Магер (Италия).

Водач в схемата е шампионът от миналата година Яник Синер. Любопитен е фактът, че на осминафиналите италианецът ще играе с тенисист от квалификациите или с Вашек Поспишил (Канада), когото победи на финала в София миналата есен.

Поставени под №2, №3 и №4 в схемата са Гаел Монфис (Франция), Алекс Де Минор (Австралия) и Александър Бублик (Казахстан), като всички те, подобно на водача Синер, ще се включат в надпреварата директно от втория кръг (осминафинали).

В неделя започват квалификациите, в които България има двама представители – Александър Донски и Симон-Антони Иванов. За място в основната схема са необходими две победи. Двубоите от основната схема на Sofia Open 2021 започват в понеделник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море прлиключи с евротурнирите

Черно море загуби от израелския Апоел (Беер Шева) с 1:2 и отпадна във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В първата среща, играна в Ловеч преди седмица, „моряците“ завършиха 0:0 с израелския тим.  В 25-ата минута Апоел откри резултата. Роей Гордана центрира от ъглов удар отдясно от вратата на Черно море, а Елдер Лопеш от..

публикувано на 01.08.24 в 22:43
Алкарас се радва на успеха.

Музети и Алкарас продължават, олимпийският шампион отпадна

Италианецът Лоренцо Музети се наложи над защитаващия титлата си от Токио Александър Зверев (Германия) със 7:5, 7:5 на четвъртфиналите на олимпийския турнир по тенис. Мачът продължи два часа и 5 минути. Музети започна много силно, като още в първия гейм направи пробив, който след това затвърди. Зверев успя да върне пробива в десетия гейм, като се..

публикувано на 01.08.24 в 18:33
Йордан Йовчев, Диана Дудева и Красимир Дунев

Диана Дудева: Във финала Валентина Георгиева трябва да се пребори със себе си

„Валентина Георгиева трябва да се пребори със себе си във финала. Много ще е трудно да спечели медал, но не и невъзможно. Аз й пожелавам да „закове“ и двата прескока. Ще следим представянето й и ще й стискам палци. Самото й попадане във финала, при такава ужасна конкуренция е огромен успех“, така Диана Дудева коментира за БНР предстоящия финал..

публикувано на 01.08.24 в 13:16
Васил Антонов - президент на БФШ 2022

Председателят на БФШ 2022: Прекратявам всички дела срещу БСФШ

Председателят на Българската федерация по шахмат 2022 Васил Антонов, който се завърна начело на организацията преди няколко дни обяви, че ще прекрати всички дела срещу Българската спортна федерация по шахмат в името на обединението на спорта.  „Ситуацията в българския шахмат е непроменена, въпреки оттеглянето ми от поста председател на..

публикувано на 01.08.24 в 08:32

Росен Добрев остава президент на БФ Хандбал

Росен Добрев остава президент на Българската федерация по хандбал. Варненецът ще продължи да ръководи този спорт, след като успя да запази поста си по време на извънредното Oбщо изборно събрание на централата, което се проведе вчера в пловдивското село Труд. Форумът беше свикан по искане на Инициативен комитет и то само два месеца след провеждането..

публикувано на 01.08.24 в 07:48
Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Олимпийската титла в индивидуалния многобой при мъжете остава в Япония. Това е трето злато за гимнастиците от Страната на изгряващото слънце в тази дисциплина след Игрите в Рио де Жанейро и Токио. Шиносуке Ока стана шампион след като се представи стабилно на всички уреди и събра сбор от 86.832 точки, след като получи оценки 14.566 на земя, 14.500 на..

публикувано на 01.08.24 в 06:27
САЩ без проблеми победи Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

САЩ без проблеми срещу Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

Устременият към пета поредна олимпийска титла в мъжкия баскетбол тим на САЩ постигна втора победа в груповата фаза на Игрите в Париж. В среща от група "С" американците надиграха със 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29) Южен Судан и еднолично оглавиха потока си преди последния си мач срещу Пуерто Рико. Пълният със звездите от Националната баскетболна..

публикувано на 01.08.24 в 06:23