Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През последната седмица Covid-19 е отнел живота на 23 жители на Сливенска област

Снимка: БГНЕС

През последната седмица Covid-19 е отнел живота на 23 жители на област Сливен, съобщават от Областния кризисен щаб. Заболеваемостта остава над средната за страната – 311 на 100 хиляди души, въпреки отчетения лек спад.

Новата седмица започна с отчетени 18 случая на Covid-19 в областта, според данните на Единния информационен портал.

През отминалата седмица са установени 330 нови случая при 378 за предходната.

Двама лекари и петима учители са били сред заболелите.

Сред най-младите до 18-годишна възраст са заболели 19 души, като 7 от тях са ученици.

Карантинирани са класове и контактни на болните.

Починалите 23-ма пациенти са на възраст от 33 до 88 години, съобщават още от Областния кризисен щаб.

През периода са приложени 1 062 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози от началото на имунизационната кампания достигна 49 721. 

В областта има от всички видове ваксини, а ваксинацията се извършва в пунктове в Сливен и Нова Загора.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доналд Тръмп

Тръмп: Харис трябва да се занимава реалните проблеми в страната, а не да държи реч в Чикаго

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис трябва да се занимава с решаването на реалните проблеми в страната, а не да държи реч пред конгреса на демократите в Чикаго. Така претендентът за президентския пост от Републиканската партия Доналд Тръмп реагира на обръщението на Харис, в което тя прие кандидат-президентсата номинация на Демократическата..

публикувано на 23.08.24 в 08:10
Йордан Карабинов

Одиторът Йордан Карабинов: Корупцията е на първия чин в парламента

"България е завладяна държава. Ние сме мутренска, мафиотска държава . Всички хора са убедени, че сме мутренска, мафиотска държава. Корупцията седи на първия чин в парламента ." Това мнение изрази в интервю за БНР Йордан Карабинов, одитор с международен опит. По думите му, одиторската функция е подчинена на тези процеси. "Нищо няма да..

публикувано на 23.08.24 в 08:03

Ръководителите на израелското разузнаване са в Кайро за преговори за освобождаване на заложници от Газа

Ръководителите на израелските разузнавателни служби са в Кайро за преговори по споразумение за освобождаване на заложници, задържани в Газа, съобщи говорителят на израелския премиер Бенямин Нетаняху пред Франс прес. Египет, САЩ и Катар от месеци посредничат за постигане на споразумение за примирие във войната в Газа, което, наред с други неща,..

публикувано на 23.08.24 в 07:58

Руските сили са атакували 53 пъти украински позиции на фронта при Покровск

17 души от екипажа на руския ферибот, който потъна край пристанище Кавказ в Краснодарския край след украинска въздушна атака, са спасени. Един човек се издирва. На борда на ферибота е имало 30 цистерни с гориво, но няма пожар на територията на самото пристанище, съобщиха от  оперативния  щаб. Служителите в района на порта са евакуирани, а на..

публикувано на 23.08.24 в 07:47
Камала Харис

Камала Харис прие официално кандидат-президентската номинация на Демократите

С официална реч в последния ден на конгреса на Демократическата партия в Чикаго вицепрезидентът на САЩ - Камала Харис прие официално кандидат-президентската номинация.  Тя похвали президента Джо Байдън, а след това разказа за израстването си, за семейството си, и затова как се е изградила като личност, и какви са идеалите, които са я водели в..

публикувано на 23.08.24 в 07:43
Опозиционни протести след президентския вот във Венецуела

Проф. Анета де ла Мар: Венецуела е стигнала до диктатура

На 28 юли се случи явна изборна измама. Опозицията представя протоколи от изборните секции и там се вижда, че печели нейният кандидат Едмундо Гонзалес. Разликата с Николас Мадуро е огромна в полза на опозицията. Това заяви в интервю за БНР историкът и международен анализатор на Латинска Америка проф. Анета де ла Мар, университетски..

публикувано на 23.08.24 в 07:42

Поправителни матури по профилиращ предмет, а и за професионална квалификация

Днес се провеждат поправителните матури по профилиращ предмет и за придобиване на професионална квалификация. Заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова каза: "Втори задължителен държавен зрелостен изпит. Броят на учениците е малко над 2000 и желанието на зрелостниците за полагане на изпит по втория предмет е почти..

публикувано на 23.08.24 в 07:29