Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на "Право" се кандидатира за президент, оплака се от натиск

Мария Колева, партия "Право"
Снимка: Стопкадър ТВ "Евроком"

Лидерът на партия "Право" Мария Колева обяви кандидатурата си за президент и се оплака, че срещу нея и номинирания за вицепрезидент е имало покушение и заплахи, които са довели до отказването му. Колева уточни, че въпреки това, ще участва във вота и ще намери друг кандидат за допълване на кандидат- президентската двойка, тъй като смята, че е достоен кандидат и има мисия, но предупреди:

"Мафията,държавата се задейства и успя да откаже кандидатът на нашата партия за вицепрезидент. Върху кандидат президентската двойка се осъществи един акт на заплахи. Срещу мене беше упражнено насилие, преследване, тормоз и до ден днешен. Заявявам пред гражданите на Република България, че ако с мен се случи нещо, или с моето семейство, отговорност ще носи главният прокурор, президентът, министър председателят, медиите и тези, които са поръчали и са упражнили натиск върху нас".

Колева каза още, че конкурентите й за поста - цитирам - са зависими от партиите, които ги издигат, и се борят само за власт, влияние и пари. Ако не достигне до балотаж, тя би подкрепила Лозан Панов. В листите на партията за парламентарния вот ще има 95% гражданско участие, каза още Мария Колева. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мария Колева

Мария Колева, партия "Правото": Целта ни е съдебна реформа и борба с корупционните схеми

" Имаме подготвени законопроекти за промени в законодателството, свързано с назначаването на членове на ВСС и кариерното израстване на съдиите и отговорността за неизпълнението на служебните им задължения" . Това  заяви пред БНР адвокат Мария..

публикувано на 04.03.21 в 13:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лойд Остин и Андрей Белоусов са обсъдили по телефона намаляването на риска от ескалация

Министрите на отбраната на САЩ и Русия Лойд Остин и Андрей Белоусов са провели телефонен разговор за намаляване на риска от ескалация. Това съобщиха от ведомството на Белоусов, по чиято инициатива се е състоял разговорът, цитирано от Ройтерс. Наскоро..

публикувано на 12.07.24 в 21:01

Стотици посетители се очакват за фестивала "Хисарлъка Experience"

Стотици се очаква да посетят фестивала "Хисарлъка Experience", който започва в петъчната вечер и ще продължи до неделя. Той се провежда за четвърти път, обявиха огранизаторите от Сдружението по туризъм и Общината в Кюстендил.  Достъпът е..

публикувано на 12.07.24 в 19:58
Снимката е илюстративна

Над 1000 декара сухи треви и храсти горят между елховските села Гранитово и Мелница

Над 1000 декара сухи треви и храсти горят между елховските села Гранитово и Мелница. Огънят е навлязъл в гората на село Срем, съобщи кметът на община Елхово Петър Гендов. Пожарът е обхванал района на пътя за граничния пункт Лесово, но той засега..

публикувано на 12.07.24 в 19:39
Атидже Алиева-Вели

ДПС – Ловеч застана "непоклатимо" зад Доган и решението му за оставка на Пеевски

Областният съвет на ДПС – Ловеч излезе с декларация, в която се посочва, че членовете му застават непоклатимо до почетния председател на партията Ахмед Доган и решението му за оставки на Делян Пеевски и останалите в позицията му.  От ДПС – Ловеч..

публикувано на 12.07.24 в 19:03
Снимката е илюстративна

Ограничен е горският пожар между селата Сливка и Сейменци

Пожарът, който избухна по-рано днес в труднодостъпен горски  масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните е ограничен. Огънят е обхванал около 12 декара площ. Причината за възникването му тепърва ще се изяснява. От Регионалната дирекция..

публикувано на 12.07.24 в 18:59

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на..

публикувано на 12.07.24 в 18:46
Михайло Подоляк

Украйна отново призова за край на ограниченията при използването на оръжия от НАТО срещу цели в Русия

Украйна отново призова за край на ограниченията при използването на доставени от НАТО оръжия срещу цели във вътрешността на Русия. Москва определи подобно разрешение като "опасна ескалация".  В публикация в социалната мрежа "Х" съветникът на украинския..

публикувано на 12.07.24 в 18:43