Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания е финалист в Лигата на нациите

Феран Торес бележи втория си гол.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испания е първият финалист в Лига на нациите, след като победи Италия с 2:1 в Милано. 

В герой за испанците се превърна Феран Торес, който стана автор на двата гола в 17-ата и 45-ата минута. За Италия се разписа Лоренцо Пелегрини в 83-ата минута.

Повече от едно полувреме Италия игра с човек по-малко, след като в края на първата част капитанът Леонардо Бонучи беше изгонен за два жълти картона.

С победата Испания сложи край на рекордната серия на италианския тим от 37 поредни срещи без поражение. Воденият от Роберто Манчини състав започна безпрецедентната си серия през октомври 2018 г. Също така "Фурия роха" си върна за елиминацията от Италия в полуфинала на Евро 2020 след дузпи.

Днес в Торино е вторият полуфинал: Белгия - Франция.

Финалната среща в Лигата на нациите е в неделя (10 октомври) отново на "Сан Сиро".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Без Григор Димитров в последния ден на "Лейвър Къп"

Григор Димитров пропуска третия състезателен ден на турнира по тенис „Лейвър къп“. Българинът има физическите проблеми, които е изпитвал при победата си над Алехандро Табило в петък вечер, най-вероятно става въпрос за контузията от Откритото първенство на САЩ, която все още го измъчва. В днешния последен ден на турнира в Берлин програмата..

публикувано на 22.09.24 в 11:41
Пари Сен Жермен

ПСЖ стъпи накриво във Франция

Реймс и Пари Сен Жермен завършиха 1:1 в среща от 5-ия кръг на френското футболно първенство. Домакините поведоха с гол на Кейто Накамура в 9-ата минута, а в средата на второто полувреме Усман Дембеле изравни. Парижани са начело в подреждането с 13 точки, следвани от Олимпик (Марсилия) и Монако с по 10 пункта. Реймс е на петата позиция с 8 точки. Реймс..

публикувано на 22.09.24 в 09:44
Реал (Мадрид) - Еспаньол

Реал (Мадрид) обърна Еспаньол в Испания

Реал (Мадрид) постигна победа с 4:1 над Еспаньол в домакинството си от 6-ия кръг на испанското футболно първенство. Автогол на Тибо Куртоа даде преднина на каталунците в 54-тата минута, но Даниел Карвахал изравни в 59-ата минута. Ключова се оказа появата от резервната скамейка на Винисиус Жуниор. Бразилецът първо асистира на Родриго за втория гол в 75-ата..

публикувано на 22.09.24 в 09:34
Даниел Дюбоа - Антъни Джошуа

Даниел Дюбоа нокаутира Антъни Джошуа

Даниел Дюбоа нокаутира в петия рунд Антъни Джошуа в тежка категория на професионалния ринг на боксовата галавечер в Лондон пред 96 хиляди зрители на стадион "Уембли". Той защити титлата си в световната боксова федерация и очаква сблъсък с победителя от реванша между Александър Усик и Тайсън Фюри. Дюбоа прати четири пъти в нокдаун Джошуа преди съдията..

публикувано на 22.09.24 в 07:07
Европейска купа в Подгорица

Джудистът Иван Симеонов спечели златото в Подгорица

Иван Симеонов спечели златния медал на турнира за европейската купа по джудо за мъже в Подгорица (Черна гора). Българинът бе над всички в категория 60 килограма, като постигна четири победи, а на финала се наложи с "ипон" над сърбина Марко Йоргич. Преди това Симеонов победи германеца Бенджамин Ховард, после Рашко Анджелович (Сърбия), а на..

публикувано на 22.09.24 в 06:36
Левски

Левски с втора победа на турнира в Нови Сад

Левски София се приближи до защита трофея от миналата година в турнира за мъже в памет на именитите сръбски волейболисти Жарко Петрович и Радован Дабич "Мемориал Великана" в Нови Сад. "Сините", водени от старши треньора Николай Желязков, спечелиха и втората си среща. След успеха над домакините от Войводина, те обърнаха до 3:1 (24:26,..

публикувано на 22.09.24 в 06:30
Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед

Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед разделиха точките

Манчестър Юнайтед завърши наравно 0:0 като гост срещу Кристъл Палас в среща от петия кръг във Висшата английска футболна лига. Равенството е първо за Юнайтед, който е на 11-то място в класирането със 7 точки. Преди почивката удари на Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш срещнаха напречната греда на вратата на лондончани, а през второто полувреме..

публикувано на 22.09.24 в 06:25