Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франс Тимерманс пристига на визита у нас

Франс Тимерманс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия отговарящ за Зеления пакт Франс Тимерманс пристига на визита в България утре.

Тимерманс ще се срещне с премиера Стефан Янев, с когото вероятно ще обсъди Плана за възстановяване и на България, който днес бе приет на заседание на правителството.

Заместник-председателят на ЕК ще участва в събитието „Зеленият преход-решения и предизвикателства за България“.

Във фокуса на вниманието им ще бъдат възможностите и предизвикателствата, които зеленият преход поставя пред икономиката и гражданите на България.

БНР е медиен партньор на конференцията „Зеленият преход-решения и предизвикателства за България“, която се организира от dir.bg и 3Еnews.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кипърците се отказват от парите в брой по-бързо от останалите европейци

Кипърците се отказват от парите в брой по-бързо от останалите европейци. Кредитните преводи, картовите плащания и плащанията с електронни пари нарастват по-ускорено в Кипър в сравнение с еврозоната, посочва доклад на Централната банка. Платежните карти са най-популярното средство за разплащане в Кипър, като заемат 73% от обема на ежедневните..

публикувано на 03.08.24 в 20:46

Над 100 изпълнители на гайдарското надсвирване в Гела

Най-големият гайдарски празник в Родопите изпъстри Илинденските поляни с хора от всички краища на България облечени в носии и дрехи с български шевици. Целта на гайдарското надсвирване е да съхрани и популяризира народното творчество, да подкрепя предаването на традициите във фолклора ни, да се осъществи обмяна на опит между гайдари от цялата..

публикувано на 03.08.24 в 20:43

Жители на квартал "Аспарухово" във Варна протестираха срещу намерението на инвеститор да строи кооперация там

Десетки жители на квартал "Аспарухово" във Варна, общински съветници, кметът на района Ивайло Маринов, се събраха на протест пред терена в центъра на квартала, където частен инвеститор ще строи жилищна кооперация, при което ще бъдат изсечени седем кедри и още едно дърво.  Хората казаха, че са готови да направят жива верига, за да предотвратят..

публикувано на 03.08.24 в 20:22

Хърватия отрече да е повишила транзитните такси за петрола, доставян на Унгария

Хърватия отрече твърденията на унгарското правителство, че е повишила транзитните такси за петрола, доставян на Унгария след руското нашествие в Украйна, и повтори предложението си за дългосрочно сътрудничество в замяна на прекъснатите руски доставки през Украйна. Опровержението дойде от компанията JANAF, която е оператор на петролопровода от..

публикувано на 03.08.24 в 19:53

Модернизират дома за стари хора в с. Караисен

С финансиране от близо 3 милиона лева от Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде разширен и модернизиран Домът за стари хора в павликенското село Караисен.  В социалното заведение ще бъде изградена малка пречиствателна станция за битови отпадни води и ще бъде монтирана фотоелектрическа централа с капацитет 30 kW. Финансирането от 2,906..

публикувано на 03.08.24 в 19:46

Горят около 1000 дка. иглолистни дървета край невестинските села Илия и Църварица

Пожар гори край невестинските села Илия и Църварица, съобщава БТА. Директорът на пожарната в Кюстендил Светослав Георгиев каза, че огънят е локализиран в две направления, но в други две продължа все още да гори. Към момента са засегнати са около 1000 декара самозалесила се иглолистна гора. Директорът на пожарната в Кюстендил уточнява пред БТА,..

публикувано на 03.08.24 в 19:39

Отново масови безредици в Англия

Шествия на крайната десница и антирасистки контрадемонстрации се състояха в редица британски градове дни след масовото убийство в Саутпорт, съобщава "Гардиън". Около 200 души в Лийдс скандираха лозунги срещу имигрантите и мюсюлманите. От далеч по-многобройната контрадемонстрация им отговориха с възгласи, че са "нацистка измет". Полицията се погрижи..

публикувано на 03.08.24 в 19:23