Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти препоръчаха в САЩ бустерна доза от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Снимка: БГНЕС

Външни съветници на американската Агенция за контрола на храните и лекарствата единодушно са ѝ препоръчали да даде разрешение за втора доза на ваксината срещу коронавирус на "Джонсън и Джонсън" за всички хора, които са си я сложили. Ваксината е еднодозова, а второто поставяне ще служи като подсилваща, или бустерна доза. Агенцията не е задължена да последва препоръката на експертите, но обикновено го прави, припомня Ройтерс. 

Междувременно Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати обявиха, че ще приемат от пътници от чужди държави доказателства за поставени дози ваксини от различни производители. Говорител на американската агенция посочи, че това е все по-често срещано в другите страни и би трябвало да бъде приемано като интерпретация на данни за ваксинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Белия дом на САЩ

Белият дом: От 8 ноември напълно ваксинираните чужденци ще могат да влизат в САЩ

Напълно ваксинирани срещу Covid-19 чуждестранни пътници ще могат да влизат в САЩ от 8 ноември, потвърди в петък Белият дом. "Това съобщение и дата се отнасят както за международните въздушни, така и за сухопътните пътувания. Тази политика се..

публикувано на 15.10.21 в 20:45
Ваксинация в Билбао, Северна Испания, май 2021 г.

Испания започва едновременно да ваксинира с трета доза срещу Covid-19 и срещу грип

В Испания от 25 октомври хората над 70-годишна възраст ще започнат да получават третата доза от ваксина срещу Covid-19 и ваксина срещу грип едновременно. Решението за това бе взето от Комисията по обществено здраве и цели да улесни възрастните хора...

публикувано на 15.10.21 в 13:18
Д-р Валери Цеков

Д-р Валери Цеков: Може да се поставят ваксини срещу коронавирус и срещу грип, без риск от конфликт между двете

Съществуват грипни вируси в България, макар циркулацията да е на ниско ниво. Това е характерно за този период от годината, но е съотносимо със ситуацията през 2019 година – преди пандемията. Това съобщи пред Радио София д-р Валери Цеков от..

публикувано на 15.10.21 в 15:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов.

Пожарът във високата част на Рила не е овладян

Пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, все още не е овладян. Това съобщи пред журналисти в село Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар..

публикувано на 25.08.24 в 21:05

Журналист от "Ройтерс" вероятно е загинал в Краматорск

При руския ракетен удар по хотел в град Краматорск в Украйна е загинал британски гражданин. Вероятно той е журналист от агенция "Ройтерс". Това съобщи изданието "Украинская правда", като се позова на ръководителя на местната администрация Александър..

публикувано на 25.08.24 в 20:36
Едуард Сноудън

Сноудън критикува ареста на Павел Дуров

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста на създателя на приложението "Телеграм" Павел Дуров от френските власти, предаде ТАСС. Арестуваха съоснователя на "Телеграм" Павел Дуров "Арестът на @Durov е..

публикувано на 25.08.24 в 20:06
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку

Чолоку срещу Чука: Кой ще спечели президентстките избори в Румъния

Румънският премиер и лидер на Социалдемократическата партия Марчел Чолаку е фаворит за предстоящите в края на годината президентски избори, според най-новото прочуване на CURS, осъществено в периода 6-22 август 2024 г., съобщава новинарският сайт..

публикувано на 25.08.24 в 19:56

Потушен е голям пожар между Хасково и Димитровград

Големият пожар между Хасково и Димитровград, който горя в непосредствена близост до натоварения път между двата града и премина в двора на близкия завод, вече е потушен. Това съобщи за БТА началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 25.08.24 в 19:45

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10:00 часа в понеделник

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври В..

публикувано на 25.08.24 в 18:53

Папата: Църквите не се докосват

Папа Франциск е против одобрението на забраната в Украйна  на православните храмове, свързани с Москва. На неделната молитва Ангел Господен на площад „Св.Петър“ в Рим , той обърна внимание и на други актуални теми като маймунската шарка и..

публикувано на 25.08.24 в 18:24