Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 милиона Covid случая в Източна Европа

Илюстрация: Георги Цветков

Броят на случаите на коронавирус, регистрирани от началото на пандемията в Източна Европа, надхвърли 20 милиона, предаде Ройтерс. 

Регионът се бори с най-тежката вълна на заразата, а е на последните места в света по ваксинация, отбелязва агенцията. 

Първенец по ваксинации в Източна Европа е Унгария с 62%, а на последно място - Украйна, с 19 на сто ваксинирано население.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Квалифициран електронен подпис може да се получи вече по куриер до адрес

От днес може да се получи Квалифициран електронен подпис по куриер до адрес. Услугата е без аналог у нас и в Европа и е възможна чрез Борика. До момента беше задължително явяване в офис, а вече идентификацията може да стане онлайн. Става въпрос за подписа на хардуерен носител като клиентът получава флашката до посочен адрес. Новата услуга става възможна..

публикувано на 17.07.24 в 20:31
Доц. Григор Сарийски

Доц. Григор Сарийски: Има основания да се смята, че Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз

Според икономиста доц. Григор Сарийски има основания да се смята, че идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз, събирайки заеми от различни хора във връзка с изградения в село Неофит Рилски комплекс "Исторически парк" и така е ощетил бюджета: "По-големият проблем не е толкова, че са ощетявани държавни..

публикувано на 17.07.24 в 20:14
Снимката е илюстративна.

Две от трите огнища на новия пожар в Старозагорско са овладени

Движението на влакове между село Михайлово и Стара Загора продължава да бъде спряно заради разразилия се по-рано пожар по протежението на железопътната линия. Няма опасност за населените места в близост.  Пожар между Калояновец, Арнаутито и Михайлово спря придвижването на влакове Екипи на пожарната гасят запалили се сухи треви и храсти на фронт..

публикувано на 17.07.24 в 19:52
Министър Калин Стоянов се запозна на място с обстановката в ямболското с. Воден, където пожар на широк фронт наложи евакуиране на хората и изпепели къщи.

Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села

Десетки пожари все още горят на различни места в страната. Повечето вече са локализирани и под контрол. Най-тежка тежката е обстановка в ямболската община Болярово, където огънят погълна къщи в село Воден.  Екипи от Турция се включват в борбата с пожарите в община Болярово Човешки жертви няма, но хората са в шок. Голяма част от ямболското..

публикувано на 17.07.24 в 19:45

След поредица срещи ПП-ДБ отложиха за утре изявлението си за декларацията, която предлагат на НС

ПП-ДБ започна преговорите в търсене на подкрепа от останалите политически сили в 50-ото Народно събрание за декларацията си с пакет от антикорупционно законодателство. Предварително беше анонсирано, че едва след приемане на всички закони, описани в декларацията, те могат да опитат да реализират кабинет с втория мандат. Затова поискаха отсрочка..

публикувано на 17.07.24 в 19:37

Тошко Йорданов: Склонни сме да участваме в едно управление при предварително изработена програма

От "Има такъв народ" обявиха, че биха подкрепили втория мандат за съставяне на правителство, който ще бъде връчен на ПП-ДБ, но условието е предложената от тях декларация с антикорупционно законодателство да се превърне в основа за управленска програма, в която да бъдат заложени и други приоритети.  При такъв вариант може да се иска от президента да..

публикувано на 17.07.24 в 19:28
Атанас Запрянов

Запрянов разпореди формированията на Въоръжените сили да бъдат в готовност

Във връзка с усложнената пожарна обстановка в страната министърът на отбраната Атанас Запрянов разпореди всички формирования във Въоръжените сили и модулите им за участие в гасене на пожари да бъдат приведени в готовност за действие при необходимост.  Това се отнася и за формированията в областите, в които ситуацията е спокойна.  Земеделци в..

публикувано на 17.07.24 в 18:57