Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хавиер Ибанес донесе първа победа на България на Световното първенство в Белград

Хавиер Ибанес в акция
Снимка: bnr.bg

Хавиер Ибанес донесе първа победа на България на Световното първенство по бокс за мъже в Белград. 
В среща от първия кръг на категория до 57 килограма натурализирания кубинец победи с пълно съдийско единодушие от 5:0 гласа Маликзада Хасибула, който боксира от името на отбора на бежанците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Томова

Виктория Томова се изкачи с три позиции в световната ранглиста по тенис

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се изкачи с три места в обновената ранглиста на Женската тенис асоциация и вече е 51-а в класацията. Томова, която през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Сеул, има актив от 1107 точки.   Втора ракета на България при дамите е Гергана Топалова, която е на 293-о..

публикувано на 23.09.24 в 10:23
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Швейцария

Атлет номер едно на България за 2023-а година Божидар Саръбоюков спечели сребърен медал в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Женева (Швейцария). 20-годишният българин се класира на второ място със 7.96 метра. Победител стана представителят на Намибия Шено Кутце със 7.99,м ,а трети е Анвар Анваров (Узбекистан) със 7.87. Турнирът беше само за..

публикувано на 23.09.24 в 09:52
Габриела Димитрова

Габриела Димитрова с бронз от Европейската купа по джудо

Габриела Димитрова спечели бронзов медал на Европейската купа по джудо за мъже и жени в Подгорица (Черна гора). В малкия финал състезателката на ЦСКА се наложи над французойката Матилде Файол при 52-килограмовите. Преди това тя постигна успех срещу Карина Ефимова (Русия) и загуба на полуфиналите от бъдещата шампионка Николина Нишавич (Сърбия). В..

публикувано на 23.09.24 в 09:49
Марсилия

Марсилия наложи волята си като гост на Лион

Марсилия се наложи с 3:2 над домакина Лион в последния двубой от петия кръг във френската Лига 1. Марсилци играха цял мач в намален състав заради втори жълт и съответно червен картон на Леонардо Балерди още в самото начало на срещата. Аржентинският защитник извърши грубо нарушение срещу Александър Лаказет и беше отстранен с второ официално..

публикувано на 23.09.24 в 08:53
Антоан Гризман

Атлетико (Мадрид) с равенство срещу Райо Валекано

Атлетико (Мадрид) направи равенство 1:1 като гост срещу столичния си съперник Райо Валекано в мач от шестия кръг в Примера дивисион. Иси Паласон изведе домакините напред в резултата в 35-ата минута след извеждащо подаване на Андрей Рациу при бърза атака. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но след това ситуацията беше прегледана чрез..

публикувано на 23.09.24 в 08:35

Деветият кръг в Първа лига приключва с два мача днес

С два мача днес ще бъде сложен край на 9-ия кръг в Първа лига. От 17.30 часа Крумовград посреща Ботев Враца, а от 20.00 Арда е домакин на Ботев Пд. Възпитаниците на Душан Керкез взеха и петте си визити от началото на сезона, побеждавайки последователно Ботев Враца, Крумовград, Хебър, ЦСКА и Берое. Любопитно е, че четири от тези успехи са с по 1:0,..

публикувано на 23.09.24 в 06:50
Милан

Милан надделя в дербито на Милано

Милан записа първа победа в градското дерби срещу Интер от две години насам, след като триумфира с 2:1 в Дерби дела Мадонина в италианския шампионат.  Матео Габия се превърна в герой за "росонерите" с победен гол в края на мача. Така възпитаниците на Пауло Фонсека спряха серията на своя съперник от шест поредни успеха в мачовете помежду им. В 10-ата..

публикувано на 23.09.24 в 06:12