Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Румяна Нейкова: Изпращаме годината с много добри резултати и заявка за бъдещето

Треньорът Румяна Нейкова и младите ни гребци
Снимка: Светослав Табаков

Българската федерация по гребане ще изпрати 2021 година с много добри резултати, които са заявка за бъдещето, заяви олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова на пресконференция.

Емил Нейков стана световен и европейски шампион на скиф до 23 години. 19-годишният син на легендарната гребкиня направи феноменален спринт в последните метри и спечели финал "А" на световното първенство по гребане до 23 години в Чехия през юли, а в началото на септември триумфира и на Европейското първенство по гребане до 23 години в Крушвице (Полша).

Двойката без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов завърши на четвърто място на световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив през август, а четворката скул Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич завършиха седми.

Емил Нейков беше избран за спортист номер 1 на септември в анкетата на спортните редакции, след като получи 11 гласа.

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха през годината. Изключително съм щастлив и се радвам от спортните ми постижения през тази година. Удовлетворен съм. тази година всичко мина по план за мен. Останалите момчета от отбора също направиха едно изключително представяне", каза Нейков.

"2021 година българско гребане ще я изпрати с много добри постижения и заявки за добри класирания в бъдеще. Най-важното е, че имаме добро юношеско ядро, което ни дава възможност да направим