Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При 6,3% обработени протоколи Румен Радев води в предпочитанията на избирателите

Снимка: БГНЕС

При 6,3% обработени секционни протоколи в районните комисии Румен Радев получава 44,53 на сто от гласовете на изборите за президент, следван от Мустафа Карадайъ с 22,34 и Анастас Герджиков - 17,93 процента. Тези данни включват и 42 процента обработени секционни протоколи зад граница. 

От 750 секции за гласуване извън страната вече са обработени проколите на 42% от тях. Водач във вота зад граница засега е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той получава 40,54%, следван от Румен Радев с междинен резултат 35,03%, а Анастас Герджиков с 9,43%. 

Данните от гласуването в Турция сочат убедителна победа на Мустафа Карадайъ с 96,59%. Румен Радев и Анастас Герджиков получават малко над 1 процент подкрепа в южната ни съседка. 

В Обединеното кралство Румен Радев получава подкрепа от 62,63 на сто от нашите сънародници, а за опонента му на балотажа Анастас Герджиков са гласували 13%. Същото е съотношението на гласовете между двамата във Федерална република Германия, във Франция, в Белгия, в Австрия и в Нидерландия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ЦИК

При 3,1% обработени протоколи 7 формации влизат в НС

Първи междинни резултати от изборите за президент и вицепрезидент са публикувани на сайта на ЦИК, като за 7 от изборните райони още няма обработени протоколи. При обработени само 3,10 процента от секционните протоколи в РИК данните сочат, че фаворит е..

публикувано на 15.11.21 в 02:28

Обработката на протоколите в 16 РИК протича нормално

Нормално и без напрежение стартира обработката на протоколите в 16 РИК (Пловдив град) , която се помещава в 7-а палата на панаира. Членовете на избирателните комисии изчакват реда си в 3-та палата. Избирателната активност в 16 РИК към 19 ч. - за..

обновено на 15.11.21 в 01:13

Първи протоколи в Шумен

В Шуменска област краят на изборния ден все още не е обявен, тъй като гласуването в Община Хитрино все още продължава. В зала "Арена Шумен" вече пристигнаха първите протоколи от две подвижни избирателни секции. Агитационен билборд е призовавал..

публикувано на 14.11.21 в 21:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Маргарита Роблес, министър на отбраната на Испания

Испания потвърди, че ще изпрати ракети за "Пейтриът" на Украйна

Испания ще изпрати ракети за противовъздушни системи "Пейтриът" на Украйна, потвърди испанският министър на отбраната Маргарита Роблес. Тя участва в заседание на контактната група за защита на Украйна чрез видеоконферентна връзка, предаде АФП...

публикувано на 26.04.24 в 22:04

VRT: Белгия ще достави на Украйна Ф-16 още тази година

Белгия ще достави на Украйна изтребители Ф-16 още през тази година, а не през 2025-та, както бе обещала, твърди телевизионният канал VRT. Това съобщи агенция Ройтерс. Столтенберг призова съюзниците в НАТО да увеличат помощта си за Украйна..

публикувано на 26.04.24 в 21:59
Евтим Милошев във Велико Търново

Евтим Милошев: Културният туризъм си струва самостоятелно да се развива

Министерството на туризма, общините и туроператорите разработват програми, с които чрез съвместно финансиране да популяризират България за развитие на различните видове туризъм. Един от акцентите е културният туризъм, заяви на среща с туристическия..

публикувано на 26.04.24 в 21:56
Огнян Атанасов в ТВ студио

Синдикатите: Трябват действия за справяне с климатичните рискове за работниците

КНСБ и представители на социалните партньори отдадоха почит пред паметта на загиналите при трудови злополуки работници и поднесоха венци пред мемориалната плоча, поставена пред сградата на конфедерацията в София. Тази година на 28 април -..

публикувано на 26.04.24 в 21:44
Лойд Остин

Оръжейни поръчки за Украйна за 6 млрд. долара получи американската военна индустрия

Американската военна индустрия получи поръчки за оръжие за Украйна на стойност 6 милиарда долара. Най-големият пакет в помощ на Киев бе обявен от министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин тази вечер - броени дни след като разходите бяха..

публикувано на 26.04.24 в 21:29

Благотворителен базар в Дома за деца и младежи с увреждания в Монтана

Благотворителен великденски базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана. Изработените сувенири се изкупиха за кратко време За поредна година в Дневния дом направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко..

публикувано на 26.04.24 в 20:21
Найден Тодоров

Найден Тодоров: Опитваме се да наваксаме едни забавени процедури във Фонд "Култура"

Медиите са към министерство на културата, но по закон се води само списък – регистър, на медиите. И аз питам къде принадлежи БНР или БНТ, и електроните медии?  Министерство на културата се опитва да работи за създаването на законите,..

публикувано на 26.04.24 в 20:02