Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При 3,1% обработени протоколи 7 формации влизат в НС

ЦИК
Снимка: БГНЕС

Първи междинни резултати от изборите за президент и вицепрезидент са публикувани на сайта на ЦИК, като за 7 от изборните райони още няма обработени протоколи. При обработени само 3,10 процента от секционните протоколи в РИК данните сочат, че фаворит е двойката Румен Радев и Илияна Йотова, които получават 44,32 на сто от гласовете. 

За Анастас Герджиков и Невяна Митева - при тази минимална обработка от протоколи - процентите са 17,89. Кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ - засега получава 23,58, а Костадин Костадинов - 4,28. Следва Лозан Панов с 2,76 процента. 

Първите междинни резултати при същият процент обработени протоколи показват, че 7 формации влизат в 47-мото Народно събрание. 

ДПС получава 24,82%. Следва "Продължаваме промяната" с 22,65. На трето място са ГЕРБ-СДС със 17,66%. "Има такъв народ" получава 9,4 на сто. "БСП за България" взима 8,61, а "Демократична България - Обединение" - 5,47%, "Възраждане" - 5,23%, следвани от "Изправи се БГ! Ние идваме!", които са под чертата от 4 процента, са с резултат от 1,94 на сто. 

Към 1 ч. са обработени 22% от протоколите от гласуването извън страната. С най-висок резултат в чужбина е ДСП - 43,93%. Следват "Продължаваме промяната" - 18,64%. Трета е ГЕРБ-СДС с 8,84%. В чужбина следва "Демократична България - Обединение" с 6,69%, "Възраждане" - 5,76% и БСП с 3,45%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Проф. Анастас Герджиков

Проф. Анастас Герджиков: Постигнахме основната си цел - да има балотаж

" Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент ". Това заяви на на пресконференция кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. " В очите на българските граждани победители ще са тези, които успеят да направят правителство...

публикувано на 14.11.21 в 21:10

„Галъп“: ПП увеличава преднината пред ГЕРБ-СДС, ДПС - трета сила

Балотаж за президент на 21 ноември между Румен Радев и Анастас Герджиков, седем формации в Народното събрание, като първа политическа сила е „Продължаваме промяната“, която изпреварва ГЕРБ-СДС. Това сочат данните от паралелното преброяване на „Галъп..

обновено на 14.11.21 в 23:36

ЦИК обяви изборния ден в страната за приключил, рекордно ниска активност към 16 ч.

Малко след 21 ч. със свое решение Централната избирателна комисия за приключил изборния ден на територията на страната. В чужбина последни ще приключат работа избирателните секции  в САЩ. Малко над 25,5% е средната избирателна активност в цялата..

обновено на 14.11.21 в 21:45
Румен Радев гласува в професионалната гимназия по транспорт „Макгахан”.

Румен Радев: Изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията

Според екзитпола на „Галъп интернешънъл балкан“ за президентските избори ще има балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков на 21 ноември. Ето какво заяви кандидатът за втори мандат Радев пред медиите след края на изборния ден: „Най-напред искам да..

публикувано на 14.11.21 в 21:30

Изборите във Великобритания - фаворити са ПП и Румен Радев

Борейки се с едни от най-лошите показатели за заразяванията с Covid-19, в неделя България се изправи пред тежки преговори за сформиране на правителство, след като екзитполовете не показаха ясен победител на третите парламентар избори в страната за година,..

публикувано на 15.11.21 в 00:53

Асен Василев: Още тази седмица започваме разговори с партиите без ГЕРБ и ДПС

"Още тази седмица ще бъде структуриран диалогът и се надяваме да започнат разговорите с партиите без ГЕРБ и ДПС ".  Това каза пред БНР съпредседателят на ПП Асен Василев.  „Галъп“: ПП увеличава преднината пред ГЕРБ-СДС, ДПС - трета сила..

публикувано на 14.11.21 в 23:27

Бойко Борисов: Народът изгони мутрите от парламента

„Най-ниската в историята избирателна активност показа тоталното несправяне с провеждането на избори на този кабинет“. Това заяви в първия си коментар след края на изборния ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Галъп“: Балотаж за президент,..

публикувано на 14.11.21 в 22:11
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Малинов, министър на енергетиката

Министърът на енергетиката ще даде утре брифинг по актуални енергийни теми

Министърът на енергетиката Владимир Малинов ще даде брифинг по актуални енергийни теми, съобщават от пресцентъра на неговото министерство. Срещата с медиите ще се състои утре, 14 август 2024 г., от 9.30 часа в сградата на Министерството на..

публикувано на 13.08.24 в 21:23
Антъни Блинкън

Блинкън отлага пътуването си до Близкия изток на фона на "несигурност" в региона

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отложи пътуването си до Близкия изток, забавяйки планираното си за вторник заминаване, съобщи Axios преди планираните за тази седмица преговори за прекратяване на огъня в Газа, предаде Ройтерс...

публикувано на 13.08.24 в 20:58
Президентът Володимир Зеленски подписа указ

Зеленски: Украинската армия контролира повече от 70 селища югозападно от Курск

Украинската армия контролира повече от 70 селища югозападно от Курск и продължава да напредва дълбоко в територията на Русия, обяви президентът Владимир Зеленски. Изявлението е в контраст с твърденията от руска страна по-рано днес, че нахлуването,..

публикувано на 13.08.24 в 20:20

Локализиран е пожарът в близост до плевенския парк “Кайлъка“

Локализиран е пожарът в близост до плевенския парк “Кайлъка“. Този следобед горяха сухи треви и храсти, на място остават четири противопожарни екипа. Гъсти облаци дим в посока от парк "Кайлъка"   предизвикаха притеснение у плевенчани. Пожарът е..

публикувано на 13.08.24 в 19:55

40,3 градуса измериха днес в Монтана

40,3 градуса измериха днес в Монтана. Това е температурен рекорд за годината Температура от 40,3 градуса на сянка бе измерена днес в Хидро-метеорологичната станция в Монтана. "Това е най-високата максимална температура, измерена за..

публикувано на 13.08.24 в 19:47

Воден режим въвежда кюстендилското село Соволяно

Воден режим   въвеждат в близкото кюстендилско с.Соволяно с над 1 000 жители, обяви кметът Пламен Илиев. Селото ползва вода от два кладенеца на река Бистрица, чието ниво спада почти до нула, отбеляза кметът. Соволяно ще е на воден режим за..

публикувано на 13.08.24 в 19:43
Кирил Петков.

К. Петков: Основен риск пред новото служебно правителство е Калин Стоянов да остане начело на МВР

Най-големият риск пред бъдещото служебно правителство е, ако Калин Стоянов остане начело на МВР . Това коментира съпредседателят на ПП ДБ Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група: "Ами да не забравяме, че най-основната цел на..

публикувано на 13.08.24 в 19:32