Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При 3,1% обработени протоколи 7 формации влизат в НС

ЦИК
Снимка: БГНЕС

Първи междинни резултати от изборите за президент и вицепрезидент са публикувани на сайта на ЦИК, като за 7 от изборните райони още няма обработени протоколи. При обработени само 3,10 процента от секционните протоколи в РИК данните сочат, че фаворит е двойката Румен Радев и Илияна Йотова, които получават 44,32 на сто от гласовете. 

За Анастас Герджиков и Невяна Митева - при тази минимална обработка от протоколи - процентите са 17,89. Кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ - засега получава 23,58, а Костадин Костадинов - 4,28. Следва Лозан Панов с 2,76 процента. 

Първите междинни резултати при същият процент обработени протоколи показват, че 7 формации влизат в 47-мото Народно събрание. 

ДПС получава 24,82%. Следва "Продължаваме промяната" с 22,65. На трето място са ГЕРБ-СДС със 17,66%. "Има такъв народ" получава 9,4 на сто. "БСП за България" взима 8,61, а "Демократична България - Обединение" - 5,47%, "Възраждане" - 5,23%, следвани от "Изправи се БГ! Ние идваме!", които са под чертата от 4 процента, са с резултат от 1,94 на сто. 

Към 1 ч. са обработени 22% от протоколите от гласуването извън страната. С най-висок резултат в чужбина е ДСП - 43,93%. Следват "Продължаваме промяната" - 18,64%. Трета е ГЕРБ-СДС с 8,84%. В чужбина следва "Демократична България - Обединение" с 6,69%, "Възраждане" - 5,76% и БСП с 3,45%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Проф. Анастас Герджиков

Проф. Анастас Герджиков: Постигнахме основната си цел - да има балотаж

" Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент ". Това заяви на на пресконференция кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. " В очите на българските граждани победители ще са тези, които успеят да направят правителство...

публикувано на 14.11.21 в 21:10

„Галъп“: ПП увеличава преднината пред ГЕРБ-СДС, ДПС - трета сила

Балотаж за президент на 21 ноември между Румен Радев и Анастас Герджиков, седем формации в Народното събрание, като първа политическа сила е „Продължаваме промяната“, която изпреварва ГЕРБ-СДС. Това сочат данните от паралелното преброяване на „Галъп..

обновено на 14.11.21 в 23:36

ЦИК обяви изборния ден в страната за приключил, рекордно ниска активност към 16 ч.

Малко след 21 ч. със свое решение Централната избирателна комисия за приключил изборния ден на територията на страната. В чужбина последни ще приключат работа избирателните секции  в САЩ. Малко над 25,5% е средната избирателна активност в цялата..

обновено на 14.11.21 в 21:45
Румен Радев гласува в професионалната гимназия по транспорт „Макгахан”.

Румен Радев: Изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията

Според екзитпола на „Галъп интернешънъл балкан“ за президентските избори ще има балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков на 21 ноември. Ето какво заяви кандидатът за втори мандат Радев пред медиите след края на изборния ден: „Най-напред искам да..

публикувано на 14.11.21 в 21:30

Изборите във Великобритания - фаворити са ПП и Румен Радев

Борейки се с едни от най-лошите показатели за заразяванията с Covid-19, в неделя България се изправи пред тежки преговори за сформиране на правителство, след като екзитполовете не показаха ясен победител на третите парламентар избори в страната за година,..

публикувано на 15.11.21 в 00:53

Асен Василев: Още тази седмица започваме разговори с партиите без ГЕРБ и ДПС

"Още тази седмица ще бъде структуриран диалогът и се надяваме да започнат разговорите с партиите без ГЕРБ и ДПС ".  Това каза пред БНР съпредседателят на ПП Асен Василев.  „Галъп“: ПП увеличава преднината пред ГЕРБ-СДС, ДПС - трета сила..

публикувано на 14.11.21 в 23:27

Бойко Борисов: Народът изгони мутрите от парламента

„Най-ниската в историята избирателна активност показа тоталното несправяне с провеждането на избори на този кабинет“. Това заяви в първия си коментар след края на изборния ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Галъп“: Балотаж за президент,..

публикувано на 14.11.21 в 22:11
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Митов

С декларации в НС: ГЕРБ и ДПС с твърда подкрепа за НАТО, "Възраждане" - против

Пленарният ден в Народното събрание започна с декларации, посветени на членството на България в НАТО. От ГЕРБ-СДС определиха 20-ата годишнина от членството на страната ни в Алианса като наследство на свободата, спечелена с труд и тежки реформи...

публикувано на 29.03.24 в 11:18

Спират парното в София в последния ден на месеца

"Топлофикация" - София съобщи, че заради рязкото затопляне започва поетапно изключване на отоплението от 31 март. Потребителите, които искат да ползват отопление, могат да подадат заявления в клиентските центрове на дружеството в столицата...

публикувано на 29.03.24 в 11:00

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за увеличение на заплатите в НОИ, а за Националната здравноосигурителна каса и районните ѝ поделения са заложени 1 365 000 лв. Това предвижда проект на правителствено постановление за разпределение на общо..

публикувано на 29.03.24 в 10:57
Юлиян Петров

Юлиян Петров: Таксата за второ явяване на матура трябва да е разумна. Как плащат частни уроци?

Мисля, че е нормално образователната институция да има тази автономност, която е свързана със закона и да може да налага такси за някои от професиите. Това мнение сподели Юлиян Петров, председател на конфедерация „Образование“ в КТ „Подкрепа“ в..

публикувано на 29.03.24 в 10:57
Снимката е илюстративна

Тест за въздушна опасност на 1 април в София

На 1 април от 11 часа ще се извърши тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението при въздушна опасност на територията на Столична община. Тестът ще бъде за оповестяване при въздушна опасност...

публикувано на 29.03.24 в 10:54
Венко Сабрутев

ПП-ДБ с проект за парламентарна комисия за пътната карта на "Турски поток"

От ПП-ДБ обявиха, че днес са внесли в деловодството на парламента проект на решение за създаване на Временна комисия, която да изследва фактите и обстоятелствата около пътната карта за изграждане на "Турски поток". "Темата "Турски поток" беше..

публикувано на 29.03.24 в 10:18

Земетресение е усетено и в Девин

Земетресение с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер разлюля Девин, малко след 8.30 ч. Трусът е бил усетен хоризонтално и с бучене. Според данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, епицентърът е бил между Девин и..

публикувано на 29.03.24 в 10:07