Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев надви Рууд и ще защитава титлата си в Торино

Данийл Медведев
Снимка: БГНЕС

Данийл Медведев достигна заслужено до втори пореден финал на заключителния Мастърс на осемте най-добри в света, след като надигра категорично норвежеца Каспер Рууд в първия полуфинал от тазгодишното издание на надпреврата с 6-4, 6-2 за точно един час и 20 минути игра.

Руснакът, номер 2 в световната ранглиста, се класира за спора за трофея след четвърти пореден успех, след като не сбърка в нито един от мачовете си в Червената група от съревнованието. Медведев изигра поредния си силен мач на собствен сервис, като за трети път в турнира не допусна да бъде пробит – самият той реализира три брейка за успеха, един в първия и два във втория сет.

Въпреки само трите си аса за целия двубой, Медведев спечели 100% от разиграванията на второ подаване, като приключи със 17 уинъра и 14 непредизвикани грешки срещу 14-21 в графата за норвежеца. Шампионът от миналата година ще защитава титлата си във Финалите на АТП, след като през 2020 стигна до дебютен трофей от надпреварата в оспорван финал с Доминик Тийм от Австрия. Негов съперник в неделя ще бъде един измежду Новак Джокович и Александър Зверев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова

България с два финала в първия ден на СП по аеробика в Пезаро

Българските състезатели си осигуриха участие на финалите след първия ден на квалификациите на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро (Италия). В категория индивидуално жени Борислава Иванова зае осмо място в пресявките с 20.100 точки и ще спори за разпределението на медалите утре. Първа е японката Китадзуме Рири с 21.100..

публикувано на 28.09.24 в 06:38
САЩ победи Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

Волейболният Нефтохимик 2010 загуби първия си мач от международния турнир в Гърция

Волейболният Нефтохимик 2010 загуби първия си мач от международния турнир в гръцкия град Орестиада с 1:3  гейма, в отделните части  24:26, 22:25, 26:24, 20:25 точки срещу едноименния отбор на домакините.  В зала "Никос Самарас" отборът, воден от треньора Мартин Стоев, изигра зрелищен двубой, изпълнен с множество обрати.  Утре от 18:00 часа бургазлии..

публикувано на 28.09.24 в 06:34
Волейболистите на Левски София със загуба  срещу Фенербахче в контролната среща

Волейболистите на Левски София със загуба срещу Фенербахче в контролната среща

Волейболистите на Левски София отстъпиха с 2:3 гейма, в отделните части  27:25, 19:25, 15:25, 22:25, 25:23 то чки срещу Фенербахче в контролен мач игран  в Истанбул, който продължи близо 2 часа. Двата треньорски щаба се бяха разбрали да се изиграят 5 гейма. В тях най-резултатен за "сините" стана словашкият посрещач Юлиус Фиркал с 22 точки. Диагоналът..

публикувано на 28.09.24 в 06:33

Берое победи Славия с гол в края

Берое победи с 1:0 у дома Славия в мач от десетия кръг от Първа лига. Гола на Леандро Годой в допълнителното време осигури драматичния успех в полза на "зелените". В 12-ата минута Леандро Годой отправи удар от далечно разстояние, който не затрудни игралият за първи път през кампанията вратар Николай Кръстев. След малко повече от половин час..

публикувано на 27.09.24 в 22:09

Локомотив (Пловдив) спечели Черномореските игри

Академик (Пловдив) спечели баскетболния турнир от Черноморските игри. Пловдивският тим надделя в много интересен финал над домакините на надпреварата Черно море с 83:77. За победителите Николай Титков вкара 25 точки, а Николай Михайлов добави 15 точки. Обрад Томич завърши с „дабъл-дабъл“ – 13 точки и 13 борби. За Черно море Тича Родни Първис..

публикувано на 27.09.24 в 20:53

Локомотив (София) и Хебър не си вкараха

Отборите на Локомотив (София) и Хебър завършиха наравно 0:0 в първия мач от десетия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда" не бе сред най-атрактивните, като най-интересният момент от него бе в 38-мата минута, когато гол на гостите от Пазарджик бе отменен заради нарушение срещу вратаря Александър Любенов...

публикувано на 27.09.24 в 19:57

Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Левски

Билетите за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски вече са в продажба, информираха от пловдивския футболен клуб. Дербито от 11-ия кръг на Първа лига е на 5 октомври (събота) от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев". Пропуските за срещата вече са налични за закупуване в клубния магазин на „Колежа“, както и онлайн на kolezha.bg. Цените са както..

публикувано на 27.09.24 в 18:38