Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Тухел: Абрамович е огромен фен на футбола

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Томас Тухел похвали собственика на Челси Роман Абрамович за това, че „обича футбола“ преди срещата на действащия европейски шампион с Ювентус.

Абрамович, руски милиардер, бе в Лондон за да приеме израелския президент Исак Херцог на „Стамфорд Бридж“ в неделя и може да остане в английската столица, за да изгледа срещата с италианския гигант Ювентус във вторник вечер.

„Дали той е специален собственик? Мисля, че преди всичко, той е футболен фен, огромен футболен фен. Той обича футбола, обича детайлите, иска да знае всичко за това, което става тук на Кобам (тренировъчното игрище на Челси). И ние го държим в течение, защото той има огромен интерес и любов за играта. Това е най-важното и прави нещата много специални“, започна Тухел.

Закупуването на клуба от страна на руския бизнесмен за 140 млн. паунда през 2003 предизвика сериозна промяна на силите в английския футбол. Той доведе Жозе Моуриньо в западен Лондон година по-късно, като португалецът спечели титлата в дебютния си сезон, а „сините“ сложиха край на петгодишно чакане за шампионската титла.

Оттогава насам лондончани имат четири титли на Премиършип, по два пъти Шампионска лига и Лига Европа, както и осем домашни трофея от различните купи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултати от Лига на конференциите

Лига на конференциите, мачове от втория квалификационен кръг: Дрита (Косово) - Брейдаблик (Исландия) 1:0 (3:1 общ резултат) Флора (Естония) - Виртус (Сан Марино) 5:2 след продължение, 2:2 в редовното време (5:2) Пюник Ереван (Армения) - Струга (Република Северна Македония) 3:1 (4:3) Хамрун (Малта) - ФК Балкани (Косово) - 0:2 (0:2)..

публикувано на 31.07.24 в 07:19

Резултати от Шампионската лига

Резултати от реваншите във втория квалификационен кръг на Шампионска лига по футбол: КАРАБАХ (Азербайджан) - Линкълн Ред Импс (Гибралтар) 5:0 (в първия мач 2:0) ФЕНЕРБАХЧЕ (Турция) - Лугано (Швейцария) 2:1 (4:3) Петрокуб (Молдова) - АПОЕЛ НИКОЗИЯ (Кипър) 1:1 (0:1) СПАРТА ПРАГА (Чехия) - Шамрок Роувърс (Република Ирландия) 4:2 (2:0)..

публикувано на 31.07.24 в 07:05
Ига Швьонтек

Швьонтек с нова победа на Игрите във Франция

Водачката в световната ранглиста и в схемата при жените на олимпийския турнир по тенис Ига Швьонтек (Полша) се класира за четвъртфиналите на Игрите в Париж. Швьонтек записа трети успех във френската столица, след като се наложи над китайката Сиюй Ван с 6:3, 6:4 за 1:51 час. Полякинята, която е четирикратна шампионка на "Ролан Гарос", направи..

публикувано на 31.07.24 в 07:03
Александър Зверев

Зверев и Медведев продължават напред

Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев продължи защитата на титлата си. Германецът се класира за третия кръг на Игрите в Париж след победа с 6:3, 7:5 над чеха Томаш Махач. Даниил Медведев също продължава напред. Четвъртият поставен в схемата Медведев спечели убедително срещу Себастиан Офнер (Австрия) с 6:2, 6:2 за 68 минути...

публикувано на 31.07.24 в 07:01
Габриела и Стефани Стоеви

Тежък жребий за Габриела и Стефани Стоеви в Париж

Габриела Стоева и Стефани Стоеви ще срещнат водачките в световната ранглиста и настоящи световни шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бадминтон в Париж. Това определи тегленият жребий. Сестри Стоеви, които са трикратни европейски шампионки, завършиха на второ място в група "В" с две победи и загуба,..

публикувано на 31.07.24 в 07:00
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Плувецът ни Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри.  Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала.  Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Д жошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време 2:09.89. В..

публикувано на 30.07.24 в 23:23
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Дуа е в групата и най-вероятно ще има минути

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, говори пред медиите преди официалното занимание в Мезокьовешд (Унгария), където утре е реваншът с Динамо Минск в Шампионска лига. Първата среща в Разград бе спечелена от българския състав с 2:0. Мачът е с начален час 21.45 часа, а ако отстранят шампиона на Беларус, разградчани ще се изправят срещу..

публикувано на 30.07.24 в 22:36