Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминик Рааб не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително

Доминик Рааб
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският вицепремиер и министър на правосъдието Доминик Рааб заяви, че не смята, че ваксинирането във Великобритания трябва да е задължително. Според него програмата за масово ваксиниране е достатъчно успешна и ефективна.

В интервю за Скай нюз Доминик Рааб заяви, че може би в някои държави това се налага, но не и във Великобритания, където масовото ваксиниране, включително поставяне на бустер ваксина, върви изключително добре. Вицепремиерът каза, че няма нищо погрешно в това да се говори за задължително вксиниране, но изтъкна, че тази мярка не е в плановете на правителството. 

По въпроса за носенето на маски Рааб каза, че министрите следват съвета на учените, а по повод на снимки на премиера Борис Джонсън без маска на места, където трябва да носи такава, той упрекна фотографите, че "умело издебват някои моменти" и че премиерът много съзнателно се отнася към мярката. 

На въпрос докога латералните тестове ще продължават да бъдат безплатни, Рааб заяви, че министърът на здравеопазването скоро ще направи изявление. Според него е важно да продължи тестването, но на базата на опита със схемата за принудителното пускане в отпуск на работници и някои други неща, трявба да се мисли и за преминаването от етапа на спешни мерки към етапа на възстановяване, не само по отношение на пандемията, но и за икономиката като цяло. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

3233 новозаразени с коронавирус. Отварят телефонна линия за въпроси и информация

През последното денонощие у нас са регистрирани 3233 новозаразени с коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много са инфектираните в София – 734 , Пловдив – 312 и Варна – 227. Направени са нови 33 803 теста...

публикувано на 24.11.21 в 07:57
Владимир Путин

Путин се е реимунизирал срещу коронавирус

Руският президент Влаимир Путин се е реимунизирал срещу коронавирус, а в Русия беше регистрирана ваксина за непълнолетни. На днешното заседание на правителството президентът Пуин обяви, че му е била поставена еднодозовата ваксина “Спутник..

публикувано на 24.11.21 в 19:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху е във Вашингтон за среща с Байдън

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне с президента на Съединените щати днес, съобщи в края на миналата седмица канцеларията на Нетаняху. Според съобщения в израелските медии, дискусиите във Вашингтон ще се съсредоточат най-вече..

публикувано на 23.07.24 в 08:13

В СОС обсъждат стандарт за разделно събиране на отпадъци във всички столични райони

Комисията по екология към Столичния общински съвет ще заседава днес като едно от предложенията е да се въведе във всички райони като стандарт трицветната система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. В доклада на ресорния заместник-кмет..

публикувано на 23.07.24 в 08:07

Пожарът в Гърция продължава да настъпва към България

Няма промяна в ситуацията с пожара в граничната планина Славянка, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков.  Той уточни, че пожарът към момента все още е на гръцка територия, но..

публикувано на 23.07.24 в 08:06

Сбогуваме се с последния български офицер, участвал във Втората световна война

Съмишленици ще си вземат последно сбогом с последния български офицер, участвал във Втората световна война - капитан Атанас Илев. Той беше последният жив възпитаник на Военното на Негово Величество училище, кавалер на ордена "За храбост". Кап. Атанас..

публикувано на 23.07.24 в 08:03

На 25 юли започва кампания в помощ на пострадалите от пожара в село Воден

"Кампанията започва от 25 юли и ще продължи до 30 август . Ще можем в момента, в който на хората им е необходимо, да им занесем продуктите. Ще трябва да осигурим специален транспорт." Това обясни Митка Георгиева, председател на УС на Сдружение..

публикувано на 23.07.24 в 07:59
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Блинкън на обиколка в Азия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се отправя на обиколка в Азия в опит да утвърди американското лидерство на фона на нарастващото влияние на Китай, предаде агенция Франс прес. Посланието на Блинкен е, че "Америка е изцяло ангажирана с..

публикувано на 23.07.24 в 07:48

"Указателната табела" в планината е прогнозата за времето

Нещата в ПСС стават по протокол , уточни планинският водач Момчил Дамянов, който обучава и други водачи. Той определи акцията като "нормална". Относно предупредителните табели Дамянов подчерта, че конкретно в Стара Планина когато се..

публикувано на 23.07.24 в 07:44