Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Питат кмета на Ловеч за проточилия се години ремонт на училище

Недовършени строителни дейности в основно училище „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч
Снимка: Пламен Христов

На днешното заседание на общинския съвет в Ловеч кметът Корнелия Маринова ще отговаря на питане на общинския съветник Минчо Казанджиев относно изграждането на спортна зала и цялостна рехабилитация на дворното пространство в ловешкото училище „Проф. Димитър Димов“, тъй като строителните дейности трябваше да са приключили  преди близо три години.

Договорът за реализацията на проекта, на стойност  почти 1,4 милиона лева беше подписан още през юни 2018 г., но строителните дейности се проточиха заради некоректния изпълнител, на който общината е изплатила близо 800 хиляди лева.

Точно преди две години по искане на възложителя те бяха преустановени, а в средата на миналата прекратен и договорът със строителя.

От общината обявиха нова обществена поръчка и има избран нов изпълнител.

Поредното питане на общинския съветник Минчо Казанджиев до кмета Маринова е кога ще започнат дейностите за довършване на обекта.

„Миналата година, юли месец е обявена процедурата. За повече от година няма решение на комисията, нещо което за нас като хора, като родители е недопустимо.“

Казанджиев допълни, че обектът в момента е и опасен за учениците.

„Там е разградено и децата могат да си играят по колоните, навсякъде, да се нанижат на арматурни железа.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Маринов: Отиваме на избори, правителство няма да има с втория и третия мандат

Правителство няма да има с втори мандат, мисля, че и с трети няма да има. Отиваме на избори, прогнозира политологът Александър Маринов в интервю пред БНР. Да се отложи връчването на втория мандат за съставяне на правителство, това е много екзотично предложение, дори по високите български стандарти за екзотика в политиката, оцени той искането..

публикувано на 15.07.24 в 19:39

Над две катастрофи средно на ден са ставали по пътищата в област Монтана през юни

По над две катастрофи средно на ден са ставали по пътищата в област Монтана през юни. Катаджиите са установили над 3000 нарушения, като повече от половината са за превишена скорост. 73 пътно-транспортните произшествия в област Монтана са станали през юни. От тях 22 са тежки, като са загинали двама души, а 32-ма са ранени. В сравнение с..

публикувано на 15.07.24 в 19:30

ПП-ДБ публикува декларацията, която настоява НС да приеме преди връчването на втория мандат

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" настояха връчването на втория мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание са бъде отложено с 3 месеца, като предложиха парламентът да приеме декларация. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство, беше..

публикувано на 15.07.24 в 19:09

Редица влакове в страната се движат със закъснения заради високите температури

Повечето влакове в страната се движат със закъснения, след като бяха въведени ограничения на скоростта заради температури над 40 градуса, съобщават от пресцентъра на БДЖ.  С близо два часа закъснява влакът Варна - София.  От БДЖ съобщават още, че вече ще има директен влак по направлението Русе - Пловдив, свързващ Северна и Южна България...

публикувано на 15.07.24 в 18:43
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски не е разтревожен от евентуален втори мандат на Доналд Тръмп

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че не е разтревожен от евентуален втори мандат на Доналд Тръмп. Зеленски също така заяви, че Русия трябва да присъства на втората среща на върха за мир в Украйна през ноември. Зеленски си поставя за цел да бъде готов за втората мирна среща на върха през ноември На пресконференция в Киев..

публикувано на 15.07.24 в 18:35
Йордан Цонев

Цонев: Действията на ПП-ДБ са поредният брутален опит да изнасилят Конституцията

ДПС няма да подкрепи идеята за отлагане с 3 месеца на връчването на мандат за съставяне на правителство с цел законодателна дейност, каза  заместник-председателят  на парламентарната група на ДПС  Йордан Цонев и определи искането на ПП-ДБ като насилие над Конституцията. ПП-ДБ публикува декларацията, която настоява НС да приеме преди връчването на..

публикувано на 15.07.24 в 18:30
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп ще призове за национално единство

Два дни след покушението срещу него и малко преди започващата днес Национална конвенция на Републиканската партия, бившият президент Доналд Тръмп заяви, че е пренаписал изцяло предстоящата си реч и че ще призове към национално единство. Доналд Тръмп е леко ранен след атака срещу него, нападателят е загинал Само ден, след като беше леко..

публикувано на 15.07.24 в 18:30