Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Насрочиха дело в Кюстендилския окръжен съд за документна измама при приватизацията от 2006 г.

Снимка: Pixabay

Насрочиха дело в Кюстендилския окръжен съд за документна измама при приватизацията от 2006 г.
Състав на Кюстендилския окръжен съд насрочи заседание през януари догодина по дело за документна измама при приватизацията  - престъплението е от 2006 г.
Списъкът на пострадалите включва 199 лица от територията на цялата страна.
В обвинителния акт, внесен от Окръжната прокуратура в Кюстендил, подсъдимите са 22-ма, но наказателното производство срещу 18 от тях е било прекратено поради изтичане на абсолютната давност, която е 15 години.
Години наред разследването е водено от Специализираната прокуратура за организирана престъпна група след като е било прекратено там, по подсъдност е изпратено на Окръжна прокуратура - Кюстендил, която е продължила работата по него.
Междувременно един от обвинените е починал.
Чрез използване на неистински пълномощни от пострадалите лица, имащи право на обезщетения от процеса на приватизация, в офис на финансова къща с клон в Кюстендил те са получили без правно основание парични суми в размер на над 300 хил. лева всеки.
Делото продължава по общия ред, с 4-ма подсъдими, за трима от тях - с обвинения за измама в големи размери, за което законът предвижда лишаване от свобода за срок от 10- 20 години. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камала Харис и Доналд Тръмп

Камала Харис обвини Доналд Тръмп, че се кани да изостави Украйна в борбата ѝ с Русия

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обвини Доналд Тръмп, че се кани да изостави Украйна в борбата ѝ с Русия. Украинската бе само една от многобройните теми в първия телевизионен дебат между двамата кандидати за президентските избори, които ще се състоят след по-малко от два месеца В продължилия 90 минути сблъсък двамата политици трябваше да..

публикувано на 11.09.24 в 19:04

ЦИК регистрира "БСП - Обединена левица" за участие в изборите

С 14 гласа "за" членовете на Централната избирателна комисия регистрираха коалиция "БСП - Обединена левица" за участие в предсрочните парламентарни избори. Това стана след като при проверката в Главна дирекция ГРАО на подписката, внесена вчера от изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, бяха потвърдени повече от необходимите 2500 коректни..

публикувано на 11.09.24 в 19:04
Британският министър на въшните работи Дейвид Лами (вляво) и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигнаха с влак в Киев.

Лондон е готов да позволи на Украйна да използва ракети Storm Shadow срещу Русия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и британският външен министър Дейвид Лами пристигнаха в Киев, за да обсъдят по-нататъшните стъпки в подкрепа на Украйна. Посещението идва в момент, когато Украйна настоява западните ѝ съюзници да ѝ позволят да използва ракетите с далечен обсег за удари по руска територия и за доставка на оръжия с по-голяма..

публикувано на 11.09.24 в 18:40

Проходът на Републиката временно е затворен поради катастрофа

Катастрофа между три тира временно затвори за движение Прохода на Републиката. Инцидентът е станал около 17.00 часа в участъка между селата Радковци и Въглевци.  Няма пострадали при катастрофата, съобщих от полицията във Велико Търново. Автомобилите изчакват на място. 

публикувано на 11.09.24 в 18:29

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като..

публикувано на 11.09.24 в 18:16
Искрен Иванов

Доц. Искрен Иванов: Камала Харис е категоричният победител в дебата

Камала Харис е категоричният победител в дебата с Доналд Тръмп!   Това мнение изказа пред БНР доц. Искрен Иванов, политолог, преподавател в СУ и експерт по международна сигурност, и добави, че  тя е направила далеч по-убедително представяне , докато той е използвал стратегия, в която си е служил с неистини, полуистини и традиционната за него..

публикувано на 11.09.24 в 18:13
проф. Захари Захариев

Проф. Захари Захариев: Китайският прагматизъм е загърбил идеологическите предубеждения

България не съумя през последните 32-33 години да се възползва от този морално – политически капитал, който имаме сред китайския елит   и ръководство на базата на миналото. Това обясни пред БНР проф. Захари Захариев, председател на българската асоциация "Един пояс, един път".  Двете страни установяват  дипломатически отношения помежду си..

публикувано на 11.09.24 в 17:33