Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с коронавирус са 2681, близо 10 на сто положителни тестове

| обновено на 01.12.21 в 07:16
9
Снимка: БГНЕС

2681 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби нараства в сравнение с предишните няколко дни, като те са близо 10 процента от направените 26 864 теста.

80,94% от случаите за деня не са ваксинирани.

Броят на активните случаи на коронавирус в страната е 105 119 (трайно над 100 000 от началото на ноември насам).

724 души са постъпили в болница през последното денонощие, като 85,36% от тях не са ваксинирани.

Общият брой на хоспитализираните пациенти с Covid-19 e 6470, като от тях 717 са в интензивни отделения.

128 души са починали, 89,06% от тях не са били ваксинирани.

Като излекувани са посочени 2557 души.

Най-много са новозаразените в София-град – 644. Следват областите Бургас (224) и Пловдив (222).

19 536 дози ваксина са поставени във вторник. Общият брой на напълно ваксинираните е 1 772 220.

Общ брой лица с поставена бустерна доза – 99 302.

По отношение на граничния контрол за влизане в страната на българи и чужденци от страни в зелена или оранжева зона, това ще става с представяне на сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от тест. Ако влизащият в страната няма нито едно от изброените, се поставя под 10-дневна карантина. За да се освободи от нея, може да се тества 72 часа след пристигането си, с антигенен или ПСР тест. При влизане от страна в червена зона, ще се допускат български граждани и такива със статут на постоянно пребиваващи, медицински  специалисти, медицински научни  работници, социални, срещу зелен сертификат. И за тях важи условието за карантина, ако са без сертификат. Допускат се и граждани  на  Европейския  съюз,  на  Европейското  икономическо пространство и Швейцария,  на Великобритания и Северна Ирландия, също срещу зелен сертификат. 

В червена зона са Мозамбик, Ботсвана, Южна Африка, Лесото, Есватини, Намибия и Зимбабве. От там се допускат само български граждани, които се поставят под задължителна 10-дневна карантина. 




Графики на ситуацията с Covid-19 в България








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Камелия Чолакова, председател на читалище

Отлив на самодейци заради коронавирус инфекцията

Три пъти е намалял броят на самодейците, които посещават школите в читалище "Обединение 1913" в Кърджали от началото на пандемията, причинена от коронавирус. Най-силно това се усеща в детските школи, където сривът е драстичен. Това каза за Радио..

публикувано на 30.11.21 в 14:52

Жител на с. Червенци: На село рядко има от коронавирус да боледуват хора

Ваксинирани ли са жителите на вълчидолското село Червенци? Как приемат противоречивите твърдения за ваксинацията срещу Ковид 19 и страхуват ли се от вируса? На село нямат нужда от зелен сертификат, защото там няма заведения, културни..

публикувано на 30.11.21 в 12:30

Ръст на заразените с коронавирусна инфекция в региона

Чувствителен ръст на новозаразените с коронавирусна инфекция в региона сочат данните в Единния информационен портал за последното денонощие. В област Хасково те са 128, 54 - в област Смолян, а в Кърджали – 23. Главният секретар на РЗИ-Кърджали Петя..

публикувано на 30.11.21 в 08:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Големи компании в Кипър ще получат субсидии за енергийна модернизация

17 млн. евро субсидии предоставя правителството на Кипър на големи компании за тяхната енергийна модернизация и укрепване на конкурентоспособността им. Подаването на заявления по новата бизнес програма започва днес.  Безвъзмездните средства по новия..

публикувано на 26.04.24 в 03:42

Увеличиха финансовата помощ за инвитро процедури и за новородени деца в Монтана

400 лева за първо и 600 лева за второ новородено дете ще получават вече семействата в Монтана.  Това решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Увеличението е със 100 лева. Променените са вписани в Наредбата за реда и условията за..

публикувано на 25.04.24 в 22:58
Снимката е илюстративна

Гръцките хотелиери са недоволни от високите данъци

На годишна среща на гръцките хотелиери председателят на техния съюз Янис Хадзи изрази недоволство, че този сектор се натоварва с високи данъци. Вместо да се намалят задълженията към туристическия сектор, както беше обещало правителството, се..

публикувано на 25.04.24 в 22:55
Изглед към Атина, 5 януари 2024 г.

Сапьори са обезвредили 314 бомби под старото летище в Атина

На мястото на старото летище на Атина се изгражда внушителен комплекс. Заедно с казино, ресторанти и хотели се стоят също вили и апартаменти в 45-етажна кула. Летището се нарича "Елиникон" и е с площ три пъти по-голяма от Монако. Цените на..

публикувано на 25.04.24 в 22:47
Президентът Володимир Зеленски подписа указ

Зеленски е благодарил на САЩ за одобрената военна помощ

В телефонни разговори с председателя на Камарата на представителите - републиканеца Майк Джонсън, и с лидера на мнозинството в Сената - демократа Чък Шумър, украинският президент Володимир Зеленски е благодарил на Съединените щати за одобрената военна..

публикувано на 25.04.24 в 22:37

Столтенберг обвини Китай, че споделя с Русия технологии, използвани за производство на ракети

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Китай, че поддържа военизираната икономика на Русия, споделяйки с нея високи технологии, използвани за производство на ракети, танкове и бойни самолети. "Китай казва, че иска да има добри..

публикувано на 25.04.24 в 22:35

Комисията по култура в НС прие единодушно проект за промени в Закона за хазарта

Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно на първо четене проект за промени в Закона за хазарта, внесен от Йордан Цонев от ДПС и Теменужка Петкова от ГЕРБ. Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на..

публикувано на 25.04.24 в 21:54