Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с коронавирус са 2681, близо 10 на сто положителни тестове

| обновено на 01.12.21 в 07:16
9
Снимка: БГНЕС

2681 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби нараства в сравнение с предишните няколко дни, като те са близо 10 процента от направените 26 864 теста.

80,94% от случаите за деня не са ваксинирани.

Броят на активните случаи на коронавирус в страната е 105 119 (трайно над 100 000 от началото на ноември насам).

724 души са постъпили в болница през последното денонощие, като 85,36% от тях не са ваксинирани.

Общият брой на хоспитализираните пациенти с Covid-19 e 6470, като от тях 717 са в интензивни отделения.

128 души са починали, 89,06% от тях не са били ваксинирани.

Като излекувани са посочени 2557 души.

Най-много са новозаразените в София-град – 644. Следват областите Бургас (224) и Пловдив (222).

19 536 дози ваксина са поставени във вторник. Общият брой на напълно ваксинираните е 1 772 220.

Общ брой лица с поставена бустерна доза – 99 302.

По отношение на граничния контрол за влизане в страната на българи и чужденци от страни в зелена или оранжева зона, това ще става с представяне на сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от тест. Ако влизащият в страната няма нито едно от изброените, се поставя под 10-дневна карантина. За да се освободи от нея, може да се тества 72 часа след пристигането си, с антигенен или ПСР тест. При влизане от страна в червена зона, ще се допускат български граждани и такива със статут на постоянно пребиваващи, медицински  специалисти, медицински научни  работници, социални, срещу зелен сертификат. И за тях важи условието за карантина, ако са без сертификат. Допускат се и граждани  на  Европейския  съюз,  на  Европейското  икономическо пространство и Швейцария,  на Великобритания и Северна Ирландия, също срещу зелен сертификат. 

В червена зона са Мозамбик, Ботсвана, Южна Африка, Лесото, Есватини, Намибия и Зимбабве. От там се допускат само български граждани, които се поставят под задължителна 10-дневна карантина. 




Графики на ситуацията с Covid-19 в България








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Камелия Чолакова, председател на читалище

Отлив на самодейци заради коронавирус инфекцията

Три пъти е намалял броят на самодейците, които посещават школите в читалище "Обединение 1913" в Кърджали от началото на пандемията, причинена от коронавирус. Най-силно това се усеща в детските школи, където сривът е драстичен. Това каза за Радио..

публикувано на 30.11.21 в 14:52

Жител на с. Червенци: На село рядко има от коронавирус да боледуват хора

Ваксинирани ли са жителите на вълчидолското село Червенци? Как приемат противоречивите твърдения за ваксинацията срещу Ковид 19 и страхуват ли се от вируса? На село нямат нужда от зелен сертификат, защото там няма заведения, културни..

публикувано на 30.11.21 в 12:30

Ръст на заразените с коронавирусна инфекция в региона

Чувствителен ръст на новозаразените с коронавирусна инфекция в региона сочат данните в Единния информационен портал за последното денонощие. В област Хасково те са 128, 54 - в област Смолян, а в Кърджали – 23. Главният секретар на РЗИ-Кърджали Петя..

публикувано на 30.11.21 в 08:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

В СОС обсъждат стандарт за разделно събиране на отпадъци във всички столични райони

Комисията по екология към Столичния общински съвет ще заседава днес като едно от предложенията е да се въведе във всички райони като стандарт трицветната система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. В доклада на ресорния заместник-кмет..

публикувано на 23.07.24 в 08:07

Пожарът в Гърция продължава да настъпва към България

Няма промяна в ситуацията с пожара в граничната планина Славянка, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков.  Той уточни, че пожарът към момента все още е на гръцка територия, но..

публикувано на 23.07.24 в 08:06

Сбогуваме се с последния български офицер, участвал във Втората световна война

Съмишленици ще си вземат последно сбогом с последния български офицер, участвал във Втората световна война - капитан Атанас Илев. Той беше последният жив възпитаник на Военното на Негово Величество училище, кавалер на ордена "За храбост". Кап. Атанас..

публикувано на 23.07.24 в 08:03

На 25 юли започва кампания в помощ на пострадалите от пожара в село Воден

"Кампанията започва от 25 юли и ще продължи до 30 август . Ще можем в момента, в който на хората им е необходимо, да им занесем продуктите. Ще трябва да осигурим специален транспорт." Това обясни Митка Георгиева, председател на УС на Сдружение..

публикувано на 23.07.24 в 07:59
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Блинкън на обиколка в Азия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се отправя на обиколка в Азия в опит да утвърди американското лидерство на фона на нарастващото влияние на Китай, предаде агенция Франс прес. Посланието на Блинкен е, че "Америка е изцяло ангажирана с..

публикувано на 23.07.24 в 07:48

"Указателната табела" в планината е прогнозата за времето

Нещата в ПСС стават по протокол , уточни планинският водач Момчил Дамянов, който обучава и други водачи. Той определи акцията като "нормална". Относно предупредителните табели Дамянов подчерта, че конкретно в Стара Планина когато се..

публикувано на 23.07.24 в 07:44
Християн Мицкоски

Мицкоски: Проектът за Коридор 8 не може да бъде изпълнен

Планът на Република Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от ЕК, посочи в интервю за тв Телма премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски, предаде..

публикувано на 23.07.24 в 07:42