Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица загуби първи гейм в шампионата

Снимка: volleymaritza.bg

Отборът на Марица (Пловдив) постигна 5-ата си поредна победа, но загуби първия си гейм от началото на сезона в женската Демакс лига. 

В пловдивската зала "Сила" шампионките постигнаха успех с 3:1 гейма над един от основните претенденти за медали – вицешампионките от Казанлък Волей, след 90 минути игра. 

Момичетата на Борислав Крачанов запазиха първото място в класирането, вече с актив от 15 точки и 15:1 гейма. С пет победи и същия точков актив, но с един изигран мач повече и по-слабо геймово съотношение, е предследвачът ЦСКА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Якуб Пьотровски

Лудогорец: Договорът на Якуб Пьотровски изтича през юни 2026-а година

Българският шампион по футбол Лудогорец (Разград) излезе с позиция по повод спекулациите за договора на Якуб Пьотровски.  В нея се казва, че актуалното споразумение на футболиста не е до юни 2025-а година, а изтича след още 12 месеца – в края на юни 2026-а година.  Повод да се стигне до официалния анонс е няколко публикации, в които се твърдеше, че..

публикувано на 18.09.24 в 17:25

Черноморец отказа участие в мача за Суперкупата

Носителят на Купата на България при мъжете Черноморец отказа участие в мача за Суперкупата на страната, съобщиха от Българската федерация по баскетбол. Тимът от Бургас трябваше да играе за трофея на 28 септември срещу шампиона Рилски спортист Самоков. От ръководството на Черноморец информираха БФБаскетбол и Националната баскетболна лига, че няма да..

публикувано на 18.09.24 в 16:26
Волейбол

Марек Дупница е най-новият член на БФВолейбол

Волейболен клуб Марек Дупница беше приет единодушно за нов член на Българска федерация по волейбол. Това се случи на днешното заседание на Управителния съвет на централата, а веднага след него документите на новия клуб бяха входирани за регистрация в Министерство на младежта и спорта.  Ако получи лиценз от ММС в срок, ВК Марек Дупница ще може да..

публикувано на 18.09.24 в 16:18
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова продължава във втория кръг на турнир в Италия

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в Санта Маргерита ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 3 българка победи квалификантката Елеонора Алвизи (Италия) със 7:6(5), 4:6, 6:3 за 2:52 часа.

публикувано на 18.09.24 в 16:12
Виктория Томова

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира в Сеул

Виктория Томова и нейната японска партньорка Макото Ниномия се класираха за четвъртфиналите по двойки на турнира на твърда настилка в Сеул. В среща от първия кръг Томова и Ниномия победиха Варвара Лепченко от САЩ и Наталия Стеванович от Сърбия с 4:6, 6:4, 13-11. Мачът започна по-добре за Лепченко и Стеванович, които поведоха с 3:1 гейма, но Томова и..

публикувано на 18.09.24 в 15:56

94 състезатели от 11 държави на БП по спортна гимнастика за младежи и девойки в София

94 състезатели от 11 държави ще си оспорват отличията на Балканското първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки, което ще се проведе от 19 до 21 септември в тренировъчната зала на „Арена София“. Българската федерация по гимнастика е домакин на престижната надпревара след 30 годишна пауза. Официалното откриване на състезанието ще се..

публикувано на 18.09.24 в 12:12

Рома остана без треньор

Старши треньорът на Рома Даниеле де Роси е освободен от задълженията си, съобщиха от клуба. "Вълците" потеглиха много слабо през този сезон, като нямат победа в Серия "А" в първите четири кръга и заемат 16-о място с едва 3 точки. "Решението на клуба е в интерес на тима, за да се върне на желания път възможно най-скоро, докато сезонът все още..

публикувано на 18.09.24 в 10:43