Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан победи Академия за трети успех в Балканската лига

Балкан спечели трета поредна победа в Балканската лига. В мач, игран в “Арена Ботевград”, тимът на Небойша Видич победи македонския Академия с 80:71 точки . “Зелените” водеха с малко почти през целия мач като успяха да се откъснат напред след силна серия в третия период. В следващия мач от Балканска лига на 21 декември ботевградчани приемат Апоел Галил Елион.

Срещата за Балкан пропусна Станимир Маринов заради здравословни проблеми, а извън състава още бе и Михаил Гавазов.

Балкан започна по-добре двубоя със серия 6:2, но гостите изравниха при 8-8. Играта вървеше кош за кош през цялото време. В края на периода домакините се откъснаха с 6, а първият период завърши при 20:16 в тяхна полза.  Балкан доминира в борбата под коша в първия период и стреля с много висок процент от средно разстояние - 80 срещу 35. И двата тима изпуснаха и трите си опита за три, а грешките бяха 5-1 за Балкан. Още в първата част един от лидерите Кръстич имаше два фаула. 

Двата тима си размениха по една тройка след начало на втория период, а разликата падна на 2 точки при 23-21. За кратко Балкан поведе с 6 втората, но съперникът отново изравни при 29:29. Най-голямата разлика в наша полза беше 8 точки, но на почивката гостите от Северна Македония успяха да намалят на 3 точки при 42:39. За 20 минути Балкан имаше 10 грешки, от които съперникът само с 4, се възползва.

ФМП изравни малко след началото на второто полувреме при 44:44. След това обаче “зелените” отвърнаха със серия 13:0, за да се откъснат за първи път в резултата с двуцифрена разлика при 54-44. Дълго време резултатът се задържа при 60-48 като никой не можеше да отбележи. ФМП намали на 10, но Балкан не позволи тя да падне до края на периода. В последната част домакините се задържаха напред дълго, а 2 минути преди края съперникът се доближи на 7 при 78:71. До края обаче Балкан удържа победата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор по волейбол за девойки под 18 години

България срещу Италия в полуфиналите на Евроволей при девойките

Националният ни отбор по волейбол за девойки под 18 години излиза срещу Италия в полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция.  "Скуадра адзура" завърши като лидер в първа група  след 6 победи и 1 загуба, и общо 17 точки. Родните представителки пък приключиха груповата фаза на надпреварата на втора позиция с 18 точки (6..

публикувано на 10.07.24 в 08:29
Красимир Балъков

Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион

"Два отбора, които нелогично стигнаха до полуфинала - Англия и Франция, те не показаха кой знае каква игра. Испания и Холандия логично - играят атрактивно и интересно, сега ще разберем кой футбол ще надделее. Този за резултат или другият - атрактивният. Направиха ми впечатление отборите на Швейцария, Португалия, Германия, Испания, разбира се...

публикувано на 10.07.24 в 07:43
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59