Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда препъна ЦСКА София с 2:2

Снимка: БГНЕС

Арда и ЦСКА завършиха при равенство 2:2 в отложена среща от втория кръг на Първа лига.

Мачът на стадион „Арена Арда“ в Кърджали започна с разменени възможности за двата тима, като първо домакините имаха добър шанс чрез Давид Кики, който обаче бе спрян от капитана на гостите Юрген Матей, а скоро след това Жорди Кайседо уцели напречната греда след хубав изстрел. Арда поведе след около половин час игра, когато бившият футболист на армейците Тонислав Йорданов се разписа от дузпа за нарушение на Матей.

В добавеното време на първата част Кайседо възстанови паритета след чудесно центриране на Хамза Чатакович. След паузата обаче възпитаниците на Славко Матич си върнаха предимството в резултата след точната интервенция на влезлия от пейката Иван Коконов. Двубоят вървеше към успех за кърджалийци, когато Кайседо отново наказа отбраната на домакините в добавеното време на мача и донесе точката на „червените“.

Така, ЦСКА загуби две точки в битката за титлата и не успя да се възползва от грешката на шампиона Лудогорец, който в понеделник отстъпи изненадващо на Пирин Благоевград с 3:5 у дома. Армейците са на пет точки от върха, като приемат разградчани в друг отложен двубой в понеделник, 20 декември, от 16:30 часа. За Арда това бе последна среща преди зимната пауза в шампионата, като тимът завършва полусезона на девето място с 22 точки. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута.  Със..

публикувано на 01.09.24 в 19:08
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53

Адриан Андреев с първата титла от сериите "Чалънджър"

Адриан Андреев спечели титлата на турнира по тенис на клей в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро, надигравайки испанеца Карлос Табернер с 6:3, 6:0 на финала. Това е първи трофей за българина в надпревари от сериите "Чалънджър".  Шестият поставен в схемата Андреев спечели убедително след час и 48 минути игра. 23-годишният българин..

публикувано на 01.09.24 в 16:32
Христина Андонова

Христина Андонова е двукратна световна шампионка по кикбокс за кадети

Христина Андонова постигна най-голям успех на световното първенство по кикбокс за кадети, което се проведе в Будапеща (Унгария) от 23 до 31 август 18-годишната Андонова спечели две световни титли при девойки старша възраст, категория 60 кг в стиловете на татами  - пойнт файтинг и лайт контакт.   Във финалната си среща в стил пойнт файтинг, българката..

публикувано на 01.09.24 в 15:43
Никола Цолов

Никола Цолов завърши сезона във Формула 3 с 19-о място на "Монца"

Никола Цолов завърши на 19-о място в основното състезание на пистата "Монца" в Италия, с което се сложи край на сезона във Формула 3. Българският пилот на ART Grand Prix приключи втората си кампания в този състезателен клас на 11-а позиция в генералното класиране със 75 точки. Макар че сезонът се състои от 20 състезания, българинът взе участие само в..

публикувано на 01.09.24 в 14:11