Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хетафе и Гранада отпаднаха рано в турнира за купата на Испания

Хетафе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Елитните Хетафе и Гранада приключиха участието си още в третия кръг на турнира за купата на Испания по футбол, след загуби от съперници, които са в долните нива на местния футбол. Отборът от мадридското предградие бе разгромен с 0:5 от нискоразредния Балеарес и ще може да се съсредоточи в битката за оставане в испанския елит. Треньорът на Хетафе Кике Санчес Флорес заложи на повечето резерви в стартовия състав, което му изигра лоша шега. Ерик Кабако получи червен картон още в 32-ата минута, което усложни положението на елитния тим. Два гола за Балеарес отбеляза Орфия, по един добавиха Диони, Мартинес и Танке.

Гранада също приключи участието си в турнира. Андалусийците бяха надиграни от Манча с 1:0 след гол на Хосе Енрике в 21-ата минута. Гранада имаше превес през по-голямата част от срещата, но множеството отправени удари не доведоха до желания резултат.

Други два отбора от елита се отърваха след продължения. Валенсия се измъчи с третодивизионния Арентейро, като стигна до победата с головете на Гиямон в 99-ата и Вайехо в 113-ата минута. Редовното време приключи 1:1. Бетис пък стигна до 4:2 при гостуването си на Талавера, като решаващите попадения, който спасиха тима от Севиля бяха реализирани от Лайнес в 116-ата и Каналес в 119-ата минута. Редовното време приключи 2:2.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Якуб Пьотровски (вляво) с екипа на Полша

Италианският Удинезе е започнал преговори за Пьотровски

Якуб Пьотровски може скоро да се присъедини към Серия А. Според информация от портала Meczyki.pl, Удинезе води преговори за трансфера на полския полузащитник, който в момента играе за българския шампион Лудогорец. Причината е, че Удинезе търси нов играч на позицията дефанзивен халф. Хърватският треньор на фриуланите от Удине Коста Руняич се..

публикувано на 24.07.24 в 05:58
Лугано (Швейцария) загуби от Фенербахче (Турция) с 3:4

Карабах приближава мач с Лудогорец в Шампионската лига

Отборът на Карабах (Азербайджан) победи Линкълн Реб Импс (Гибралтар) с 2:0 като гост в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига по футбол. Победителят от този мач ще играе с българския шампион Лудогорец в третия кръг, ако играчите от Разград се справят с Динамо (Минск). Жуниньо е разписа в добавеното време на първото..

публикувано на 24.07.24 в 05:53
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Варшава

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис УТА 125 турнира на твърди кортове в полската столица Варшава с награден фонд 115 хиляди долара.  Българката изигра страхотен мач и победи поставената под номер 4 и 143-а в света Александра Еала (Филипини) с 6:2, 6:4 за точно 80 минути. Шиникова направи два пробива и спечели..

публикувано на 23.07.24 в 20:07

БФС отложи срещата между Славия и Лудогорец

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз отложи мача между Славия и Лудогорец от втория кръг в Първа лига. Мачът трябваше да се проведе в събота, 27 юли от 21:15 часа в София, но заради ангажиментите на разградчани в квалификациите на Шампионската лига се отлага. "По искане на ПФК Лудогорец 1945 Разград и на основание чл. 44, ал.1,..

публикувано на 23.07.24 в 18:40

Волейболистките ни с втора победа на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години се наложи над тима на Република Северна Македония с 3:0 (25:9, 25:16, 25:18) на Балканиадата, която се провежда в столицата на Албания Тирана. Това бе втора победа за България след успеха над Албания, а родният тим има и две загуби - от Сърбия и Турция. Утре е последният мач на..

публикувано на 23.07.24 в 17:34
Александра Фейгин

Фейгин подготвя новите си програми с хореограф номер 1 за 2024 година

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин подготвя новите си програми с Беноа Ришо, който бе обявен за хореограф №1 на 2024 година от Международния кънки съюз! Лагерът се провежда във френския град Англе, който се намира в непосредствена близост до Атлантическия океан.  Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай е  единствената..

публикувано на 23.07.24 в 15:39

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се знае дали въобще ще продължи да кара, заради сериозните финанси, който му трябват за всяка една от..

публикувано на 23.07.24 в 09:30