Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родопчанка намери плик с над две хиляди лева и го върна

Снимка: Ани Петрова

Родопчанка намери плик с над две хиляди лева и го върна, предаде кореспондентът на БНР в региона.

Вчера около 13:00 часа, на пешеходна пътека в района на МБАЛ“ Д-р Братан Шукеров“ в Смолян 49-годишна жена намира плик с голяма сума. Без колебание добросъвестната жителка на село Смилян подава сигнал за намерените пари.

Полицейските служители реагират незабавно, като прибират сумата за съхранение в местното районно полицейско управление до намиране на собственика.

При прегледа на съдържанието на плика е установено, че в него има 2251 лева, налични са и документи удостоверяващи притежателя им - медицинска лаборатория, намираща се в сградата на болницата.

Междувременно служител от същата лаборатория се обажда на тел. 112, за да сигнализира за изгубена сума пари от техен куриер, който трябвало да ги транспортира и предаде в централното ѝ управление.

Така, след потвърждение за съдържанието на плика, парите са върнати на служител на медицинското заведение.

Ръководството на ОД на МВР-Смолян изказва благодарност за достойната постъпка, активната гражданска позиция и доблестта на 49-годишната жена.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ситуацията с взривените складове за фойерверки в Елин Пелин все още не е напълно овладяна

Ситуацията с взривените складове за фойерверки все още не е напълно овладяна. Основната версия, по която работи полицията, е човешка небрежност. Това стана ясно от изявление на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев в следобедните часове. Жителите на Гара Елин Пелин се завърнаха по домовете си. Част от тях прекараха нощта в спортната зала..

публикувано на 26.07.24 в 18:08

С решението на КС се връща положението отпреди конституционните промени в съдебната система

Конституционният съд (КС) отмени съдебната реформа, въведена с Шестата поправка на Основния закон, но запази новия модел на служебното правителство. Оцеля механизмът за разследване на главния прокурор и неговите заместници.  В съдебната система се връща положението отпреди промените. Възстановени са правомощията на главния прокурор и..

публикувано на 26.07.24 в 17:48
Камала Харис и Барак Обама

Барак и Мишел Обама подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за президент на САЩ

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за държавен глава в почти едноминутно видео, което заснема личен телефонен разговор между двойката и настоящия вицепрезидент.  "Обадихме се, за да кажем, че с Мишел не можем да бъдем по-горди да те подкрепим и да направим всичко възможно, за..

публикувано на 26.07.24 в 17:21

Тошко Йорданов: Вместо да е независим и отдалечен от всички, КС е политически овладян

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира, че вместо да е независим и отдалечен от всички, Конституционният съд е политически овладян: "Сглобката си овладяха Конституционния съд, половината от сглобката ПП-ДБ излязоха глупаците в сглобката, защото другата половина ги надигра и им се подигра в момента с..

публикувано на 26.07.24 в 17:11

ЕС преведе на Украйна първите 1,5 млрд. евро от неочакваните печалби от блокираните руски активи

ЕС преведе в помощ на Украйна първите 1,5 милиарда евро от неочакваните печалби от блокираните руски активи, съобщи Европейската комисия. Приходите, генерирани от операторите в ЕС и съхранявани в централните депозитари на ценни книжа, са преведени на Комисията от намиращия се в Белгия депозитар "Юроклиър" (Euroclear) на 23 юли. Следващото..

публикувано на 26.07.24 в 17:07

КС отхвърли жалбата на Иван Гешев срещу механизма за разследване на главния прокурор

Веднага след решението, с което отмени почти всички промени в главата "Съдебна власт" в Шестата поправка на Основния закон, Конституционният съд се произнесе и по жалба, внесена от бившия главен прокурор Иван Гешев срещу въведения през май 2023 г. механизъм за разследване на обвинител номер едно и неговите заместници. КС обяви за..

публикувано на 26.07.24 в 16:51

Преподаватели по конституционно право не са изненадани. Очаквали решението на КС

Конституционният съд взе правилното решение и отмени една значителна част от направените промени. Справиха се по един много сложен въпрос, дори объркан в юриспруденцията на Конституционния съд.   Те възстановяват предишното положение, смело решение . Така коментира в интервю пред БНР бившият служебен премиер и юрист проф. Георги..

публикувано на 26.07.24 в 16:39