Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома изненада Аталанта в Бергамо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Рома разби Аталанта с 4:1 като гост в дербито от 18-ия кръг на Серия А. Бергамеските се намираха в серия от шест поредни победи в първенството, но бяха приземени от "вълците" на Жозе Моуриньо пред собствена публика.

Гостите започнаха вихрено и поведоха в резултата още от съблекалнята с гол на централния нападател Тами Ейбрахам, още преди да са изтекли 60 секунди. В 27-та минута Никола Дзаниоло удвои преднината на Рома, но домакините се върнаха в мача след автогол на Брайън Кристанте точно преди почивката. В 68-та гол на бившия защитник на Лудогорец в полза на Аталанта бе отменен след решение на ВАР, а четири минути по-късно бранителят на "вълците" Крис Смолинг покачи на 3:1, преди Ейбрахам да оформи крайния резултат в 82-та минута.

По този начин Рома вече има 31 точки на петото място и е на пет точки от топ 4, докато Аталанта остава с актив от 37 точки на третата позиция и изостава с шест от лидера Интер. В последния си мач за годината на 22 декември Рома посреща Сампдория, докато Аталанта ще приключи годината с визита на Дженоа на 21 декември.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят след две седмици, а на мен ми трябват още около стотина точки.  Почти невъзможно е да стане...

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан Гарос", на чиито кортове ще се проведе олимпийската надпревара. Миналата година чехкинята спечели..

публикувано на 23.07.24 в 06:47
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар пропуска ОИ в Париж заради преумора

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс – словенецът Тадей Погачар, се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж, обявиха от националния комитет на страната днес. Погачар спечели трета Обиколка на Франция и стана първият състезател от десетилетие насам, който в един сезон печели и във..

публикувано на 23.07.24 в 06:42
Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Александър Везенков официално е освободен от Торонто Раптърс.  Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставил 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците". Сега той може да подпише договор с бившия си клуб Олимпиакос, но ще трябва да изчака 48 часа като бъде поставен в "списъка за отказ".  Това..

публикувано на 23.07.24 в 06:38
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част. Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост...

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как..

публикувано на 22.07.24 в 23:01