Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Тази година в Русия са предотвратени 32 атентата

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази година на територията на Русия са били предотвратени 32 терористични атентата. Това съобщи президентът Владимир Путин по случай професионалния празник на служителите в силите за сигурност. 

Владимир Путин отчете значително намаляване на терористичната заплаха в Русия през последните години.

„През последните 11 години са били предотвратени повече от 200 терористични атентата. Броят на престъпленията с терористичен характер през този период е намалял многократно. През 11-те месеца на отиващата си година са били предотвратен 61 такива престъпления, включително 32 терористични атентата“.

Сред приоритетите пред службите Путин открои работата на контраразузнаването, борбата с корупцията и защитата на държавните граници.

„Нашите граждани очакват от вас нови успехи и в борбата с екстремизма. Това е пряка заплаха за единството на Русия. Трябва категорично да се пресичат всякакви прояви на ксенофобия, социална и религиозна вражда“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Село Воден след пожара

БЧК преведе над 41 хил. лв. за пострадалите от пожарите в община Болярово

Българският Червен кръст (БЧК) преведе над 41 хиляди лева по дарителската сметка на община Болярово за пострадалите от опустошителните пожари пред месец в селата Воден и Крайново, съобщава БТА. Стотици са подкрепили кампанията със SMS на стойност 1 лев на кратък номер 1466. Средства са постъпили на откритата от БЧК банкова сметка, само..

публикувано на 16.08.24 в 19:15

Остава под наблюдение районът в планината над Сливен, където вчера бушува пожар

Остава под наблюдение районът на пожара, който се разгоря вчера в планината над Сливен.  При пожара изгоряха близо 400 декара.  Екипи на пожарната са на оглед след пожара в сливенската планина Все още не е заловен соченият за извършител на палежа на гората край сливенския квартал "Комлука" - 27-годишен криминално проявен мъж.  Той е..

публикувано на 16.08.24 в 19:12

Габровският съд остави в ареста Велизар Костадинов, търгувал с църковни реликви

Окръжният съд в Габрово остави в ареста обвиняемия за незаконна дейност с културни ценности Велизар Костадинов. Той беше задържан преди два дни, когато служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" откриха и иззеха множество църковни реликви, оръжие и монети.  Мощи, евангелие, икони… 500 църковни реликви иззети при акция на..

публикувано на 16.08.24 в 18:56
Матю Пери на премиерата на

Кои са петимата обвиняеми за смъртта на актьора Матю Пери от свръхдоза кетамин

Двама лекари и предполагаем дилър на наркотици са сред петимата обвинени във връзка със смъртта  миналата година  на актьора  Матю Пери, известен с ролята си в  сериала "Приятели",  от свръхдоза кетамин . Един от "Приятели"-те завинаги остана на 54. Издъхна Матю Пери "Приятели"-те: Напълно съкрушени сме от смъртта на Матю Пери..

публикувано на 16.08.24 в 18:24
Жозеп Борел

Жозеп Борел ще предложи европейски санкции срещу членове на израелското правителство

Европейски санкции срещу членове на израелското правителство, които помагат за насилието на еврейските колонисти над палестинците на Западния бряг ще предложи Жозеп Борел, съобщават Ройтерс и Франс прес. Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурност заяви, че Израел трябва да спре "незабавно" нападенията като..

публикувано на 16.08.24 в 18:04

Руските войски наближават украинския град Покровск, в ход е евакуация на местните жители

Руските войски наближават украинския град Покровск. В ход е евакуация на местните жители. Бомбардирани бяха както окупираният Донецк, така и селища във все още свободната част на областта. Продължава и битката в руската Курска област. Там инициативата е все още на украинците. В днешната си сводка за бойните действия руското министерство на..

публикувано на 16.08.24 в 18:00
Михайло Подоляк

Подоляк: Операцията в Курска област цели да убеди Кремъл да преговаря за справедлив мир

Операцията на украинските войски в Курска област цели да убеди Кремъл да преговаря за справедлив мир. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, предаде Ройтерс. По думите му, за да бъде склонено да преговаря, руското ръководство трябва да бъде подложено не само на икономически и дипломатически натиск, но и да понесе..

публикувано на 16.08.24 в 17:48