Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиокомпании в САЩ отмениха стотици полети заради Covid сред пилотите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За трети пореден ден американските авиокомпании отмениха стотици полети заради нарастващите инфекции с коронавирус сред пилотите и други служители от екипажите. 

Това принуди десетки хиляди пътуващи за Рождество да променят плановете си, отбелязва Ройтерс. 

По оценка на сайта за проследяване на полетите FlightAware е неделя са отменени над 650 полета от или до САЩ, близо 2000 полета бяха отменени на Бъдни вечер и Рождество, а повече от 920 - забавени. 

В световен мащаб, днес са отменени близо 2150 полета, а забавяне е имало при над 5700.

Вариантът на коронавируса Омикрон, който беше регистриран за първи път в края на ноември, вече се открива при 3/4 от случаите на зараза в САЩ и 90% в някой от области, като Източното крайбрежие. 

Инфекциите в САЩ са се увеличили с 45% до 179 000 на ден през миналата седмица, по данни на Ройтерс. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Главчев: Бих оставил всички министри и в новия кабинет

Служебният премиер Димитър Главчев започна днешното заседание на правителството с надеждата всички членове на кабинета да останат и в следващия. Той им пожела успех с каквото и да се занимават занапред: "Бих оставил всички да продължат да работят, да видим. Но който и да остане, съм сигурен, че ще продължи да си върши добре работата". Главчев..

публикувано на 14.08.24 в 12:22

НС отхвърли предложението за въвеждане на само един учебник за клас

Парламентът отхвърли предложението на БСП за въвеждане на само един учебник за всеки клас. Срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование гласуваха 77 депутати, 26 се въздържаха. Законопроектът беше подкрепен от 87 народни представители от „Възраждане“, ИТН, БСП и 20 от независимите. Идеята за един учебник е..

публикувано на 14.08.24 в 11:54

Освободиха зам.-председателя на КФН

Със 109 гласа "за", 36 - "против" и 16 въздържали се, НС освободи от заеманата длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов поради подадена оставка. В комисията Савов ръководеше управление "Застрахователен надзор".  От парламентарната трибуна той напомни, че вече 10 години работи в комисията и оставя..

публикувано на 14.08.24 в 11:52
Бойко Борисов

Политическите реакции на акцията срещу Гайтански

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  коментира акцията срещу Гайтански с думите, че всяко подобно действие може да бъде нарочено за политическа поръчка:  "Който каквото и да направи в тези служби - и МВР, и Прокуратура, и Следствие, може веднага да бъде обвинен, че е политическа поръчка. Сега отново сме в избори. Когато излизаме ваканция,..

публикувано на 14.08.24 в 11:46

Георги Димитров: Искам да накарам младите да бъдат амбициозни, да започнат да мечтаят и да действат

"Освен да покажа българския фолклор и това, което на мен ми харесва, искам да науча децата, че има едни правила в този живот, които трябва да те движат. В днешно време доста от родителите и децата не съумяват да свикнат да се борят и да бъдат отбор. Ако не си отборен играч, няма как да постигнеш този резултат. Адски трудно е, но успяваме".  Това..

публикувано на 14.08.24 в 11:42
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

И икономическият министър запазва поста си в кабинета на Горица Грънчарова - Кожарева

Още един министър остава в служебното правителство на Горица Грънчарова - Кожарева. Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е приел предложението след среща с Кожарева, съобщиха от екипа на Николов. В новото правителство потвърдиха участието си и финансовият министър Людмила Петкова, министърът на образованието Галин Цоков и..

публикувано на 14.08.24 в 11:35

ББР: Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за кредита на Гайтански

Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за този кредит. Така Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор и член на УС на ББР, коментира спорното плащане, отпуснато на фирма на бизнесмена Румен Гайтански , което в момента се разследва. Става въпрос за близо 150 милиона лева. Прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията обискират имоти..

публикувано на 14.08.24 в 11:15