Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското правителство засега не планира по-строги мерки заради Омикрон

Снимка: архив

Британският заместник-министър на здравеопазването Джилиън Кийгън заяви, че хората могат да се забавляват в новогодишната нощ, но и да бъдат изключително внимателни. Това става на фона на пореден рекорд заразени за денонощие на Острова.

Рекордни 138 831 новозаразени има за последните 24 часа, като не са включени данните от Северна Ирландия, а само от останалите три части на Обединеното кралство - Англия, Уелс и Шотландия. Броят на смъртните случаи обаче е само 18.

9546 души са в болници с Ковид-19, което е най-високата бройка от март насам, но значително по-ниска от пика от 34 000 през януари.

До този момент рязкото увеличаване на случаите с Омикрон не е довел до рязко увеличаване на хоспитализираните.

Големият въпрос за правителството остава дали след Нова година да наложи по-строги мерки.

По-рано министърът на околната среда Джордж Юстъс заяви, че случаите на заразявания и хоспитализиране не са в подкрепа на идеята за допълнителни ограничения в момента, но правителството си запазва правото да реагира бързо, ако това се наложи.

А снощи заместник-министърът на здравеопазването Джилиън Кийгън посъветва хората да се забавляват предпазливо. Тя посъветва всички, които ще празнуват в новогодишната нощ със свои приятели, да си направят преди това латерален тест и да се събират в добре проветрени помещения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Световна здравна организация

СЗО: Бързото разпространение на Омикрон може да претовари здравните системи на редица държави

Световната здравна организация (СЗО) предупреди във вторник, че бързото разпространение на варианта на коронавируса - Омикрон може да доведе до претоварване на здравните системи на редица държави, независимо че ранните проучване предполагат, че..

публикувано на 28.12.21 в 22:15

Омикрон вече е доминиращ вариант на коронавируса и в Швейцария

Омикрон е доминиращият вариант на коронавируса и в Швейцария и близо 40 души с трета бустерна ваксина са постъпили в болница, обяви ръководителят на кризисния щаб Патрик Матис, цитиран от Франс прес. Близо 40 на сто от леглата в интензивните..

публикувано на 28.12.21 в 20:18

59% от Covid случаите в САЩ са с варианта Омикрон

През седемдневния период, който приключи на 25 декември, вариантът на коронавирус Омикрон представлява 58,6% от новите случаи в Съединените щати, разкриха във вторник Центровете за контрол и превенция на заболяванията на страната (CDC). Това е с..

публикувано на 28.12.21 в 19:41
Владимир Путин

Путин: Ваксината "Спутник V" определено работи срещу варианта Омикрон

Президентът на Русия Владимир Путин заяви във вторник, че ваксината срещу Covid-19 "Спутник V" определено неутрализира варианта на коронавируса - Омикрон. На неформална среща на Общността на независимите държави Путин посочи, че изследване,..

публикувано на 28.12.21 в 14:25
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камелия Нейкова

Камелия Нейкова: Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник е Сиела Норма. Това съобщи в интервю пред БНР Камелия Нейкова, председател на ЦИК. Комисията за..

публикувано на 28.04.24 в 10:41
Парламентът свали председателя си Росен Желязков.

Политически кръстопът и обществено недоволство - кои бяха най-важните новини от седмицата

Последната седмица на април премина под знака на обществено недоволство и на политически кръстопът в навечерието на поредната предизборна кампания. Продължиха споровете и скандалите между бившите партньори в управлението.  Малко преди края си..

публикувано на 28.04.24 в 09:49

Златен часовник на пасажер от "Титаник" е продаден на търг за 900 000 паунда

Златен часовник, носен от най-богатия пътник на кораба "Титаник", е бил продаден за 900 хиляди паунда, предаде Би Би Си. Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда. Часовникът е принадлежал на бизнесмена Джон Джейкъб Астор. След..

публикувано на 28.04.24 в 08:49

Акция по кръводаряване на Цветница във Велико Търново

Акция по кръводаряване ще се проведе на Цветница в храма „Свети Николай" във Велико Търново. Православната църква и Центърът по трансфузионна хематология към областната болница се включват в националната кампания "Запалете свещичка, дарете живот"...

публикувано на 28.04.24 в 08:35

Започва пролетното издание на най-старата обществена кампания за спорт и здраве

С поход до хижа "Божур" над Горна Оряховица на Цветница започва пролетното издание на най-старата в страната обществена кампания за спорт и здраве "Движи се и победи". Досега са проведени 41 кампании, в които са се включили 20 002 деца и..

публикувано на 28.04.24 в 08:21

Разногласия в Държавния департамент за израелската операция в Газа

Вътрешен документ показва разногласия в американския Държавен департамент по въпроса дали Израел нарушава международните закони при операцията си в Газа. Агенция Ройтерс разпространява информацията 10 дни преди да изтече срокът, в който първият..

публикувано на 28.04.24 в 08:05

Протест срещу Байдън преди годишната вечеря с кореспондентите, акредитирани в Белия дом

Протестиращи срещу подкрепата на американския президент Джо Байдън за войната на Израел срещу "Хамас" се събраха пред хотела във Вашингтон, където се проведе ежегодната среща на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Ройтерс...

публикувано на 28.04.24 в 07:53