Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рязък скок на заболелите с Covid отчитат в Ямбол

Снимка: архив

Рязък скок на заболеваемостта отчитат в Ямбол за последните дни. Областта отново се върна в червената Covid зона. Увеличени са леглата за пациенти в лечебните заведения.

След празниците се забелязва значително увеличение на заразените, посочи директорът на РЗИ - Ямбол д-р Радостина Калчева.  

"Само за последното денонощие са 81 новозаболели. Четири общини от петте са в червената Covid зона, само община Болярово е в оранжевата. Община Ямбол - 327 заболели на 100 000 души, следваща е община Елхово с 303-ма заболели". 

В момента активните случаи са 468, от тях 69 се намират в болнични заведения. 

Със заповед от днес Covid леглата в болниците са увеличени с 28.

Двама ученици са дали положителни резултати при тестването след Коледната ваканция.

Заболелите учители са 7, като само един от тях е ваксиниран. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев, Калин Стоянов

Премиерът и вътрешният министър ще огледат района на пожара в планината Славянка

Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посетят село Петрово, край което бушува пожарът българо-гръцката граница. По-късно премиерът и вътрешният министър ще посетят и граничния пункт Кулата-Промахон. Военнослужещи със специализирана техника от Благоевград отново се включват в гасенето на..

публикувано на 29.07.24 в 10:12

Гърция: Продължава потушаването на пожара по границата с България

Продължава акцията по гасенето на пожара по границата с България, съобщават гръцките власти. Има предупреждение и за ново покачване на температурите и повишен риск от пожари. Все още не е овладян огънят по билото на планината Славянка на българската граница. Гръцките власти включиха и пожарникари на терен, като досега гасяха само по въздух..

публикувано на 29.07.24 в 09:50

"Търсачи на съкровища" и "Музейни ценности" са сред най-желаните атракции за децата

В Регионалния исторически музей в Плевен организират традиционните летни занимания за деца.  Инициативата "Лято в музея" тази година е от 5 до 9 август в парка и залите на културния институт, разказа Мария Илиева, музеен специалист. "Инициативата е много търсена от децата, те научават за истрията на Плевенския регион, допълни още Мария Илиева,..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Лора Георгиева, АКФ: През 2023 г. КПКОНПИ е спечелила искове само за 12 милиона, а има запори за милиарди

Съдът може да наложи санкция и се надяваме този път да го направи. Ние искахме налагане на такава санкция още в края на 2022 г., когато комисията отказа да изпълни съдебното решение. Това обясни в интервю за БНР Лора Георгиева, правен експерт в Антикорупционния фонд. Неправителствената организация иска от съда да глоби членове на КПКОНПИ..

публикувано на 29.07.24 в 09:25
Художествената галерия

В галерия "Илия Бешков" в Плевен този път децата рисуваха Олимпиада

В Художествената галерия "Илия Бешков" децата рисуват на тема "Олимпийските игри във Франция".  "Музеят е муза" е инициатива на най-голямата градска библиотека в Плевен към ХГ "Илия Бешков" и съвсем естествено темата сега е Олимпиада, в очакване на олимпийски рекорди, нови спортни успехи и защото "Светът е Олимпиада", разказа..

публикувано на 29.07.24 в 09:22

Двете жертви в складовете с пиротехника край Елин Пелин са загинали от взрива

Взрив е причинил смъртта на двамата, чиито тела бяха открити вчера до складовете за пиротехника в с. Гара Елин Пелин. Това е заключението на съдебния медик, съобщи окръжният прокурор на София област Наталия Николова. Тя уточни, че предстои назначаването на ДНК експертиза. Днес ще продължи работата на разследващите с разпити на свидетели...

публикувано на 29.07.24 в 09:06
Украински войник изстрелва дрон на фронтовата линия в Херсон

Пожар във Воронежка област на Русия след сваляне на дрон

Русия съобщи за щети от дрон във Воронежка област. При падането на безпилотния апарат е повреден обект на комуналната инфраструктура в село Газопровод и е възникнал пожар, предаде ТАСС. Украински бойни дронове са поразили летище "Оленя" в Русия По-рано беше съобщено за атаки с дронове от страна на Украйна срещу руските Курска,..

публикувано на 29.07.24 в 08:37