Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ-Кюстендил има готовност да увеличи Covid леглата

| обновено на 17.01.22 в 15:58
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Болницата в Кюстендил има готовност да увеличи Covid леглата до 90, каза управителят на здравното заведение д-р Александър Величков. 

"Във всяко от отделенията има предвидени по няколко легла за пациенти с Covid", отбеляза той.

Заболеваемостта на 14-дневна база в региона вече е  979 на 100 хиляди население.

Ситуацията в болницата в Кюстендил се променя динамично, към днешна дата настанените в Covid отделението са 41 пациенти, един е на интензивно лечение.

В болницата се извършва и ваксиниране, броят на имунизираните в отделни дни е стигал 80-90.

За периода 14–16 януари в област Кюстендил са извършени  924 имунизации (предимно бустерни дози). Лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 33 741.

Общо направените бустерни дози са 10 355, обявиха от областния кризисен щаб.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Ако ни поканят, ще участваме в разговор за правителство с третия мандат

Председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров заяви, че напусналите парламентарната група на партията ще участват в разговор за съставяне на кабинет с третия мандат, съобщават от пресцентъра на движението. "Вече изразихме позиция, че сме готови, ако бъдем поканени, да участваме в разговор за възможностите за съставяне на правителство с третия..

публикувано на 22.07.24 в 15:44
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Има сериозни противоречия в Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

"След оттеглянето на Джо Байдън върви дилемата кой ще бъде кандидатът на Демократическата партия. Виждаме някои сериозни противоречия вътре в самата Демократическа партия ".  Това коментира пред БНР международният анализатор Димитър Гърдев - бивш председател на Комисията по външна политика в 46-ото НС.  Байдън заяви, че оттеглянето му е в..

публикувано на 22.07.24 в 15:27

Петима убити в дом за възрастни хора в Хърватия

Най-малко петима души са били убити по време на стрелба в дом за възрастни хора в Източна Хърватия, съобщава Франс прес, като цитира държавни медии и отбелязва, че това е рядък случай на насилие с оръжие в балканската страна. Хърватската държавна телевизия съобщи, че неидентифициран въоръжен мъж е влязъл в старчески дом в Дарувар - на около..

публикувано на 22.07.24 в 15:26

Инж. Венцислав Станков: МВР не може да осигури защитните средства на служителите на ГДПБЗН

Най-големият проблем е, че МВР не може да осигури защитните средства на служителите на ГДПБЗН. Това заяви инж. Венцислав Станков, президент на синдикат „Огнеборец“ в интервю пред БНР. „През годините структурата ни системно е недофинансирана. Всяка година, когато започва да се прави бюджетът постоянно сме в преговори с ръководството на МВР,..

публикувано на 22.07.24 в 15:15
Снимката е илюстративна

Украински дронове предизвикаха пожар в руска черноморска петролна рафинерия

Атака с украински дронове е предизвикала пожар през нощта в руска петролна рафинерия в черноморския град Туапсе в Краснодарския регион, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс. Източник от украинския отбранителен сектор съобщи, че дронове, свързани с разузнаването, стоят зад атаката над петролната рафинерия. Съоръжението е..

публикувано на 22.07.24 в 15:13

Сигнал за ударени от мълния в района на връх Купена в Стара планина

Сигнал за ударени от мълния в района на връх Купена в Стара планина е получен в Планинската спасителна служба, потвърдиха за БТА от службата. От областната дирекция на МВР посочиха, че сигналът е получен в 13:35 часа. Съобщено е за пострадали от мълния мъж и дете, на височина над 2000 метра. От планинската спасител служба в Троян казаха още, че..

публикувано на 22.07.24 в 15:12

Владислав Ванков: Виното е уникална реклама за България

В двора на Археологическия във Варна музей се проведе един от най-разпознаваемите винени фестивали у нас. Сред инициаторите са братята Георги и Владислав Ванкови, които създават свой винен проект – изба, която да развива местната винена култура от района на Северното Черноморие. Издали са карта на избите на Североизтока и на..

публикувано на 22.07.24 в 14:38