Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха медици в „Майчин дом“ в София в Деня на родилната помощ

| обновено на 21.01.22 в 11:18
Ритуалът „Измиване на ръце“, който по традиция се извършва в Деня на родилната помощ в „Майчин дом“
Снимка: Евелина Стоянова

3150 бебета се родиха през 2021 година в АГ болница „Майчин дом“ в София. От началото на годината там проплакаха 170 деца, а само в днешния ден се очаква да се родят 10.

Седем лекари акушер-гинеколози и акушерки от „Майчин дом“ бяха наградени от ръководството на болницата по случай Деня на родилната помощ.

Сред тях е д-р Димитър Божилов, от 35 години той работи в "Майчин дом", а наградата посвети на акушерките. Той призова бъдещите майки да не се доверяват на интернет, а на лекарите. Проф. Асен Николов, началник на Родилна зала, обърна внимание, че имат отделно звено за Covid бременни, което работи добре. Д-р Васил Димов от младите лекари също получи признание и плакет.

Директорът професор Иван Костов призова:

„Това е мисията на живота ни. Призовавам българките да раждат повече деца. Тогава ще я има България“.

„Надявам се тази година с помощта на министерството да ремонтираме най-голямата клиника по патология на бременността в България с ръководител Виолета Димитрова. Това е изключително важно за нашата болница, но е още по-важно за пациентките на България, защото най-тежките случаи, най-тежките бременности от цяла България идват при нас“, добави проф. Костов.

Традиционно бе осъществен и ритуалът „Измиване на ръце“.




Снимки: Евелина Стоянова

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на детското театрално творчество започва във Велико Търново

Над 300 млади артисти от цяла България се събират във Велико Търново за 18-то издание на фестивала на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц". От днес до неделя те ще се изявят на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов". Спектаклите са с вход свободен. 18 спектакъла на детски и юношески театрални школи и..

публикувано на 19.04.24 в 10:16

Борисов: Дали ще работим с ПП-ДБ след изборите зависи от тяхното поведение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента възможността след изборите да работят заедно с ПП-ДБ.  Той подчерта, че това зависи изцяло от тяхното поведение. Борислав не коментира казуса с предложението Даниел Митов да заеме поста на служебен външен министър. Очаквайте подробности!

публикувано на 19.04.24 в 10:15
Димитър Главчев

След срещата на Димитър Главчев и Радев: Няма новини, няма и указ

Остават предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за рокади в Министерство на външните работи и в това на земеделието, но все още не е известно дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета. Това стана ясно след срещата на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев на..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Д-р Николай Христов: 93% морбилна ваксинация на българските деца е топ резултат

93% за морбилна ваксинация е върхово постижение , заяви пред БНР д-р Николай Христов, който е общопрактикуващ лекар от Варна.  "За морбили имаме 1 единствен докладван случай, което на фона на вълната от морбили в цяла Европа, особено в Румъния, е просто чудо. Това реално показва резултата от къртовския, упорит и съвестния труд на българския..

публикувано на 19.04.24 в 09:53
Росен Желязков

Росен Желязков забранил предизборни срещи в НС, Нинова му иска оставката

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков заради издадена заповед, която ограничава изявите на депутатите и парламентарните групи пред медиите. По думите на Нинова е наредено брифинги, кръгли маси с журналисти и външни лица да се случват само с мотивирани искания на председателя на..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

МААЕ потвърди: Няма нанесени щети по ядрените обекти на Иран след атаката от Израел

Международната агенция за атомна енергия потвърди, че няма нанесени щети по ядрените обекти на Иран при предполагаема атака на Израел срещу страната. Агенцията продължава да следи ситуацията много внимателно и призовава за изключителна сдържаност от всички страни, като подчертава, че ядрените съоръжения никога не трябва да бъдат мишена във..

публикувано на 19.04.24 в 09:48

Отмениха ограниченията за полети до няколко града в Иран

Иран отмени ограниченията за полети до няколко града, възобновени бяха полетите и на международното летище в Техеран. Мярката беше въведена след съобщения на американски източници, че Израел атакува обекти в Иран. Тази сутрин иранската противовъздушната отбрана е свалила три дрона над град Исфахан. В резултат на съобщенията за израелския удар..

публикувано на 19.04.24 в 09:39