Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН: 38% от учениците се обучават онлайн тази седмица

Снимка: БГНЕС

38 на сто от учениците се обучават онлайн през тази седмица, а останалите почти две трети  са в училище, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Над 17500 и ученици продължават да посещават присъствени занятия без да бъдат тествани, защото са в общини с Covid заразяемост под 250 на 100 хиляди души население.

Други над 50 хиляди ученици са в клас без тестване заради наличие на „зелен сертификат“.

По данни на Министерството на здравеопазването към днешна дата са ваксинирани над 9 на сто от гимназистите, а други над 14% от учениците от 5-и до 12-и клас са преболедували Covid-19 през последната половин година.

По-малкият дял на ученици в присъствено обучение се отразява и върху броя на потвърдените положителни тестове - тази седмица 787 ученици са дали позитивни резултати. Миналата седмица положителните проби са били почти двойно повече.

Най-много заразени в момента има сред децата от началния етап – 315, положителните проби при гимназистите са 264, а при прогимназистите – 208.

Тази седмица с установен коронавирус са 399 преподаватели и 164 и непедагогически специалисти.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ловеч отбелязаха 187-годишнината от рождението на Апостола

С възпоменателна церемония с военен ритуал и поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към делото му пред най-внушителния паметник на Васил Левски в Ловеч беше отбелязана 187-годишнина от рождението на Апостола на българската свобода. Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски Гражданско поклонение имаше и в двора на..

публикувано на 18.07.24 в 13:15
Началото на ремонта в района на кръстовището на ул. „Опълченска“ и бул. „Сливница“.

Започна ремонтът на "Опълченска", общински съветници от ГЕРБ-СДС искат оставката на зам.-кмета по транспорт

Започна ремонтът на столичната улица "Опълченска". Затворен за движение е мостът на кръстовището на улицата с булевард "Сливница". Алтернативните маршрути са булевардите "Константин Величков" и "Христо Ботев". Кметът на София Васил Терзиев обяви официално началото на ремонта: "Това е проект от 2012 година, който започва днес, за..

публикувано на 18.07.24 в 13:01

Състояние на тревога в цяла Гърция заради пожарите

Гърция обяви състояние на тревога в цялата страна заради пожарите. Днес е най-горещият ден - с температури 43 градуса. Гражданска защита информира, че днес метеорологичните условия са изключително тежки - високи температури и силен вятър. Рискът от пожари е висок в цялата страна. Властите пренасочиха към Драма пожарни екипи от околните..

публикувано на 18.07.24 в 12:44

СЕМ прие отчета на генералния директор на БНР за ноември 2023 - април 2024

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността за периода ноември 2023 - април 2024 година. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев подчерта, че "Хоризонт" остава лидер в радиоефира с близо 19 процента аудиторен дял: "През..

публикувано на 18.07.24 в 12:37
Адвокат Марин Ицев и Георги Иванов - бивш заместник-директорът на ОДМВР – Ловеч

Като политически натиск определи уволението си бившият заместник-директор на полицията в Ловеч

Само за няколко месеца от началото на тази година министърът на вътрешните работи Калин Стоянов уволни дисциплинарно директора на ОДМВР – Ловеч  Станислав Великов  и заместника му  Георги Иванов , който преди това също е бил директор на ловешката полиция.  На пресконференция Георги Иванов и адвокатът му  Марин Ичев , който преди няколко..

публикувано на 18.07.24 в 12:07

ПП-ДБ и "Възраждане" искат оставката на вътрешния министър

От ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради несправяне с пожарите у нас. Според депутата Явор Божанков МВР разполага с достатъчно ресурс и последният редовен кабинет на Николай Денков е осигурил 169 млн. лв. за закупуване на 385 специализирани автомобила за борба именно с горски пожари. Лидерът на "Възраждане"..

публикувано на 18.07.24 в 11:42
Село Воден след пожара.

Около 35 къщи са изгорели в с. Воден, пожарът е овладян

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово. Към момента в най-засегнатото село Воден ситуацията е сравнително спокойна. По първоначална информация са изгорели около 35 къщи, тепърва ще се прави оглед за уточняване на щетите. В овладяването на пожара отново се включи хеликоптер, тъй като част от замесените вече огнища се..

публикувано на 18.07.24 в 11:05