Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) разгроми Царско село с 5:0

Снимка: Спортал

Ботев (Пловдив) надви Царско село с 5:0 в контролна среща, провела на стадиона в Коматево. 

Двата тима започнаха равностойно двубоя, като след първата част резултатът бе само 1:0, а Царско село на няколко пъти пропусна да поведе. 

През втората част обаче “канарчетата” бяха много по-добри и закономерно вкараха нови 4 гола. Мартин Кавдански си вкара автогол в 39-ата минута, а Тодор Неделев отбеляза фамозен гол в началото на втората част (54’). Две попадения на Реда Рабей (66’ и 69’) и едно на Маркиньос (82’) пък оформиха крайното 5:0.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика в София

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59
Испания победи с 2:1 Франция

Испания победи Франция и е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани засече точно с глава подаване на Мбапе и откри резултата. В 21-ата минута..

публикувано на 09.07.24 в 23:55
Филип Кръстев

Филип Кръстев пред трансфер в Нант

Националът Филип Кръстев е пред трансфер в Лига 1 на Франция, съобщава L‘Equipe. Според информацията халфът ще премине в Нант, като трансферът е считан за сигурен. 22-годишният Кръстев ще играе под наем при "канарчетата", а клубът ще има възможност да го откупи през следващото лято от Ломел и Сити Футбол Груп.  Сделката трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 23:08
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си

Защитаващият титлата си Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Третият поставен Алкарас загуби сет, но преодоля американеца Томи Пол с 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 за 3:11 часа. В трети пореден мач испанецът беше подложена на сериозен тест от опонента му, но 21-годишният тенисист запази..

публикувано на 09.07.24 в 21:40
Даниил Медведев

Даниил Медведев елиминира лидера в световната ранглиста

Руснакът Даниил Медведев елиминира номер 1 в световната ранглиста Яник Синер (Италия) и за втора поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Петият поставен в схемата Медведев спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Така той сложи край на серията си от пет поредни загуби от италианеца. В..

публикувано на 09.07.24 в 20:22
Христина Пенева

БФ Скокове на батут изгражда нов национален център в Ямбол

Българската федерация по скокове на батут започна изграждането на нов национален център в Ямбол. "Преди над 10 години министър Весела Лечева ни предостави средства за да започнем строежа на зала в Ямбол. Тогава направихме и първа копка, но тогавашният кмет Георги Славов не ни подписа работния проект. Сега, благодарение на кмета Валентин..

публикувано на 09.07.24 в 13:28