Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кобаяши спечели във Вилинген, вятър отмени вторите скокове

Рьою Кобаяши
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Състезанието от Световната купа по ски-скок в германския курорт Вилинген завърши само в един кръг, след като организаторите прецениха, че силният вятър създава предпоставки за инциденти и отмениха вторите скокове.

С най-добър резултат след първите опити бе японецът Рьою Кобаяши, който добави 100 точки към актива си, с което отново излезе начело в генералното класиране за Световната купа.

Кобаяши направи скок от 145 метра, за който получи 115,6 точки от съдиите. Второто място остана за норвежеца Халвор Егнер Гранеруд със 111,6 точки при скок от 143 метра. Тройката допълни друг норвежец - Мариус Линдвик, който с преодолените 137 метра заслужи точно 107 точки.

С победата си днес, която бе първа от първото състезание в Бишофсхофен в началото на януари, Кобаяши събра 1136 точки в генералното класиране. Той води с 28 пред германеца Карл Гайгер, който направи дубъл в Титизее-Нойщад през миналия уикенд, но днес завърши едва 20-и. Трети за Световната купа с 865 точки е Гранеруд.

В неделя предстои още едно състезание във Вилинген, след което на скачачите им предстои участие на Олимпийските игри в Пекин.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Дерменджиев: Лудогорец се приближава към оптималната си форма

Старши треньорът на футболния Лудогорец Георги Дерменджиев говори на пресконференцията в Баку преди гостуването на “орлите” на Карабах (Агдам). Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига е утре (вторник, 6-и август) от 19:00 часа на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку. "Отборът е в добро настроение и мисля, че сме готови..

публикувано на 05.08.24 в 21:27
Илиян Радулов

Илиян Радулов е във втория кръг на турнира в Таусте (Испания)

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Таусте (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара. Българинът се наложи над Амит Валес от Израел със 7:5, 6:2 за 92 минути. Радулов поведе с 5:3 в първия сет, но допусна изравняване при 5:5. Той направи нов пробив за 6:5, а след това при свой сервис спечели със..

публикувано на 05.08.24 в 20:37
Айк Мнацаканян

Айк Мнацаканян започва срещу световния вицешампион

Националът ни Айк Мнацаканян стартира срещу европейския първенец от Рим 2020 и вицешампион от последните две световни първенства Санан Сулейманов (Азербайджан) на олимпийския турнир по класическа борба в категория 77 килограма. Двубоят е последен от програмата осминафиналите на тепих А утре и се очаква да започне след 13:00 часа. 28-годишният..

публикувано на 05.08.24 в 20:35
Кирил Милов

Кирил Милов: Той ме победи без нито едно техническо действие

Кирил Милов заяви, че съжалява за загубата на осминафиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория 130 килограма от състезаващия се за Чили - Ясмани Акоста Фернандес. Двубоят приключи 1:1 точки, но 36-годишният Панамерикански шампион Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но от 2017 година представлява Чили, спечели заради критерия..

публикувано на 05.08.24 в 18:57
Кирил Милов

Кирил Милов загуби 1/8-финала си в класическата борба в Париж

Кирил Милов загуби в осминафиналите в категория 130 килограма на олимпийския турнир по класическа борба в Париж от състезаващия се за Чили - Ясмани Акоста Фернандес. Двубоят завърши 1:1 точки, но 36-годишният Панамерикански шампион Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но от 2017 година представлява Чили, спечели заради критерия последната..

публикувано на 05.08.24 в 18:15
Станимира Петрова

Станимира Петрова намекна, че може да участва и в Лос Анджелис

Още две български олимпийки се завърнаха на родна земя след участието си на Игрите в Париж. Боксьорката Станимира Петрова, която отпадна на четвъртфиналите, намекна, че за нея може и да има четвърта Олимпиада, но засега не желае да взима крайно решение, а иска да си почине. Но при всички положения засега тя няма да напуска бокса, но иска също така да..

публикувано на 05.08.24 в 16:31
Красимир Дунев с Еберхард Гингер  (Германия) и Анри Боерио (Франция)

Красимир Дунев влезе в Къщата на олимпийците в Париж

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев вече е част от Къщата на олимпийците в Париж. Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година беше поканен да посети едно от най-емблематичните места във френската столица по време на Игрите и получи наградата "Олимпийци за цял живот" на Световна асоциация на..

публикувано на 05.08.24 в 14:30