Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се официалното решение на БСП за наказание на Калоян Паргов

Калоян Паргов
Снимка: БГНЕС

В 17 часа изтича срокът, в който окончателно членовете на Националния съвет на БСП трябва да решат дали да отнемат за една година на лидера на софийската организация Калоян Паргов правото да заема партийни длъжности, да членува в органите на партията и да се кандидатира за тях в срок от една година.

Макар срокът да изтича днес БСП съобщи още вчера, че Националният съвет е събрал събра необходимия брой гласове - повече от 50% + 1, за налагането на наказанието.

До решението се стигна след като група социалисти на БСП-София изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан заради участието на групата на БСП в СОС за скандалната сделка за осветлението на столицата, която беше разкрита от „Спаси София“, участието им в избора  на председател на общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижиране на дейността на градската организация и факта, че градският съвет на БСП-София не е заседавал редовно и е вземал решенията еднолично.

Самият Паргов обаче е на мнение, че някой внася интриги и разделение в БСП, а градският  съвет на БСП публикува своя позиция с опровержение на твърдението за подписка за неговото наказание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъвки и енергийни напитки с вкус на коноп и канабис откриха в търговски обект в София

Областната дирекция по безопасност на храните София-град установи, че в търговски обект за хранителни стоки на бул. "Витоша" се продават дъвки и енергийни напитки с вкус на коноп и канабис. Съдържанието на съставки, които имат психотропен ефект върху човешкия организъм в тези продукти, надхвърля максимално допустимата стойност от 0,2%...

публикувано на 30.07.24 в 17:26
Людмила Петкова

Готвят промени в сектор "Енергетика" по ПВУ в частта RePowerEU за получаване на безвъзмездни средства

479 милиона евро са безвъзмездните средства за България по RePowerEU - една от главите от Плана за възстановяване и развитие. До края на миналата година страната ни е можела да получи 30% от този ресурс авансово. Това стана ясно при изслушването на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и министъра на енергетиката Владимир..

публикувано на 30.07.24 в 17:13

МОСВ създава три звена в страната, за да подпомогнат общините за климатични политики

Промените на климата са едно от най-големите предизвикателства пред света в днешно време и са безспорен факт, констатират делегатите от Междуправителствения панел по изменение на климата на ООН.  Това изисква предприемане на мерки по смекчаване на ефекта от климатичните изменения и адаптация към вече съществуващите такива. Министерството..

публикувано на 30.07.24 в 17:05

КЗК проверява "Музикаутор" дали разпределя справедливо финансите, получени от права

КЗК влезе в офисите на "Музикаутор", за да провери дали разпределя справедливо финансите, получени от права. Дружеството защитава авторските права на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика и музикални издатели. Представители на Комисията проверяват офисите на "Музикаутор" в търсене на доказателства за нелоялни..

публикувано на 30.07.24 в 16:50
С. Атолово

Кметът на Стралджа обяви частично бедствено положение заради липса на вода

Липсата на вода, лошото качество и непрекъснатите аварии принудиха кметът на Стралджа да обяви частично бедствено положение. То е в сила до 24 август, но вероятността проблемите да бъдат разрешени и от чешмите отново да потече вода, е минимална. В 20 села чешмите са сухи почти през цялото денонощие, ако вода изобщо се появи, тя е мътна и не..

публикувано на 30.07.24 в 16:39

МОН публикува резултатите от третото класиране за прием в гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от третото класиране за прием в гимназии след 7. клас.  Проверката става на сайта infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код.  Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 31 юли и 1 август 2024 г.  На 5 и 6 август ще се приемат заявления за участие в четвърти етап..

публикувано на 30.07.24 в 16:36

Четири деца са евакуирани при пожар в жилище в бургаския квартал "Меден рудник"

Четири деца са евакуирани при пожар в жилище, в блок 23, в бургаския квартал "Меден рудник". Децата са оставени сами в апартамента.  Те са изведени от пристигналите на място 6-има огнеборци.  Огънят е потушен от 2 противопожарни автомобила.  Децата са отведени за преглед в областната болница.  От бургаската полиция..

публикувано на 30.07.24 в 16:29