Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиери Ньовил поведе в автомобилното рали на Швеция

Тиери Ньовил „Хюндай i20“ поведе в класирането след първия сен в рали Швеция, втори кръг от сезона в Световния автомобилен шампионат. 33-годишният белгиец бе най-бърз в първите седем специални отсечки и оглави подреждането с време 1:02:31.2 час.

Нювил, който е победител в ралито от 2018 година бе трети след пролога на състезанието.

Финландецът Кале Рованперя с „Тойота Ярис“, първи от пролога, се движи втори в класирането, само на 4.3 секунди от лидера.

Защитаващият титлата си от последното издание на рали Швеция през 2020-а Елфин Евънс (Великобритания) с „Тойота Ярис“ е трети на 7.4 секунди след Тиери Ньовил.

Шампионът от надпреварата през 2019 година От Тенак (Естония) с „Хюндай i20“ се нарежда едва 34-ти на 19:53.1 минути от водача в класирането.

В събота състезанието продължава с нови шест отсечки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Франсис Тиафо

Григор Димитров ще спори с Франсис Тиафо на четвъртфиналите

Американецът Франсис Тиафо ще бъде следващият съперник на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ по тенис.  Тиафо се наложи над австралиеца Алексей Попирин с 6:4, 7:6, 2:6, 6:3. Димитров и Тиафо са се срещали досега 4 пъти, като българинът е с по-добър актив - 3 успеха срещу една загуба. В последния им сблъсък на тазгодишния Уимбълдън. Григор..

публикувано на 02.09.24 в 06:55
Ювентус - Рома

Ювентус и Рома не счупиха нулите

Ювентус и Рома завършиха наравно 0:0 в мач от третия кръг на Серия А в Торино.  През първото полувреме и двата отбора имаха своите шансове, но липсата на точност в завършващата фаза остави резултата без промяна.  Второто полувреме не донесе по-различен сценарий, като и двата отбора се опитваха да създадат голови положения, но завършващият удар..

публикувано на 02.09.24 в 06:45
Пари Сен Жермен

ПСЖ с пълен актив след три кръга във Франция

Пари Сен Жермен постигна победа с 3:1 като гост на Лил в мача от третия кръг на френското първенство. Парижани реализираха в 33-ата минута от дузпа, оползотворена от Витиня, а Баркола удвои преднината им в 36-ата минута след асистенция на Асенсио. Второто полувреме започна с гол на Сарауи за Лил, но ПСЖ възстанови преднината си от две попадения,..

публикувано на 02.09.24 в 06:40
Килиан Мбапе

Първите два гола на Мбапе донесоха победа за Реал (Мадрид)

Реал (Мадрид) записа втора победа от началото на сезона в Испания. "Белия балет" се наложи с 2:0 над Бетис в мач от четвъртия кръг. Мачът ще се запомни и с първите два гола за тима на новата френска звезда на мадридчани Килиан Мбапе, който бе точен след почивката. С попадения на Иван Мартин и Абел Руис във всяко полувреме участникът в Шампионската..

публикувано на 02.09.24 в 06:25

Лудогорец и Черно море не успяха да се победят

Отборите на Лудогорец и на Черно море  не успяха да излъчат победител в срещата от 7-мия кръг на Първа професионална футболна лига. Футболистите на Захари Сираков и тези на Илиан Илиев завършиха  с равенство  0:0, като шампионите загубиха първи точки в първенството.  "Моряците" излязоха втори във временното класиране, на две точки от лидера Левски...

публикувано на 01.09.24 в 23:37
Григор Димитров

Григор Димитров стигна до четвъртфиналите на US Open

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на откритото първенство на Съединените щати по тенис.  В осминафиналите българинът победи Андрей Рубльов с 3:2 сета - 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3 и  изравни и общия баланс срещу руснака на 4:4 победи. Първият сет започна по-добре за Григор, който дръпна с пробив за 3-1 и сервис за 4-1. Българинът..

публикувано на 01.09.24 в 22:57

Хебър победи Берое в Пазарджик

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА-София на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".  Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение..

публикувано на 01.09.24 в 21:27