Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 записа втора пролетна победа в Първа лига

Царско село- ЦСКА 1948 - 0:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

ЦСКА 1948  победи с 2:0 Царско село в първи кръг от 22-ия кръг на Първа лига и събра 25 точки, които ги изкачиха на 9-о място. Домакините от Царско село остават на последното 14-о място с 11 точки. Двата гола вкараха появилите се като резерви Мартин Тошев и Ангел Бастунов през второто полувреме. Победителите завършиха мача с 10 души заради червен картон на Симеон Петров, а Царско село инкасира шеста поредна загуба. Това е втори успех в първите три пролетни мача за ЦСКА 1948.

Първата възможност за гол се откри в 11-ата минута, макар и да стана доста случайно. Галин Иванов центрира от свободен удар от тъч-линията, топката се отби в гърба на Александър Колеви отскочи към горната греда. Вратарят Гуериери не успя да реагира, след това не се ориентира при намесата на Ивайло Чочев. 7 минути по-късно Алекс Колев получи пас от дълбочина, той се отскубна зад защитата, но ударът му с левия крак мина високо над гредата.

В 32-ата минута "армейците" можеха да открият резултата. Георги Русев проби на скорост по дясното крило, подмина персоналния си пазач и пусна успоредна топка. Галин Иванов обаче нито стреля, нито му върна както трябва и вратарят Гуериери улови без проблеми пред голлинията.

В рамките на две минути играчите на ЦСКА 1948 имаха шансове чрез Алекс Колев, който обаче не нанесе удар от удобна дистанция, и отново Георги Русев да открият. Той влезе в наказателното поле, но не намери очертанията на вратата.

Началото на второто полувреме беше за ЦСКА 1948, но без сериозни положения до 59-ата минута. Тогава един от влезлите по-късно на терена Мартин Тошев стреля от десетина метра, но топката мина до гредата.

Домакините от Царско село за първи път бяха близо до гола в 64-ата минута, когато на два пъти пропуснаха да вкарат. Най-напред Каломбо стреля, топката беше спряна пред голлинията, а при добавката Масела нанесе изстрел, но Даниел Наумов спаси в корнер. Само две минути по-късно Колев получи чудесно подаване от ляво от Лазар Марин, стреля с глава, но слабо и в ръцете на вратаря Гуериери.

В 72-ата минута ЦСКА 1948 най-после поведе в резултата чрез резервата Мартин Тошев, който от пет метра едва успя да прокара топката зад вратаря. Но основната работа свърши Георги Русев, който проби от ляво, финтира два пъти Джереми Петрис и сложи топката на главата на Тошев. За Тошев това е първи гол след пристигането му в този отбор.

"Армейците" останаха с 10 души три минути преди края на мача, след като съдията Димитър Димитров извади втори жълт картон на Симеон Петров. В интерес на справедливостта, реферът трябваше да го санкционира по този начин минути по-рано, но тогава му прости.

И в 90-ата минута Галин Иванов навлезе  от ляво, елиминира един бранител и подаде успоредно на резервата Бастунов, който простреля вратаря Гуериери.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефани Стоева достигна до полуфиналите в Кайро

Стефани Стоева продължава на полуфиналите на международния турнир по бадминтон "International Series" в Кайро (Египет), гарантирайки си медал от надпреварата. Българката победи без проблеми Катрин Нюдолт (Австрия) с 21:11, 21:6 за 24 минути, а съперничката й в спор за място на финала ще стане ясна по-късно днес. Габриела Стоева и Евгени Панев, които..

публикувано на 12.10.24 в 12:28

Балкан (Ботевград) привлече национал

Баскетболистът Георги Боянов ще носи екипа на вицешампиона Балкан през новия сезон 2024/2025, обяви клубът от Ботевград. През август Боянов подписа с Черноморец, но след като бургазлии не успяха да покрият условията за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), раздялата между двете страни бе неизбежна. 31-годишният баскетболист прекара..

публикувано на 12.10.24 в 12:27

Четирима боксьори стартират на европейското в София

Четирима българи ще се качат на ринга още в първия ден на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години, съобщи федерацията по бокс. Близо 350 състезатели от 34 държави ще вземат участие на първенството, като България е представена от 11. В четвърти мач на ринг А от следобедната програма Николай Маринов (57 кг) ще боксира с Гор Айвазян..

публикувано на 12.10.24 в 10:57

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16
Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина. В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго,..

публикувано на 12.10.24 в 06:04

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49