Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в София преди мача Левски - ЦСКА София

Засилено е полицейското присъствие в София заради предстоящата следобед футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА София

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще извършват и проверки на всички посетители.

Хора, които имат забрана да влизат на футболни мачове, няма да бъдат допускани на стадиона.

Полицаите ще следят и за хора в нетрезво състояние, както и за опити за внасяне на забранени предмети. Сред тях оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и бутилки.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми. При дейността си обаче те ще бъдат подпомагани и от полицейски служители.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петима българи са арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница

Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. Води се разследване. Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики,..

публикувано на 17.08.24 в 11:03

ООН изрази загриженост заради Закона за училищното образование

ООН изрази дълбока загриженост от приетите от българския парламент поправки, които забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. От службата по човешките права на световната оранизация призоваха страната ни да преосмисли решението си в съответствие с ангажиментите й, свързани със защитата на тези права. Според..

публикувано на 17.08.24 в 10:59

Жителите на четири свищовски села, страдащи от безводие, затвориха за половин час пътя Плевен-Русе

Жителите на четири свищовски села, страдащи от безводие, затвориха за половин час на две места главния път Плевен-Русе. В Хаджидимитрово са в безсрочно бедствено положение. В Горна Студена, Морава и Козловец са на драстичен режим. Причината за безводието са пресъхващи местни водоизточници и старата, амортизирана водопроводна мрежа, по която загубите са..

публикувано на 17.08.24 в 10:57

Продължава гасенето на тлеещи огнища край бившия ремонтен завод в Шумен

Огнеборци все още са на мястото на пожара, при който късно вчера изгоряха складови помещение в бившия ремонтен завод в Шумен. Има локални огнища, които тлеят, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Горяха складове на бившия Ремзавод в Шумен, пожарът е овладян Движението в района е ограничено. Три полицейски екипа са..

публикувано на 17.08.24 в 10:14

Още 4 села в Монтанско на воден режим

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим. Всички те са от община Георги Дамяново. До сега засушаването засегна 11 села Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК - Монтана.  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден - за..

публикувано на 17.08.24 в 10:14

Стрелба между трима българи на Халкидики

За стрелба между трима българи на Халкидики в Гърция съобщи Нова тв   Произшествието е станало в петък вечер в известен бар в курорта Ханиоти.  Единият българин е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, вторият - ранен с нож, а третият е пребит. Пострадалите са настанени в болница в Полигирос.  Състоянието на простреляния е изключително тежко...

публикувано на 17.08.24 в 10:10

Пожари и висок градус на световните конфликти - седмичен обзор на международните събития

Смъртоносен пожар североизточно от Атина изпепели над 100 квадратни километра.  Огнената стихия обгърна гръцката столица с облаци гъст дим, взе жертва и унищожи десетки домове, преди да бъде овладян. Хиляди бяха евакуирани.   Редица държави изпратиха помощ за битката с пламъците. Смята се, че те са следствие от последователните горещи вълни в Южна..

публикувано на 17.08.24 в 09:59