Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концесионерът на летище "София" ще бъде изслушан в Комисията по транспорт

Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия по транспорт ще изслуша представители на концесионера на летище "София" заради забавяне на инвестиционната програма. Председателят на комисията Борислав Гуцанов коментира за програма "Хоризонт" на БНР, че най-важното летище в страната не се развива.  Концесионерът "СОФ Кънект" има инвестиционна програма, която трябва да изпълни. До края на тази година трябва да бъдат инвестирани 4.1 млн. евро. 

До момента държавата не е получила нито лев , коментира Борислав Гуцанов:
 
"Нека компетентните органи да преценяват, какво и как трябва да се прави. За мен е важно да не бъде нарушаван интересът на държавата ни и да не бъде ощетявана България поради това, че някой не е догледал или пък е имал други користни цели. Аз не считам, че е нормално държавата да не е взела нито един лев за тази концесия при положение, че летище "София" е ключово летище и до тука вие да сте видели да има някаква инвестиция на летището освен два фотьойла на втория етаж? Когато гововря в момента за концесия, аз не говоря за нещо, което е изградено, а държавата да определи терена, да има разрешителното за строеж и да, нека тогава някой да дойде, да го изгради, да вложи няколко милиарда и след това да бъде експлоатирано. Защото по този начин се прави инфраструктура, по този начин се плащат данъци, откриват се работни места."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде в Европа животът е най-хубав "тук и сега"

Нидерландия е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по благосъстояние "тук и сега". Швеция е с най-висок резултат сред 27-те страни членки на ЕС, а на последно място е Хърватия. Това съобщи БТА. Това съобщава Статистическата служба на Нидерландия, като се фокусира върху сравненията между страните от ЕС в навечерието на предстоящите избори за..

публикувано на 04.06.24 в 10:10
Ракетна установка

Пострадали и нанесени щети при руска ракетна срещу Днипро

При руска ракетна атака срещу централния украински град Днипро са ранени 7 души, включително две деца, днес рано сутринта. Нанесени са щети на гражданска инфраструктура, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс. Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили две ракети "Искандер-К" в региона. Отломки от тях са предизвикали пожар..

публикувано на 04.06.24 в 09:58
Екатерина Йосифова

Три дни литературни срещи "Екатерина Йосифова" в Кюстендил

Литературни срещи "Екатерина Йосифова" започват в родния и Кюстендил и те ще продължат три дни, обявиха организаторите Община Кюстендил, Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров“ и читалище “Асклепион - 1988". Голямата поетеса е родена на 4 юни 1941 год., почина 2022 год. През трите дни ще вървят срещи, четения, изложби с участието на..

публикувано на 04.06.24 в 09:55

"Горска класна стая" и в ДГС "Акад. Николай Хайтов" - с. Хвойна

Южноцентралното държавно предприятие се включва в кампанията "Горска класна стая" на Изпълнителна агенция по горите, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. "Горска класна стая" и в Казанлък В нея ще участват представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни горски и..

публикувано на 04.06.24 в 09:50
Димитър Кенаров

Димитър Кенаров: В България има затъмнение на разговора за Газа

" Има затъмнение на разговора за Газа. Той почти не присъства в българското пространство . Тези разговори са основни в Западна Европа, САЩ, в много страни това е основен публичен дебат". Това коментира пред БНР журналистът Димитър Кенаров преди дискусията "Хуманитарната катастрофа в Газа". "Истинският проблем е не хората, които казват как се..

публикувано на 04.06.24 в 09:38
Павел Перпелиев и Теодор Славев

Проучване: У нас доминират негативните нагласи за лобизма

15 държави в ЕС имат регулация на лобистките дейности. България си е заложила да приеме такава. Това обясни пред БНР политологът Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи. Според него обаче " има риск под привидната добра идея да регулираме лобизма да започнем да слагаме бариери , да се ограничава достъпът на граждани до..

публикувано на 04.06.24 в 09:01

Окръжният прокурор на Русе: Прокарва се разделителна линия между съдии и прокурори

Министерството на правосъдието трябва да спази закона -  в ускорен порядък да се предложат нови текстове в проекта на нов Закон за съдебната власт , които не касаят промените в Конституцията. Това мнение изрази пред БНР окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Иво Илиев: Трябва да се направи нов Наказателен кодекс, а не нов Закон за..

публикувано на 04.06.24 в 08:28