Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров е нахлул в сградата на NOVA

Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров е нахлул в сградата на NOVA телевизия и е поискал да разговаря с представители на медиата. Според Сидеров NOVA телевизия има тенденциозно отношение към партията му. 

От телевизията осъдиха категорично агресивните действия на Волен Сидеров към журналисти и служители и определят действията му като недопустими. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличава се броят на заразените с чума кози и овце в Гърция, над 14 000 са умъртвените животни

Броят на заразените с чума кози и овце в Гърция достигна 37. Над 14 хиляди животни са умъртвени, за да се спре пренасяне на заболяването. В двете ферми - в Драма и до Комотини, където бе установена заразата, днес бяха унищожени животни, съобщават санитарните власти. Районът до границата с България се счита за рисков поради положителни..

публикувано на 04.08.24 в 11:43
Манастирът

Църковен парк откриха в Кипър

В Кипър бе открит първият църковен парк. Новата дестинация из богатото духовно наследство на страната включва манастир и три параклиса. Те се намират в хълмистата част в област Пафос, на западното крайбрежие на острова. Религиозният комплекс дава възможност на хилядите посетители на живописния и исторически район на Кипър за поклонничество,..

публикувано на 04.08.24 в 11:20

Забрана за посещение на горски райони край Солун

Властите въведоха забрана за хора и коли да влизат в горски райони до Солун. Силно активен остава пожарът до град Комотини. Днес военни екипи охраняват гори и паркове в района на град Солун поради забрана за влизане на хора и автомобили. Гражданска защита информира за много висок риск от пожари. Под специално наблюдение са горските райони..

публикувано на 04.08.24 в 11:15

Над половината безработни са без професионална квалификация

Над половината от безработните или близо 87 000 души, са без професионална квалификация и специалност. От Агенцията по заетостта отчитат, че за една година в сравнение с юни 2023 г. те са нараснали с почти 8 процента. На този фон от КНСБ съобщиха, че над 1000 безработни са обучени по проекта "Шанс за зелена и екологична заетост". Програмата..

публикувано на 04.08.24 в 11:08

Заради отменени самолетни полети 100 000 израелци не могат да се върнат в страната си

Около 100 хиляди израелци не могат да се върнат в страната си заради отменени самолетни полети, съобщи израелската телевизия 12-и канал. Въздухоплавателните власти препоръчват да се пътува до Гърция и Кипър и от местните летища да се извършват прекачвания до Израел. Националният авиопревозвач Ел Ал продължава да лети по график и планира..

публикувано на 04.08.24 в 10:25

Пожарът край граничното с. Църварица е локализиран

Пожарът край граничното дело Църварица върху площ от над 1000 декара - гора, храсти, е ограничен и локализиран. Има и опожарени 5 къщи Днес гасенето ще продължи, като ще се включат и два хеликоптера на Министерство на отбраната, както и пожарникари и горски служители от стопанството в Невестино, казаха за БНР от Югозападното държавно предприятие...

публикувано на 04.08.24 в 10:10

Седмица на бушуващи пожари и политически страсти

Френски и шведски самолети се включиха в опит да бъде овладяна огнената стихия в България. По границата с Гърция, където бушува пожарът в планина Славянка, обаче огънят още не може да бъде овладян. Допълнителни затруднения създава минното поле в близост до огъня. Пожари бушуваха на много места в страната, а след запалване на сметището в..

публикувано на 04.08.24 в 09:32