Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне 35 души са загинали при обстрел във вторник на сграда в украинския град Николаев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поне 35 души е потвърдено, че са загинали при ракетен обстрел във вторник по административна сграда в украинския град Николаев, съобщи днес в социалните мрежи губернаторът Виталий Ким.

Спасителни екипи продължават да разчистват развалините на сградата в търсене на оцелели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кольо Колев

Третият мандат според Кольо Колев: Шоу с елементи на пиар

Поведението на всички партии във връзка с третия мандат ще бъде опит за правене на добро впечатление – нещо като шоу с елементи на пиар . Това мнение изрази пред БНР социологът Кольо Колев от агенция "Медиана". Няма успешни преговори пред камерите , напомни той. "Това ще бъде демонстрация на национална отговорност, принципност, грижа..

публикувано на 31.07.24 в 08:02

Комисията по отбрана в НС обсъжда купуването на боеприпаси за "Страйкър"

Комисията по отбрана ще обсъди предложението за купуване на боеприпаси за машините "Страйкър". МС приема инвестиционен разход за армията и проект на договор за боеприпаси за "Страйкър" Прогнозната стойност е около 64 880 000 долара. Схемата за плащане предвижда първоначален депозит в размер на около 1 444 000 долара. И разсрочено..

публикувано на 31.07.24 в 07:56
Демонстрация в подкрепа на действащия президент Николас Мадуро в Каракас, 30 юли 2024 г.

Нови протести във Венецуела след оспорваните изборни резултати

Във Венецуела продължават протестите с искания за прозрачност на резултатите от изборите. Властите твърдят, че на вота в неделя действащият президент Николас Мадуро е спечелил трети мандат, според опозицията е победил нейният кандидат Едмундо Гонсалес. Неправителствени организации съобщиха за 11 загинали при сблъсъците. 750 души са били..

публикувано на 31.07.24 в 07:49

Започва Богородичният пост

За православните християни започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според Църковното предание животът на свейд Богородица е преминал в пост и молитва. Те били особено..

публикувано на 31.07.24 в 07:45

Русия твърди, че е превзела гр. Пивден в Донецка област

Тази нощ Русия е осъществила нападение с дронове срещу Киев и околностите му. Това съобщи ръководителят на военната администрация на украинската столица Сергей Попко в Телеграм. Агенция Ройтерс цитира свидетели, които са чули взривове, приличащи на стрелба на системите за противовъздушна отбрана, опитващи се да отблъснат атака. В Киев и по-голямата..

публикувано на 31.07.24 в 07:38
Исмаил Хания

Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания е убит в Техеран

Лидерът на радикалната палестинска групировка "Хамас" Исмаил Хания е бил убит в иранскaта столица Техеран, съобщи палестинската ислямистка групировка. По-рано израелската армия обяви, че при атака с изтребители в района на Бейрут е загинал най-висшият военен командир на ливанската групировка "Хизбула" Фуад Шукр. От "Хамас" официално..

публикувано на 31.07.24 в 07:37

МС приема Програма за компенсиране на разходите на небитовите потребители на ток

Служебното правителство ще заседава днес, като приема Програма за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември тази година. Народното събрание задължи в края на миналата седмица Кабинета да изплаща компенсациите заради повишените цени на свободния пазар на електроенергия...

публикувано на 31.07.24 в 07:28