Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) изтръгна класирането от Челси след продължения

Реал (Мадрид)
Снимка: БГНЕС

Реал (Мадрид) буквално изтръгна класирането си за полуфиналите в Шампионската лига, след като успя да елиминира Челси. 

"Белия балет" загуби с 2:3 след продължения  на своя "Бернабеу", но оцеля, след като бе спечелил първия мач в Лондон с 3:1. 

Решаващия гол вкара Карим Бензема  в продълженията, а резултатът в редовното време бе 3:1 за гостите. Тимът на Тухел имаше огромно превъзходство във всички показатели - удари, притежание на топката, корнери, шансове за гол, но Реал за пореден път показа, че е Шампионската лига е неговият турнир. 

Англичаните поведоха с 3:0 с голове на Мейсън Маунт (15), Антонио Рюдигер (51) и Тимо Вернер (75). Надеждите на домакините върна резервата Родриго (80), а Карим Бензема (96) донесе голямата радост за Реал. Попадение на Маркос Алонсо за Челси бе отменено в 62-ата минута, след като проверка с ВАР показа, че е имало игра с ръка при овладяването на топката. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор по минифутбол на България

Националният ни отбор по минифутбол се класира за елиминациите на ЕП

Националният отбор на България по минифутбол победи с 2:0 Грузия във втория си мач от Група “Е” на Европейското първенство в Сараево. Родният тим записа втори успех в турнира, като така си гарантира излизане от групите и класиране за елиминационната фаза. След вчерашната драматична победа над Португалия с 3:2 днес “лъвовете” доминираха на терена и..

публикувано на 03.06.24 в 20:34
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Ако сме концентрирани, можем да затрудним всеки

Националният селекционер на България по футбол Илиан Илиев говори преди мача с Румъния утре. За "лъвовете" това е първа от двете юнски контроли, след като на 8-и този месец гостуват на Словения на стадион "Стожице" в Любляна. Илиев трябваше да се лиши от седем футболисти поради здравословни проблеми и решения на клубове, а за тази среща няма да..

публикувано на 03.06.24 в 19:40
Кирил Десподов

Кирил Десподов: Ще дадем максимума за България

Капитанът на България Кирил Десподов изпрати страхотен сезон в гръцкото футболно първенство с ПАОК (Солун). Той вкара 13 гола и подаде за още 13 във всички турнири, поздрави се с шампионската титла и очаква ново предизвикателство – атака на Шампионската лига с различен от Лудогорец клуб. Той говори пред журналистите на стадион "Стяуа" в румънската..

публикувано на 03.06.24 в 19:37
Христо Янев

Изненадващо Христо Янев и Ботев (Вр) се разделиха

Ботев (Враца) и старши треньорът Христо Янев се разделиха по взаимно съгласие, съобщават от футболния клуб. Бившият национал бе назначен на 19 септември 2023 г. и изведе врачани до девет победи, шест равенства и 13 загуби в 28 мача. Под ръководството на Янев Ботев спечели баража с Марек и следващия сезон отново ще бъде в Първа лига. "Благодарим на..

публикувано на 03.06.24 в 19:20
Антоанета Костадинова

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова останаха извън финала на 25 м пистолет на Световната купа

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова не успяха да влязат във финала в дисциплината 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Мюнхен, Германия. Минчева зае 18-о място с 581 точки, докато Костадинова остана 23-а с 580 точки. Финалът затвори американката Морган Абелин с 584 точки. Самуил Донков и Кирил Киров пристигат тази..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30