Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танкер със 750 тона дизелово гориво потъна край Тунис

Властите в Тунис са евакуирали седемчленния екипаж
Снимка: ДПА, архив

Танкер със 750 тона дизелово гориво е потънал край бреговете на Тунис, предаде Франс прес.

Към момента няма изтичане на гориво, но местните власти решават какви мерки да предприемат, за да бъде избегнато бедствие.

Корабът плавал от Египет към Малта, когато екипажът поискал влизане в териториалните води на Тунис заради лошо време, но на седем километра от брега започнал да потъва.

Местните власти са евакуирали седемчленния екипаж, който се състои от четирима турци, двама азери и капитана, който е от Грузия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев: Очаквам бързо разследване и изясняване на причините за станалото в Елин Пелин

Президентът Румен Радев очаква бързо разследване и изясняване на причините за случилото в Елин Пелин: "Позволете ми да изкажа съболезнования на семейството на доцент Шишков и на всички пострадали в трагичния инцидент със складовете за фойерверки в Елин Пелин. Очаквам бързо разследване и изясняване на причините за случая, но винаги, при боравене..

публикувано на 26.07.24 в 13:12

Одеяла, храна и вода предоставиха от БЧК на засегнатите от взрива в Елин Пелин

Одеяла, храна и вода предоставиха от Българския червен кръст (БЧК) на засегнатото население и на евакуираните жители на Елин Пелин, съобщава БТА. От бедствения резерв на организацията бяха..

публикувано на 26.07.24 в 13:09
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов за трагедията: Оказа се, че нямаме нито едно звено, което може да реагира веднага

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" коментира в кулоарите на парламента, че при трагедии като тази в Елин Пелин по-големият проблем е, че държавата не може да реагира: Взривовете затихват, все още летят осколки "По принцип, при такива трагедии по-големият проблем е, че държавата не може да реагира. Такива неща се случват по цял свят...

публикувано на 26.07.24 в 12:49

Жители на два столични района на протест срещу изграждането на 16-етажна сграда

Жители на столичните райони "Средец" и "Оборище" излязоха на протест заради проект за изграждането на 16-етажна сграда на мястото на старата баня срещу Румънското посолство. Рано сутринта хората се събраха на ъгъла на ул. "Хан Омуртаг" и бул. "Ситняково". В средата на юни главният архитект Здравко Здравков е издал заповед за промяната на подробния..

публикувано на 26.07.24 в 12:40

Байдън и Нетаняху са обсъдили ситуацията в Ивицата Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна с президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, ден след речта му пред американския конгрес, която беше бойкотирана от част от Демократите и предизвика мащабни протести във Вашингтон.  Още за речта на Бенямин Нетаняху пред американския Конгрес Основна тема на разговора между Джо..

публикувано на 26.07.24 в 12:21

Палежи по високоскоростната жп мрежа във Франция. Засегнати са 800 000 клиенти

Френската железопътна компания Ес Ен Се Еф съобщи, че нейната високоскоростна мрежа е била обект на злонамерени действия, насочени към парализиране на системата. Засегнати са 800 000 клиенти. Това се случва часове преди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. Палежи бяха извършени на три точки по линиите на високоскоростните..

публикувано на 26.07.24 в 11:51
Костадин Костадинов

"Възраждане" внася нов законопроект за създаване на Агенция "Гражданска защита" към МО

"Възраждане" внася изцяло нов законопроект за създаване на Национална агенция "Гражданска защита" към Министерство на отбраната. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.  Според него това е наложително, тъй като бедствията от последните дни показват, че големият проблем не е техниката, а липсата на подготовка за реакцията на хората:..

публикувано на 26.07.24 в 11:46