Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите във Венеция ще следят за туристи, настанени в нерегистрирани хотели

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Венеция отчетоха рекорден брой от близо 400 000 туристи по време на великденските празници в Италия. Специална система обаче разкри, че броят на туристите за нощта не отговаря на броя на леглата за туристическо настаняване. Това породи съмнението, че някои хора се опитват да си осигурят необлагаем доход и да избегнат данъци.

Предполага се, че поне 20 000 туристи са нощували "на черно" от 101 000 пребиваващи за нощ във Венеция. Разликата е установена от специална технологична апаратура, която всяка сутрин в 4 ч. засича броя на мобилните телефони в града, като всичко е напълно съобразено със законите. Знае се кои са местни жители и кои са гости на града. Въпросът е, че след като венецианската туристическа база разполага с 82 000 легла, не е ясно къде са нощували 20 000 души. Едва ли под прочутите 417  моста на града, иронизираха граждани в социалните мрежи. 

Според общинския съветник Марко Гаспаринети има туристически места, които избягват регистрирането на клиентите в полицията, както и приходите за данъчните власти. Адекватността на данните ще бъде проверена, но контролът ще бъде възобновен, заявиха от общинската и от финансовата полиция. 

Очаква се от лятото за посещение на Венеция да влезе в действие специална задължителна резервация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Симоне Лей взе Златен лъв на биеналето във Венеция

Започна 59-ото биенале на изкуствата във Венеция

Във Венеция започна  59-ото издание на Венецианското биенале на изкуствата. То  ще продължи до 27 ноември. Днес бяха раздадени първите награди. Със „Златен лъв“ бе отличена Симоне Лей.Тя е от Чикаго и е първата афроамериканка, участваща на Биеналето,..

обновено на 23.04.22 в 17:14

„Вива Венеция“ в двореца Белведере

В лявото крило на двореца Белведере, където се намира прочутата мраморна зала, е разположена изложбата „Вива Венеция“ посветена на този единствен по рода си град. Има и други градове с плавателни канали вместо улици, като например Амстердам наричан още..

публикувано на 07.04.22 в 10:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава борбата с пожара край Стрелча

Единайсети час продължава борбата с пожара край Стрелча.   В момента там гори иглолистна гора. Единият фронт на огъня, в посока към Стрелча, е овладян.   В момента усилията са насочени към другия фронт, в посока Копривщица.   Тежка техника..

публикувано на 16.07.24 в 21:43

Частично бедствено положение е обявено за района на Горска поляна

Частично бедствено положение за района на Горска поляна обяви кметът на община Болярово Христо Христов. В ранния следобед в близост до пограничното село пламна пожар, като за момент застраши и газокомпресорната станция "Странджа" до българо-турската..

публикувано на 16.07.24 в 21:24
Андрей Гюров

БНБ взе решение за установената несъвместимост на Андрей Гюров като подуправител

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) взе решение във връзка с правните последици от установената от Комисията за противодействие на корупцията (КПК) несъвместимост на Андрей Гюров в качеството му на подуправител, ръководещ управление..

публикувано на 16.07.24 в 20:47

Пожарът в с. Ореш, който изпепели 2 къщи, е погасен, няма пострадали хора

Пожарът в свищовското село Ореш е потушен, продължава гасенето около населеното място. Полицията и пожарникарите са евакуирали хора. Пожар край свищовското село Ореш, засегнати са къщи и постройки Изгорели са две къщи, има немалко пострадали..

публикувано на 16.07.24 в 20:17
ГКПП-Гюешево

Граничните власти на България и РСМ на среща на ГКПП-Гюешево заради пожарите

Граничните власти на България и на Северна Македония се срещат тази вечер на ГКПП-Гюешево във връзка с пожарната обстановка в пограничните райони, каза за БНР областният управител на Кюстендил Александър Пандурски.  Началникът на Регионалния..

публикувано на 16.07.24 в 20:11

Проливен дъжд наводни много пътни отсечки във Великотърновско

Във Великотърновско бурята с проливен дъжд тази вечер наводни много пътни отсечки.  Има много нападали дървета, чието отстраняване започна.  Няма информация за наводнени къщи и пострадали хора.  Край горнооряховското село Първомайци местните хора се..

публикувано на 16.07.24 в 19:55

Кирил Петков към депутатите: Кажете дали сте за или против корупцията

Който не подкрепи законодателния пакет, предложен от "Продължаваме промяната-Демократична България", на практика се обявява срещу борбата с корупцията. Това заяви съпредседателят на коалицията Кирил Петков. Той се обърна към депутатите от 50-ия парламент:..

публикувано на 16.07.24 в 19:26