Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баровете в Англия ще могат да работят по-дълго за платинения юбилей на Елизабет II

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пъбовете, баровете и нощните клубове в Англия и Уелс могат да останат отворени до късно през нощта за отбелязването на платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.

Работното време ще бъде удължено с два часа до 1 часа след полунощ по време на дългия празничен уикенд от 2 до 4 юни, гласят новите планове на правителството. 

Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че "това ще даде възможност хората да вдигнат чаша с тост за невероятната служба на Нейно величество към народа“. 

Лицензионните закони могат да бъдат облекчавани от министъра на вътрешните работи в случаи на "изключителна национална значимост", поясниха от Хоум офис. Удължаването на работното време не засяга супермаркетите или магазините за продажба на храни и напитки. 

Елизабет Втора стана първия британски монарх, стигнал до празнуване на платинен юбилей, когато през февруари тя отбеляза 70 години от възкачването на трона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Елизабет Втора призова за по-стабилно и по-сигурно бъдеще за планетата

Британската кралица се присъедини към общия тон на Конференцията на ООН в Глазгоу с видео обръщение към световните лидери, че "сега е времето за действие за справяне с климатичните промени".  Елизабет Втора призова световните лидери да създадат..

публикувано на 02.11.21 в 00:49

"Скай нюз": Изминалата година беше една от най-лошите за Елизабет Втора

2021 година е била една от най-лошите за британската кралица Елизабет Втора, се казва в анализ на телевизия "Скай нюз". "Ужасна година" - така Елизабет Втора нарече 1992 година заради сложния любовен живот на децата ѝ и пожара в двореца Уинздър. Никой още..

публикувано на 01.01.22 в 04:36

Кралица Елизабет Втора на 96 години

Британската кралица ще празнува днес 96-ия си рожден ден в имението Сандрингам, графство Норфък, където обикновено правеше това предишните години с покойния й вече съпруг принц Филип. По повод на рождения ден на Елизабет Втора организаторите на..

публикувано на 21.04.22 в 09:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев ще посети във Франция по повод откриването на Олимпийските игри

Държавният глава Румен Радев ще бъде на посещение във Франция по повод откриването на ХХХІII Летни олимпийски игри, които започват в Париж на 26 юли. Визитата е по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон и на президента на..

публикувано на 25.07.24 в 10:34
Делян Пеевски

Пеевски внася в прокуратурата публична информация за корупция в ПП-ДБ

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че утре ще внесе в прокуратурата нова информация за корупционни практики в ПП-ДБ. "Защото се забравиха записите, които излязоха по медиите, за кешовете, законни, незаконни, обажданията на Кирил..

публикувано на 25.07.24 в 10:24

Пожарът на гръцка територия до българската граница вече не е активен

Днес в Гърция е намален рискът от пожари поради рязка промяна на времето. Няма активни огнища до границата с България. Продължават усилията за справяне с пожара на българо-гръцката граница Пожарът на гръцка територия в планината Славянка..

публикувано на 25.07.24 в 10:05

Без съгласие в НС по въпроса за депутатската ваканция

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет тази сутрин. Само "Има такъв народ" и "БСП за България" са настояли парламентът..

публикувано на 25.07.24 в 09:58

Отмениха изслушването на министър Калин Стоянов в НС

Депутатите отмениха изслушването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради „негови неотложни ангажименти, свързани с усложнената обстановка по границата и опасността от навлизане на пожари от гръцка страна на българска територия“...

публикувано на 25.07.24 в 09:58
Емил Георгиев

Емил Георгиев: Обществена енергия за ВНС има. Проблемът е, че то може всичко

Ако се окаже, че единственият път за преодоляване на тежките проблеми, заложени в Конституцията в глава "Съдебна власт", минава през Велико народно събрание, това значи, че в някакъв момент ще се стигне до свикването му , защото има достатъчно..

публикувано на 25.07.24 в 09:22
Дидие Рейндерс

Еврокомисар Рейндерс: При случаи на цензура трябва да се заведе дело

Евродепутатът от групата "Европа на суверенните нации" Петър Волгин отправи питане към еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс във връзка с "много ужасни примери за цензура в Европа". Еврокомисар Рейндерс бе изслушан в комисията по граждански..

публикувано на 25.07.24 в 08:59