Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски - Ботев (Пловдив) и Лудогорец - ЦСКА София - пряко по "Хоризонт"

Снимка: БФС

Срещите Левски - Ботев (Пловдив) от 17.30 часа и Лудогорец - ЦСКА София от 20.00 часа ще бъдат предавани пряко по програма "Хоризонн"

“Червените” бяха претендент за трофея, но след слаб пролетен полусезон изпуснаха шанса си и сега са насочили усилията си към спечелване на Купата на България, където съперник във финала ще им бъде Левски. ЦСКА - София излиза с доста осакатен състав. Новият треньор Алън Пардю няма да разчита на почти цял отбор футболисти заради травми и наказания. Извън сметките му са играчи като Юрген Матей, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов, които се възстановяват. С наказания са Иван Турицов, Жеферсон, Амос Юга, Тибо Вион и Греъм Гери. Пардю не е избистрил състава си, но сигурните имена в него са вратарят Евтимов, Дончев, Кох, Мазику, Мухар и Кайседо.

Отборът на Лудогорец, който спечели титлата за 11-и пореден път, излиза с най-доброто срещу основния си дразнител в шампионата. Треньорът Анте Шимунджа ще заложи на обичайните титуляри, а експериментите ще бъдат оставени за следващите двубои. На вратата ще застане Серджио Падт, а пред него в отбрана ще действат Недялков, Карничник и Вердон. По лявото крило ще връхлита Кирил Десподов. Няма да е изненада, ако атаката бъде водена от Матиас Тисера вместо Пиерос Сотириу.

Двубоят има повече значение за гостите, които не са си осигурили второто място в класирането, като разликата с третия Ботев (Пловдив) е само 4 точки. Със сигурност ни очаква интересен двубой, изпълнен с обичайното напрежение при сблъсъците между тези два съперника.


Отборът на Левски на собствената си арена “Георги Аспарухов” Ботев (Пловдив).

Домакините са в подем, след като се класираха за финала на турнира за Купата на България и се очаква отново пълен стадион. В същото време пловдивчани вървят на третото място във временното класиране, като изостават на едва четири точки от втория ЦСКА - София и ще направят всичко по силите си, за да съкратят изоставането и защо не да се преборят за вицешампион.

В първия си мач от плейофите Левски записа равенство срещу ЦСКА - София, докато Ботев взе важна победа срещу Черно море. Очаква се треньорът на столичани Станимир Стоилов да заложи отново на схема 4-2-3-1, като четиримата в защита пред опитният ас на вратата Николай Михайлов да бъдат Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Цунами.

Пред тях ще действат Филип Кръстев и Андриан Краев. По крилата ще връхлитат Георги Миланов и Уелтон, а Илиан Стефанов ще подпомага тарана Билал Бари.

От своя страна наставникът на гостите Азрудин Валентич ще извърши само една промяна спрямо състава, победил Черно море. Поради контузия от сметките му отпадна Антоан Бароан. На неговото място ще играе Мохамед Брахими. На вратата ще е Георги Аргилашки, а при схемата 3-5-2 в отбрана ще действат Роберто Пунчец, Самюел Супрайен и Виктор Генев.

По фланговете ще се разположат Джеймс Ето’о и Па Конате, а в халфовата линия ще видим Дилан Мертенс, Реда Рабей и Емануел Току. Отбраната на Левски ще тормозят в предни позиции капитанът Тодор Неделев и Брахими.

Залогът и за двата отбора е много голям, като от изхода на срещата зависи доближаването до зона Европа и евентуално по-спокойно доиграване на сезона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33