Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

75-годишна жена загина при пожар в апартамент в Дупница

Снимка: Радио Видин

75-годишна жена е загинала при пожар в жилището и в дупнишкия кв.Бистрица, съобщиха за БНР от полицията. Сигналът е подаден малко след 13 ч.

На мястото са изпратени два екипа на Пожарната, живеещите в кооперацията са напуснали жилищния блок, докато продължава гасенето. Загиналата жена живеела сама, каза говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Причините са пожара в апартамента, който е на седмия етаж в блока, който е ведомствен на ТЕЦ "Бобов дол",  се изясняват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният превозвач продължава да лети до Израел, но с променени часове от 9 до 13 август

"България Еър" продължава да изпълнява полетите между София и Тел Авив, като по препоръка  на летищните власти в Израел от 9 до 13 август полетите ще бъдат преместени в светлата част на денонощието, съобщиха от националния превозвач.  Подробности - на сайта на компанията.

публикувано на 07.08.24 в 21:09

Украйна и Русия евакуират хиляди свои жители от района на границата между областите Суми и Курск

Украйна и Русия евакуират хиляди свои жители от района на границата между областите Суми и Курск - най-новото бойно поле между двете страни. От вчера украински войски водят бой около руското градче Суджа, откъдето преминава последният действащ газопровод от Русия за Европа през Украйна. Хиляди руснаци бягат от районите на Курска област по границата..

публикувано на 07.08.24 в 20:44

Локализиран е големият пожар в Сакар планина, избухнал край с. Черепово

Пожарът край харманлийското село Черепово е локализиран, съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров.  "На терен продължават да са 14 екипа на пожарната и 2 тежки машини. Всички пътища в областта са отворени. Изгорелите площи са 12,000 декара -  смесена гора, сухи треви и храсти". Пожарът край Черепово се очаква да бъде..

публикувано на 07.08.24 в 20:29

Египет нареди на авиолиниите си да избягват въздушното пространство на Иран тази нощ

Властите в Египет са наредили на всички свои авиолинии да избягват въздушното пространство на Иран между 1 и 4 ч. по Гринуич тази нощ, което е 4 и 7 ч. сутринта българско време, предаде Ройтерс.  Не се съобщава причина за това нареждане, което се определя от експерти като нетипично.  Очаква се удар на Иран срещу Израел в отговор на убийствата на висши..

публикувано на 07.08.24 в 19:59

Приеха закона за въвеждане на еврото

Без дискусии и дебати Народното събрание прие окончателно Закона за въвеждане на еврото в България. Бяха одобрени текстовете, подкрепени от Комисията по бюджет и финанси. Закона подкрепиха 167 депутати, 48 гласуваха "против", а 13 се въздържаха. Дата на въвеждане на еврото в у нас е датата, определена в Решение на Съвета на..

публикувано на 07.08.24 в 19:55

"Медицински надзор": Не е коректна практиката лекари да имат цени "за българи" и "за чужденци"

Срещу практиката лекари да предлагат различни цени за лечение на българи и на чужденци се обяви директорът на агенция "Медицински надзор" Иванка Динева. Повод за коментара й стана случката, при която семейство от Литва плати 1500 лева за преглед и лечение на ушна инфекция на дете по време на почивка в курорта Златни пясъци. От ведомството ще направят..

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Предложение: Да се преразгледа наредбата за минимални отстояния до селища на обектите за пиротехника

Кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов е внесъл предложение за преразглеждане на наредбата на Министерството на регионалното развитие, с която се определят изискванията за минимални отстояния на строежи, предназначени за производство, съхранение и търговия на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Сега минималното..

публикувано на 07.08.24 в 19:50