Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски консервативен политик е бил арестуван по подозрения в изнасилване

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неназован депутат от британската Консервативна партия е бил арестуван по подозрения в изнасилване и сексуално посегателство.

Лондонската полиция потвърди, че е задържала мъж по обвинения за периода 2002-2009 година. От Консервативната партия заявиха, че депутатът е информиран от главния организационен секретар да не идва в парламента, докато се води разследването. Срещу депутата са повдигнати също обвинения в злоупотреба с положението и гласуваното му доверие и непристойно поведение на държавна служба. 

Говорител на полицията отказа да съобщи името на обвинения или да потвърди дали е депутат. Той само заяви, че престъпните деяния са извършени в Лондон. 

Миналия месец "Сънди таймс" писа, че 56 депутати в момента са разследвани по различни поводи, като се започне от неправомерни сексуални коментари и се стигне до съвсем сериозни престъпления. 

Арестът снощи съвпадна с оповестяването на два извънредни избора за депутат, след като двама от Консервативната партия трябваше да подадат оставки. Единият за сексуално посегателство над 15-годишно момче, а другият – за това, че е гледал порно в Камарата на общините.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борис Джонсън

Борис Джонсън под обстрел заради "Партигейт"

Британският премиер Борис Джонсън ще бъде разследван от парламентарна комисия дали е подвел депутатите с коментарите си за събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдаун. Това стана след одобрение на мярката в Камарата на общините. Депутатите..

публикувано на 21.04.22 в 19:40
Борис Джонсън

Британското правителство ще се забави с разследването на Борис Джонсън

Британското правителство ще се опита да забави решението за разследване дали премиерът Борис Джонсън е подвел депутатите по въпроса за събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун. Депутатите трябваше да гласуват днес предложението на..

публикувано на 21.04.22 в 10:07
Борис Джонсън

Борис Джонсън плати глоба по "Партигейт", но отказва да подаде оставка

Британският премиер Борис Джонсън, съпругата му Кари Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак бяха глобени от лондонската полиция за събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдаун. Джонсън обаче отказа да подаде оставка.  Глобата и на тримата е..

публикувано на 13.04.22 в 04:30
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Главчев: Няма промяна в българската позиция спрямо Северна Македония

Позицията на България по отношение на Република Северна Македония е неизменна - страната ни държи да бъдат спазвани подписаните споразумения. Това заяви служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев по време на изслушване в НС за процеса..

публикувано на 04.07.24 в 13:13

Показват най-старата гравюра на град Бяла

По повод 147-ата годишнина от освобождението на град Бяла, Русенска област, от османско владичество, в историческия музей ще бъде показана най-старата гравюра на селището. Град Бяла е второто, освободено от османска власт, селище в България, след..

публикувано на 04.07.24 в 13:04

Парламентарни избори в Румъния на 1 декември

В Румъния управляващата коалиция от социалдемократи и либерали се споразумя за датите за предстоящите избори в страната - парламентарни и президентски, предаде Ройтерс. Парламентарният вот беше насрочен за 1 декември. Очаква се и след него..

публикувано на 04.07.24 в 12:51

ЕК въведе временни мита върху вноса на електромобили с батерии от Китай

Европейската комисия наложи временни изравнителни мита върху вноса на захранвани с батерии електромобили от Китай. Мярката идва след продължило 9 месеца разследване от страна на Комисията на държавните субсидии от Пекин. Въз основа на..

публикувано на 04.07.24 в 12:47
Джейхан Ибрямов

Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС

Зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов беше изключен от ПГ на ДПС. Решението беше прочетено от парламентарната трибуна от председателстващия заседанието Росица Кирова. То е било взето днес, като "за" изключването му са гласували 30..

публикувано на 04.07.24 в 12:18

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища и два склада за дървесина заради нарушения на Закона за горите. В рамките на един ден горските са проверили над 450 обекта за добив на дървесина и 15 склада за съхранение, преработка и..

публикувано на 04.07.24 в 12:08

Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър

Преди заседанието по делото за катастрофата на столичния булевард "Сливница", в която загинаха  24-годишната Анна-Мария Малчева и 22-годишния Явор Стоянов, представители на сдружение "Ангели на пътя" се срещнаха със служебния правосъден министър..

публикувано на 04.07.24 в 11:59