Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева за енергийни и хранителни помощи за най-бедните

Снимка: БГНЕС

Правителствата по света трябва да предоставят храни и енергийни помощи на най-бедните представители на обществото, за да справят с кризата. Това каза в интервю за Би Би Си управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя предупреди, че всяка финансова подкрепа трябва да бъде внимателно обмислена от правителствата.

Правителствата по света трябва да предоставят храни и енергийни помощи на най-бедните представители на обществото, за да справят с кризата. Това каза в интервю за Би Би Си управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя предупреди, че всяка финансова подкрепа трябва да бъде внимателно обмислена от правителствата и насочена целево, за да бъдат предотвратени лоши последици:

"Бъдете много внимателни колко харчите и за какво. Има два приоритета, единият са най бедните слоеве на обществото, които се борят с високите цени на храните и енергийните разходи. За тях това са 40-50 процента от доходите. Това е мегапроблем. Вторият приоритет е подкрепата за видовете бизнес, понесли най много щети от войната".

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават усилията за овладяване на пожара на българо-гръцката граница

Вътрешният министър Стоянов даде днес кратка информация за ситуацията с пожара, възникнал на българо-гръцката граница, съобщиха от МВР. Той обясни, че от гръцка страна гасят активно пламъците с два хеликоптера и два самолета. От вчера на наша територия вече се включиха и два военни хеликоптера, които ще продължат да облитат и през днешния..

публикувано на 28.07.24 в 11:18
Александър Джартов

Александър Джартов: BG-ALERT е мощен инструмент, ако се беше взривил 6-и склад?

Системата BG-ALERT (бгалърт) е мощен инструмент и е време кметове и местна власт да се обучат и да го припознаят като полезен инструмент, а населението като добавена стойност. Това препоръча директорът на ГДПБЗН Александър Джартов в интервю пред БНР. "Сработва, когато се дава нареждане по установения ред", обясни той и не приема..

публикувано на 28.07.24 в 10:25

Неуспешен втори мандат, пожари и трагични инциденти белязаха отминаващата седмица

Седмица, белязана от трагични инциденти, нови демонстрации на нетърпимост между политическите сили, компроматни войни и пореден обречен опит за съставяне на редовен кабинет. Двама загинали и още едно открито тяло тази сутрин в склада за фойерверки и един в неизвестност след взривовете между с. Гара Елин Пелин и град Елин Пелин...

публикувано на 28.07.24 в 10:06

Българин е загинал в автомобилна катастрофа в Англия

Българско семейство отдаде почит на своя син, загинал при автомобилна катастрофа миналата неделя в Англия, съобщи Би Би Си. Бащата Борислав и майката Красимира споделят пред медията, че "да изгубиш детето си е едно от най-тежките изпитания в човешкия живот." При инцидента са загинали и двама румънски младежи, с които 18-годишният българин е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11

Близо 200 новоназначени директори на училища ще преминат практически обучения

Всички близо 200 новоназначени директори на училища в страната ще преминат практически обучения в Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти в град Банкя,  информират от Министерството на образованието и науката, предаде репортер на БНР. Обученията стартираха миналия месец и ще продължат до 28 август като..

публикувано на 28.07.24 в 09:09

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за..

публикувано на 28.07.24 в 08:35

Какво включва годишният профилактичен преглед при личния лекар?

Освен измерване на кръвно налягане и назначаване на изследвания за кръв и урина, годишният профилактичен преглед при личния лекар включва и оценка на психичното състояние, на теглото и на зрението при пълнолетните. Това припомнят от Здравната каса, която финансира профилактиката на здравноосигурените. За пълноценно проследяване е добре..

публикувано на 28.07.24 в 08:23